En klassiker till frukost...

Bak & Mat / Permalink / 4
I fredags hade vi en riktigt härlig dag. Hela familjen hade sportlov och först var vi och bowlade med kompisar och tog lunch och sedan samlades vi hemma hos dem på kvällen för middag. Väldigt mysigt med en sådan heldag. Lite mer problematiskt blev det "dagen efter"när man insåg att brödet var slut och bilen hade vi lämnat hemma hos dem.  Vad göra? Jo, man får helt enkelt inventera skafferiet på ingredienser och baka en gammal klassiker, scones. Ja, övriga familjen var iallafall väldigt nöjda med att få rykande nybakt bröd till frukost!



Recept till Scones:

4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg.

Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter.

Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

(recept från barnens "Kråkes Kokbok")

Tips! Vet du att det finns en hemsida fylld med bara sconesrecept? Kika på Scones.se

#1 - - Tess : Istla.se:

Så har jag inte ens tänk på att man faktiskt kan dela scones på. Har alltid delat dem i 4 delar.

#2 - - Camills:

Hmm!! Säger lika dant. Så har jag aldrig ens haft en tanke på att man kan dela sconsen. :-)

Kram

Camilla

#3 - - Josefin Dahlberg:

härligt. nu får man dra ihop ett gäng och göra scones. fin blogg du har, du inspirerar andra ska du veta!

#4 - - Josefin Dahlberg:

min blogg ifall du vill kolla

Till top