Bästa kladdkakan

Bak & Mat, Kök / Permalink / 1
Det är svårt att slå en klassisk kladdkaka när det gäller fika eller vad säger ni? Enkel att röra ihop och klar i ugnen i ett nafs! 
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Du behöver:
  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
 
Gör så här:
Smörj och bröa en form med avtagbar kant. 
 
Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron.
 
Vispa ägg och socker ljust och poröst. Tillsätt det smälta smöret.
 
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i smeten.
 
Rör försiktigt tills allt är väl blandat och inga klumpar syns.
 
Häll smeten i formen och grädda i 10-20 minuter  i 200 grader.
 
Håll koll på kakan när den börjar bli fast på ytan. Då är det dags att ta ur den.
 
Servera med vispad grädde eller glass och gärna tinade frysta hallon!  

 

 
#1 - - Felicia:

Gott

Till top