Blommande gräsmatta

Dukningstips / Permalink / 4
Ni var flera som la märke till den "blommande gräsmattan" jag dukade med på dotterns barnkalas och undrade vart jag köpt denna. Ja, det är samma konstgräs från Rusta som jag visade för ett tag sedan (klicka här) men nu har det genomgått en liten "makeover". Jag tyckte nämligen att det var lite för bred för att få plats med på bordet så jag klippte helt enkelt gräsdelarna i två. Sedan använde jag konstblommor från Panduro Hobby och dekorerade gräset med. De vita prästkragarna hör till gräset men de övriga är alltså bara ditsatta. Några av blommorna skymtade ni i detta inlägg (klicka här).

Tips 1! Gräset är en kul detalj just på barnkalas då man vill göra det fint för barnen men kanske inte riktigt vågar duka med riktiga blommor. Sedan kan man ju te.x. dekorera gräset med små kossor, grisar och andra plastdjur och ställa till med barnkalas med "tema bondgård".

Tips 2! Förra året dekorerade jag med "äkta blommor" och en färgglad "sagoduk". Då såg dukningen ut så här (klicka här)!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Lotta:

Jättein dukning!



Tack för tipset!!!

Jag har också dessa gräsplattor hemma, men tycker liksom du att de är lite breda. Jag tror jag ska prova och klippa mina ockå:) På midsommarafton ska de tas fram och göras en sommardukning.

#2 - - Anna:

Vilken kul idé. Jättefint inte bara på barnkalas/Anna

#3 - - Linda:

Hej!



Ny läsare här..



Vilken rolig ide på dukning! Kanske blir en sådan till midsommar.



Linda

#4 - - Malin:

Åhh, så FINT! Skulle passa perfekt till ett sagotema som jag funderar på. Bara det att dessa plattor inte finns på Rusta längre, bara de utan blommor. Vet du om det är samma, bara utan blommor? För i så fall kan man ju bara sätta dit ega blommor!

Till top