Äppel päppel...

Trädgårdsliv / Permalink / 3
Just nu är vårt äppelträd översållat med härligt röda frukter så det blir till att ta hand om dessa i helgen innan de trillar ner. Någon som har några smarriga recept som jag kan använda min skörd till? *ler*
 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Sandra på Ön:

Mumsigt! Och så fin bild!

Svar: Tack Sandra!! Kram Karin
Ellas Inspiration

#2 - - Erica AKA Tomtens Dotter:

Tja.. Du kan göra gele? Behåll skalet på så att gelen blir vackert rosa :-) Bjuder på ett bra recept: http://tomtensdotter.se/2012/august/paradisets-frukter.html

Annars är ju en klassiker att bara skala, kärna ur dem och fylla dem med en blandning av smör, malda hasselnötter, lite farinsocker och kanel. Hälla på lite sirap och en klutt smör. In i ugnen och servera med glass.

Eller så kan du göra chutnety.

Svar: Tack för tipset! Låter mumsigt! Kram Karin
Ellas Inspiration

#3 - - Proforma - Irene:

Visst är det härligt med stor skörd! Jag brukar skala och skära ner i bitar, lägger dom sedan i plastpåsar och fryser in. Perfekt för goda pajer i vinter. En alldeles särskilt god äppelpaj finns här: http://proforma.blogg.se/2008/september/utkast-nu-sa.html
Kram

Svar: Men gud vilken bra idé! Att jag aldrig tänkt på det. Tack snälla! Kram Karin
Ellas Inspiration

Till top