Idag är det Världsdiabetesdagen!

/ Permalink / 0
Idag är det en dag som jag inte hade anat för ett halvår sedan skulle betyda så mycket för mig och vår familj. Det är nämligen Världsdiabetesdagen och sedan vår dotter fick diagnosen den 30 mars i år så har vårt liv sett helt annorlunda ut även om vi försöker "leva som vanligt". Här kan ni läsa mitt första inlägg efter beskedet.
 
 
 
Trots att 7-8000 barn har diabetes så är detta en sjukdom som inte får så stort utrymme i media men visste ni att 800 barn insjuknar varje år och sjukdomen går inte att bota. Symptomen på typ 1 diabetes, som den kallas när den drabbar barn- och ungdomar (och som stämde till stora delar på vår dotter), är:
  • barnet är törstigare
  • måste kissa mer
  • blir trött och går ned i vikt
Forskningen är så viktig och att man lämnar bidrag är ett steg att hjälpas åt att hitta en lösning på diabetesgåtan. Idag vill jag därför passa på att hylla en tjej, Sofia Bergqvist som gjort något åt saken! Hon har själv diabetes typ 1 sedan hon var 11 år och nu designar hon de här snygga armbanden (de på bilden är ur sötaste barnkollektionen). Hennes webshop heter Cara Collection och hon skänker en del av försäljningen av armbanden till Diabetesfonden! Heja Sofia!
 
 
Vill ni skänka ett bidrag direkt  kan ni antingen göra det till Barndiabetesfonden eller Diabetesfonden! Klicka på länkarna!
 
Tips! Ni får gärna sprida vetskapen om den här dagen i era bloggar och bland nära och kära så kan vi tillsammans öka medvetenheten kring barndiabetes och få fler att skänka bidrag!!
 
Till top