Muffins med äppelmos!

Bak & Mat / Permalink / 1
Så här i semestertider blir det ju onekligen fler tillfällen till att fika. Här ett superenkelt recept på muffins med twist. Eller nja äppelmos iallafall... hi hi
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Då dottern har diabetes får jag använda lite andra produkter när jag bakar. Sockret byter jag ut mot ICA sötströ som fungerar i princip som strösocker och passar därför att använda i "vanliga" recept. Man bara minskar mängden något vilket gör att man faktiskt kan baka det mesta och få det "Ella-vänligt".
 
Leilas grundrecept för muffins är toppen som bas!

100 g smör

2 st ägg

1 1/2 dl strösocker (byt ut mot ICA sötströ och minska med ca 25%)

1 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk

Skalet av 1 citron

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 msk äppelmos till varje muffins (jag använder lågkalori)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut bakformar i en muffinsplåt och fyll med smet till 2/3 av formen.

Klicka över 1 msk äppelmos i varje muffins.

Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.

 
De söta formarna har jag fått av en supergo kompis som vet att jag älskar fina formar och de kommer från Miss Etoile.
#1 - - Lena:

låter ljuvligt med äppelmos muffins.

Till top