Midsommartårtan?
Pajdeg
17 st digestivekex (jag tog osötade)
100 gram smält smör
Fyllning
6 st gelatinblad
6 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker (jag använde ICA sötströ)
500 gram färska jordgubbar.
400 gram philadelphiaost
färska bär, till garnering (jag tog jordgubbar och blåbär)
Gör så här!
1. Krossa kex fint och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Vänta ca 5 minuter.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Går bra att ställa ut en stund eller röra i kastrullen över en skål med vatten.
5. Mixa jordgubbarna med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa lätt till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller helst över natten. Ska stelna ordentligt. Servera med färska bär och njut!
Vi var 15 gäster på dotterns kalas och jag gjorde två tårtor som räckte perfekt!