Elektronisk hemhjälp på prov...

/ Permalink / 2
Vi har fått möjligheten att testa en iRobot Roomba 780 från RobotExperten.se under några veckor. Jag måste erkänna att jag först var lite skeptisk till en sådan pryl. Den kostar ju en slant och är det verkligen något att lägga pengarna på men jag måste erkänna att jag har tänkt om. Om man ser till att sladdar är ur vägen och att inte saker ligger slängda på golvet så sveper han runt galant och man blir verkligen förvånad över hur mycket smuts den fångar upp. Vi testade te.x. att dammsuga vår matta i vardagsrummet tills vi tyckte att den såg "ren" ut men när vi sedan lät Roomba köra över den så insåg vi att så var ju inte fallet för oj så mycket damm den fick med sig. Väldigt grundlig med andra ord!
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Den är fiffigt programmerad så att så fort den stöter på ett hinder te.x. bordsben så känner den av detta och svänger runt och den kör perfekt både utmed väggar och i hörnen. Dammbehållaren är enkelt att tömma och man måste även se till att rensa borsten med jämna mellanrum för här samlas ju hår och annat "bös". Den är enkel att programmera, ja den går faktiskt att ställa in så den dammsuger på bestämda tider, 7 dagar i veckan, när man te.x. är på jobbet. Kan vara en fördel för den låter lite grann, men å andra sidan vänjer man sig vid det surrande ljudet. Sedan blir det faktiskt som ett litet "husdjur"... Man går runt och undrar var är han nu... *ler* Ja, ni förstår att det inte bara är en dammsugare utan som en liten hemhjälp och man kan även styra honom med den medföljande fjärrkontrollen. Summa sumarun, har ni en slant över och funderat på att lägga dem på en dammsugare så kan iRobot Roomba 780 vara ett bra alternativ.
#1 - - Proforma - Irene:

Den där vore en dröm för mig med ryggont! Och tänk att alltid ha nystädat, underbart!
Kram

Svar: Ja, en investering för mer fri tid... Kram Karin
Ellas Inspiration

#2 - - Lilla familjen:

Undrar om det går att ha i ett hem med 2 barn? Haha, roligt skulle de nog ha :)

Svar: Det går alldeles utmärkt kan mina två kottar intyga! Har tyckt att det varit väldigt spännande att följa "hans" framfart över golven... Kram Karin
Ellas Inspiration

Till top