Veckans Dukningstips: Ring in det nya året...

Dukningstips / Permalink / 5

I "Veckans Dukningstips" tänkte jag bjuda på en enkel liten piffning till nyårsdukningen. Ni har säkert, precis som jag, hyacinter som är på upphällningen och då gör det ju inget om man plockar av några av blommorna. Med lite ståltråd gör du en vacker servettring att dekorera bordet med. Klipp bort den gröna änden på blomman och trä den sedan på ståltråden. Du behöver inte så många blommor utan det räcker med ett par på varje. Vira ståltråden till en spiral och trä sedan servetten igenom.


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Förvara servettringen kallt innan dukningen så minskar risken för att de vissnar. Till dukningen har jag använt två olika servetter, en lite större vit och en mindre i silvergrått. Jag har gjort en lite slavrig "strut" så att det inte blir alldeles för stiligt... *ler* Vik ut servetten helt så du får en stor fyrkant och lägg sedan på den mindre. Nyp i mitten och dra ihop till en strut. Klart! Servetterna och den grå löparen som skymtar i bakgrunden kommer alla från Duni.

#1 - - kr':

#2 - - Kristina - ingen vanlig dag:

Jättefin dukning. Har man inte hyacinter kan man ju trä på några pärlor i passande färg. Jag testade ditt tips med små strutar till vår juldukning och det blev jättefint! Finns bilder hos mig nu.

God fortsättning och kram.

#3 - - Postadress Torlanda:

Det enkla är ofta det fina - snyggt och stiligt!

#4 - - Helen:

Vad stiligt! Tack för tipset:)

#5 - - Anette:

Åh, ljuvligt fint!

Till top