Söndagsbilden: Första julpysslet...

Pyssel / Permalink / 8
Då var det dags för årets första julpyssel som även får bli mitt bidrag till Söndagsbilden hos Fabriken.  Ja, nu är pysslandet igång! Jag och dottern har använt pepparkaksformar och gjort figurer i vit lera. Leran torkas i rumstemperatur och lackas sedan för att få en skyddande yta. Vi använde lera, lack och snören från Panduro Hobby. Små budskap stämplades i leran med metallstämplar innan den torkade. Ni kommer att se fler av våra "lerverk" här hos mig framöver...

Tips! Fyll en glasburk med ljus och knyt ett band med ett litet budskap kring och ta med som "gå-bort-gåva"!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Emma:

Åh vad härligt, älskar denna tiden:) Jättefint pyssel ni gjort! Ha det bra, kram emma

#2 - - Nilla:

Jättesnyggt! Nu behöver jag bara metallstämplarna då...

#3 - - Lilla jag:

Vad sött :) Härligt med julpyssel!

#4 - - Åse - Interiörguiden:

De var ju jättefina, det är kanske så jag ska göra mina siffror till mina nya ljusstakar i betong (jag länkar till dig i det inlägget).

#5 - - Elvira:

Det blev ju jättefint. Bra tips på present..

#6 - - Anna/Rackarungara:

Lovely! Ska göra liknande till julgranen och det var ju ett toppentips med text på. Var hittar man stämplar i metall? Mina är i gummi och det lär varken bli tjusigt eller funka.

Kram Anna

#7 - - Anonym:

Så piffig är du! Får inspiration av dina pyssel och tycker mycket om dessa hjärtan. Texten är pricken över i:et, men metallstämplar- hur/var får jag tag på det? Är det bokstav för bokstav eller en stämpel med GOD JUL?

#8 - - Eva:

Slike figurer av leire har guttene og jeg laget i dag:) Vi skal gi de bort som juletre pynt:)

Hadde tenkt å bruke fimomleire, men fikk anbefalt papir-leire på Panduro, for den var ikke giftig. Vi trykte med jule-stempel på leira..

Till top