Fredagsdukningen: Middag med svamptema

Dukningstips / Permalink / 10
Hösten är en härlig årstid då vi samlar våra nära och kära och gärna bjuder in till middag. De spontana grillkvällarna ersätts med mer välplanerade sittningar... Idag tänkte jag ge ett dukningstips som utgår från en en vit bas och som sedan kompletteras med två färger. Jag valde brunt och grönt men utbudet är obegränsat och bara fantasin sätter gränser... Kring besticken har jag knutit ett brunt organzaband tillsammans med ett grönt satinband. För att få ett litet kul "svamptema" skar jag ut en liten svamp ur brunt kraftigt papper och klistrade fast på placeringskortet. servetterna består av en stor i brunt som satts i en mindre grön. Varför inte överraska gästerna med ett litet paket fyllt med smarriga chokladpraliner till kaffet?



Den roliga menyn i svampform har jag gjort genom att använda två kort av samma sort. Jag har ritat en svamp på insidan av det gröna kortet och skurit ut formen med en vass papperskniv. Sedan har jag limmat fast det bruna kortet på insidan. Menyn skriver du ut på papper, viker på mitten och fäster med en silversnodd. Allt dekormaterial till den här dukningen kommer från Calligraphen.

Tips! Bjud in dina gäster med inbjudningskort gjorda på samma sätt som menyn. Då känner gästerna igen temat från inbjudan när de slår sig ner vid bordet!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Iris:

Åh vad sugen jag blir på att bjuda på middag när jag ser detta! Jättefint dukat!



kram /iris

#2 - - Catarina:

Ja, nu vill man verkligen bjuda hem någon på middag.

#3 - - Anna / Sand´s Drömmar:

Ambitiöst och vackert!

#4 - - Designtjejen/Emmelie:

Jätte snyggt!! Riktigt fint!

Kram

#5 - - Monika:

Åh, det här gillade jag verkligen! Så smart, snyggt och roligt! Jag är svag för grönt och brunt så detta ska jag nog härma. :-)

#6 - - Annika Olsson:

Oj, vilken inspirerande dukning du har gjort. Verkligen jättesnyggt!

#7 - - livethemma.ikea.se:

Hej!



Du har verkligen en massa bra dukningstips här på bloggen! Kanske detta inlägg på Livet Hemma kan ge dig ytterligare inspiration:



http://livethemma.ikea.se/inspiration/dukningstips-origami



Ha det gott,

Johanna på Livet Hemma

#8 - - malin:

vilken bra ide. Tack för all inspiration



Kram Malin

#9 - - Hanna:

Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se

Där hittar du idolrecensioner, en galen papegoja och annat kul!

Trevlig kväll!

#10 - - Proforma - Irene:

Jättefin dukning! Vad duktig du är!

Kram och trevlig helg!

Till top