En söt avslutning på året!
Så här dagen före nyårsafton är det många med mig som är i planeringstagen för att få till den perfekta nyårsmenyn! Här några enkla tips på efterrätter som ni kan bjuda era gäster på och som går att göra redan idag!
![](https://cdn3.cdnme.se/429540/6-3/bakelse_52c13e9d88e59db03d28e7d3.jpg)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
En liten glassbakelse serverad i en muffinsform! Det absolut enklaste är att vispa vaniljvisp och fylla i formar. Lägg gärna lite krossade digestivekex i botten. Vaniljvispen kan smaksättas med te.x. hackad choklad, mariannegodis eller krossad dajm. Eller vill du göra en "riktig" cheesecake, liknande den jag gjorde till sonens kalas i somras, så hittar du receptet här. Lika festligt att antingen servera som hel tårta eller fördela i portionsformar.
![](https://cdn3.cdnme.se/429540/6-3/tartakalas_522360b99606ee4dd6a03930_52c13f9a88e59d02a14bb5c4.jpg)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Själv firade jag min födelesedag också i somras med den här läckra tårtan med hallonpannacotta. Gudomligt god och faktiskt superenkel att göra dagen innan. Dekorera med blåbär eller andra bär. Receptet hittar du här!
![](https://cdn1.cdnme.se/429540/6-3/img_8157_52c13eebe087c31cc3eace7c.jpg)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration