Formex: Betong i spännande former

, Inspiration / Permalink / 2
Som ni vet är jag ju väldigt fascinerad av betong och allt man kan skapa i detta häftiga material. På Formex såg man verkligen att en betongtrend råder i vårt avlånga land. Krukor, fågelbad, skålar och organiska former fanns i flera montrar men några som stack ut var två killar som jag hittade bland Formex Young Designers. De kom från gruppen med namnet Design Idag och visade några häftiga betongtavlor. Inspirationen till screentrycken hade de hämtat från gatukulturen och fågelillustrationer som var vanliga i böcker i början på 1900-talet. Betongen var blandad med lättviktsmaterial vilket gjorde dem häftigt svävande.



Dessutom hade jag turen att få en pratstund med betongens okrönta drottning, nämligen självaste Tove Adman. Man kan inte annat än beundra den här kvinnans skaparkraft i detta råa material som väcks till liv genom spännande former och mönster. Själv har jag ju två av hennes betongljusstaker och hon berättade att den lanserade hon redan 1994 och vi vet ju alla att den har blivit en verklig klassiker. Bland hennes nyare alster hittade jag det här bordet med mönster från en duk hon fått från sin mamma och dessutom var det premiärvisning för hennes nya bokstöd. Hur snygga som helst! Ja, Tove slutar aldrig överraska med sina skapelser som helt enkelt är tidlösa... Det är inte många som lyckas med det! 


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
#1 - - House of Jammi - blogg och webshop:

Bordet var superfint. Snyggt med det lite gulliga mönstret mot den råa betongen. Jag blev förtjust i betongmöblerna hos Indoor Outdoor som också fanns på mässan.

#2 - - Linas:

Oj, mycket vackert! Fast läckrast var nog bokstöden, vill ha :)

Till top