Tre nya sovrumsstilar från IKEA

Inredning & Shopping / Permalink / 9

IKEA visar just nu årets sovrumsnyheter på www.ikea.se/sovrumsnyheter och återigen ser vi ett samarbete med stylisten Lo Bjurulf. Lo känner du igen från de vackra dukningarna ni såg här (klicka). Tillsammans har IKEA och Lo skapat tre miljöer i olika stilar och jag gillar deras nya bild-stil som de har bjudit på i sina senaste kampanjer. Känns lite mer "magazine" än "bara" IKEA. Här ett utdrag ur deras pressmeddelande:

Färgglatt vitt:
Här befinner vi oss hemma hos en kreativ familj med många barn. Basen är vit och kombineras med färgsprakande textilier och inredningsdetaljer i grönt, rosa, hallon, ljusblått och mint. Resultatet är glatt, grafiskt och fräscht. Här står den nya sovrumsserien BIRKELAND för förvaringen i form av byråer och kombinerade avlastningsbord. Serien har generösa former och fina detaljer som passar bra in i sekelskifteshuset.Nordgloben:
Här bor ett berest par som samlar på reselitteratur och som har ett stort intresse för musik och konst. Färgerna är dova och varma och skapar ett harmoniskt lugn. Rummet är enkelt möblerat för att understryka lugnet, och i centrum står en bred MALM sängstomme i den nya färgen vitlaserad ek. I huvudgaveln med dold förvaring göms böcker och småsaker enkelt undan. Serien MALM i den nya färgen vitlaserad ek finns även som byråer, avlastningsbord och garderob med skjutdörrar.  

Blå sommar: 
Blått är en trendig och klassisk färg på samma gång. Utmärkt för svala och lugna sovrum. Här kombineras färgen med gjuten betong, metall och glas i en miljö som skvallrar om ett intresse för arkitektur. Basen i rummet har ett hårt uttryck och för att mjuka upp miljön har vi inrett med möbler med klassiska och lite mjukare former. Som till exempel vår nya förvaringsserie HEMNES i massivt trä där klädskåp, byråer, avlastningsbord och spegel i blått och gråbrunt ingår.


Foto: pressbilder IKEA
 

www.ikea.se/sovrumsnyheter berättar Lo Bjurulf om hur de skapade de olika miljöerna och tipsar om hur du fixar stilen hemma.

Till top