Jag föll handlöst...

/ Permalink / 11

Känner ni igen den där känslan när man hittar något i en butik och faller handlöst? Jag upplevde den känslan på semestern när vi besökte en butik som har både gammalt & nytt i Lysekil. I ett av rummen fick jag syn på några assietter från Gefle porslinsfabrik och det sa bara klick! Färgen är otroligt läcker, svår att beskriva men den går åt ljus lime/olivgrön nyans, nja ni får avgöra själva även om färgen är något "intensivare" i verkligheten....Trots att de är så gamla fanns det hela 11 st att köpa så jag slog till direkt. Jag visste nämligen att "blomformen" på assietten skulle passa våra vita mattallrikar perfekt och med facit i hand så får jag erkänna att jag är inte annat än nöjd!!

Är det någon som känner igen modellen så får ni gärna höra av er för jag är väldigt nyfiken att veta mer om det här porslinet.

Tips: Om du gillar min blogg så kanske du vill lägga en röst på mig? Jag är nämligen nominerad hos Vi i Villa och kan utses till "Augustibloggen" men då behöver jag DIN RÖST!!. Läs mer här!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

#1 - - J o h a n n a:

De var riktigt riktigt fina! Så du gjorde helt rätt som köpte dem! Kram

#2 - - Iris:

Det passade verkligen bra ihop med det vita porslinet. Det var riktigt fint!



kram /iris

#3 - - Paula:

Porslinet är ju som gjort för varandra!

#4 - - Katja:

Ah! Superfina juh :)

#5 - - Anonym:

De gifter sig :)

Kram Irene

#6 - - Anonym:

Toppen fina är dom - färgen gillar jag skarpt. ha det gott Catthie

#7 - - Alex:

De där tallrikarna var ju helt UNDERBARA! Blir så smått avundsjuk här, haha!

#8 - - a home far away:

OM vi känner igen oss, fniss, gissa två gånger...

Men vilka underbara fynd du har gjortm förstår din reaktion!!



Ha en fin dag

Kram Gunilla i Singapore

#9 - - Josefin:

jag håller verkligen, verkligen med dig. det var hur fint som helst!



jag har inte varit inne här på länge, så nu blev det många kommentarer på en gång. men du skriver om så mycket fint så jag kan inte låta bli! :)

#10 - - Lina:

Hej!

Gefle Porslinsfabrik grundades 1910 och var verksam till 1979 då den blev nedlagd. De tillverkade hushållsporslin, serviser och en del prydnadskeramik. Tyvärr vet jag inte vem som designat dina fina assietter, men de skulle kunna vara från 1920-talet, då stilen var nyklassisk, enkel och ibland med inslag av allmoge. Grön glasyr var populärt då dessutom.

Men med tanke på att de är i så bra skick och att det finns så många av dem, så är det mer troligt att de är från 60-talet...

Fina är de i alla fall! :)

#11 - - Sofie:

Hej!!

Hittade din blogg idag. Jättefin blogg.

Jag har exakt likadana assietter 6 ljusblå, 2 vinröda, 2 mörkblå, 2 vita och ett stort ljusblått fat. Har köpt de på loppis i Linköping där jag bor. För 10:- st. Trodde de var nyproduktion.

Kul att de är äldre.

Hälsning Sofie.

Till top