Nybakade grahamsbullar!

Det är nästan så man kan tro att detta blivit en bak & matblogg men jag skyller på ledigheten. Hi hi... Den gör att tiden och lusten finns att prova nya recept. Idag blev det grahamsbullar men den verklige bagaren var dottern! Så himla redig! 

Foto: Karin Borg - via Instagram/Ellasinspiration 

Fick tipset av en kompis och receptet fanns på mjölpaketet men ni får det även här!

Grahamsbullar ca 15 st
3 dl mjölk
50 gr jäst
1/2 dl flytande margarin
1/2 dl brödsirap
1/2 tsk salt
Ca 5 dl grahamsmjöl
Ca 3,5 dl kärnvetemjöl med fullkorn

Gör så här:
  1. 1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
  2. 2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.
  3. 3. Häll i matfettet och tillsätt övriga ingredienser, spara ca 1/2 dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  4. 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.
  5. 5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 15 bitar och rulla dem till bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader om varmluft. 
  6. 6. Pensla bullarna med vatten. Man kan garnera ev. med solros- sesam- eller vallmofrö men det hade vi inte hemma. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  7. 7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Så himla goda! 

Related Posts with Thumbnails

Postat av: LORRAN

Åååh så gott det verkar, nybakat bröd är alltid gott visserligen :)

2015-07-28 @ 09:10:42
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Billiga lån

Grahamsbullar, det hade jag helt glömt bort! Ska genast prova receptet, kanske redan idag =)

2015-07-28 @ 09:32:38
URL: http://xn--billigaln-d3a.info





Skriv din hälsning här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Tack för att du lämnar en hälsning hos mig!




Om du ställer en fråga gör jag mitt bästa för att besvara den här!

Du kan även kontakta mig via: info@ellasinspiration.se

Hälsningar Karin

Trackback
RSS 2.0
ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved