Den överlever aldrig...

Trädgårdsliv / Permalink / 6
Ja, den överlever aldrig var det många som sa när jag för några år sedan insåg att jag planterat min pion på helt fel ställe och var tvungen att gräva upp den efter nästan ett år. Jag misstänkte att de skulle ha rätt för mina botaniska färdigheter sträcker sig till kruknivå så jag planterade pionen i en undanskymd del av trädgården och glömde sedan bort den. Man jag väl säga att jag blev en aning förvånad när jag gjorde den här upptäckten häromdagen. Var det inte min lilla pion som blommade med fullt kraft mellan alla gröna buskar?  Ja, man ska aldrig döma ut någon i förväg. Nu är den ju så vacker att jag har lust att gräva upp den igen och flytta den till en bättre plats där den syns men det är nog att utmana ödet...*ler*


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Designing good life - Sarah:

Pioner är så fina. Vi hade två fina buskar vid vårt hus när vi flyttade in och tro det eller ej men det blommar fortfarande!

#2 - - Anna:

Ibland får man ha turen på rätt sida. Väldigt vacker färg/Anna

#3 - - jenny:

Ibland verkar det som att man pysslar om blommorna för mycket. För mycket av det goda så att säga:-) Så har det varit för mig och vissa av mina växter.

#4 - - Ullis/Leva på landet:

Så fin den är. Vår blev uppgrävd helt och hållet när vi fick gräva om i vintras. Vi hittade sedan rotdelar lite här och där. Nu har vi planterat dem där vi vill ha dem. Den är inte så stor men några knoppar är det i den i alla fall.

Kram Ullis

#5 - - Proforma - Irene:

Samma tanke i våra inlägg idag! Men du... låt den stå kvar för blommar den nu så trivs den säkert där den står.

Kram

#6 - - Carola:

Att det inte skulle gå att flytta pioner verkar inte stämma vad jag har märkt. Så länge man gräver upp en stor jordklump runt rötterna när man tar upp den så funkar det. Den kanske inte blommar första året, men året där på är den igång igen!

Till top