En helt ny värld!
Som ni vet sedan tidigare älskar vi att baka och nu när vi behöver tänka på vad vi stoppar i oss gäller det att hitta nya recept med mindre socker och mjöl. Jag har alltid trott att det är "socker" som diabetiker ska hålla sig ifrån men det är intaget av kolhydrater som måste regleras med insulin. Har börjat att lusläsa recept som har mindre kolhydrater och då är det perfekt att kika på både GI och LCHF. Självklart ska dottern inte sättas på diet utan det är för att vi ska lära oss om mat och fika som är "snälla" mot hennes blodsocker. Igår premiärbakade vi kokostoppar som endast innehåller mindre än 1 kolhydrat per topp, kan jämföras med en skiva bröd som ligger på ca 10... Men receptet är inte bara bra för diabetiker utan vi alla borde ju faktiskt tänka på att inte fylla kroppen med onyttigheter. Kommer att bjuda på fler recept framöver, allt eftersom vi provar oss fram men har ni tips och idéer vill jag gärna få ta del av dessa!
Kokostoppar (ca 25 st)
50 g margarin
2 ägg
1 dl Stevia lättströ istället för vanligt strösocker
1 påse, 200 g riven kokos
Smält matfettet och låt det svalna. Blanda samman ägg och Stevia, vispa. Tillsätt kokos och matfett och låt därefter smeten svälla i ca 10 minuter. Klicka ut dem på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 10-15 minuter.