En riktig kalastårta med björnbär
Fryst björnbärscheesecake med kolasås
Ingredienser:
400 g färskost av philadelphiatyp
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 ägg
finrivet skal och juice av 1 lime
250 g frysta, tinade björnbär
2 marängbottnar (180 g)
2 dl marshmallows (mini eller stora)
Garnering:
björnbär eller andra bär
marshmallows
1 sats kolasås (klicka på länken)
ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse
Gör så här:
1. Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken.
2. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i limeskal och limejuice.
3. Mosa björnbären.
4. Lägg en marängbotten i en springform, ca 22 cm i diameter. Bred ut bärmoset på marängen. Tryck ner minimarshmallows eller bitar av stora marshmallows. Häll på hälften av färskostsmeten.
5. Lägg på den andra marängbottnen och häll på resten av smeten. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten.
6. Ta ut cheesecaken 40 minuter före servering. Garnera med björnbär och marshmallows. Ringla över lite av kolasåsen och servera resten vid sidan om. Strö ev över ätbara blommor.
Tips! Jag valde att köpa färdig kolasås och det var lika gott det!
Källa & bild: ICA/Tidningen Buffé
Jag är snart 30 år, vääääldigt bakningsintresserad men tror aldrig nånsin jag gjort en cheesecake. :O