Olivträd...hur gör man?

Trädgårdsliv / Permalink / 4
Ni missar väl inte Ernst i Toscana? Många strängar har den här mannen på sin lyra och landskapet... Herregud vilken fantastisk miljö att befinna sig i. Ja, en annan får väl fortsätta drömma om ett hus i Italien och nöja sig med att försöka piffa med lite medelhavsväxter istället. Försökte med olivträd en gång och det gick så där...
 
Någon som har några smarta tips på hur man får ett olivträd att överleva?
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration hos Apotekarnes trädgård i Simrishamn
 
#1 - - Anna :

Hej!
Jag har ett olivträd men det har inte producerat några oliver, MEN den lever och har överlevt hos mig i snart tre år. Jag har den i en större sådan där självbevattningskruka. Så jag fyller på med vatten i ett rör och trädet kan du ta så mycket vatten den vill underifrån. Den står i fönstret men kommer ut på våren, ställs in på hösten :)

Mvh Anna

Svar: Tack för tipset!! Mvh Karin
Ellas Inspiration

#2 - - Kajsa:

Jag har själv inte lyckats övervintra mina olivträd men min kusin har ett riktigt stort och fint som hon har på altanen på sommaren och i garaget på vintern och endast vattnar ett par ggr då.
Till mig sa dom att man helst inte ska plantera om trädet för det gillar hårt packad och trång kruka?

Svar: Hm, tål att funderas på. Tack för tipset!!
Ellas Inspiration

#3 - - Helen:

Jag har haft mina inne nu i ett rum vi inte använder, det va många oliver på det i fjol. Tänkte ta ut det o plantera i ny jord nu. Det ser lite solkigt ut men fortfarande grönt. Hoppas det kommer igen;)

Svar: Oj då har du ju verkligen lyckats. Hoppas det går lika bra i sommar!! Mvh Karin
Ellas Inspiration

#4 - - Anna:

Mitt träd hade små, små, små oliver i fjol. Har stått någorlunda kallt och ljust i vinter. Vattnat ett par gånger. Alla blad har vissnat, men sitter kvar. Det rasar dock av blad väldigt lätt. Vad gör man nu för veta om trädet lever? Ska jag börja vattna mer ofta nu? Näring? Planera om?
Jag bor i norr så jag kan inte ställa ut trädet ännu.

Svar: Ja, de är inte enkla att sköta de här små träden. En utmaning... Mvh Karin
Ellas Inspiration

Till top