Retrovåg!

Inredning & Shopping, Kök , Tapeter & Färg / Permalink / 0
Tänkte avsluta den här veckan med lite återblickar, förlåt framåtblickar! Det har nämligen svept in en retrovåg över vårt avlånga land fast i ny tappning. Den här hösten poppar inredning upp som svampar ur jorden som tar oss tillbaks till 50- och 60-talet med både stil, form och funktion. 
 

En som har tydliga influenser från den här tiden är Brita Sweden som har kommit med en rad nya plädar i årets höstkollektion. Den här varianten fick mig direkt att tänka på något som hade kunnat hänga över mormors fåtölj som hade sitt hem fullt av retroprylar. 
 
 
Marimekkos mest kända mönster, Unikko, fyller 50 år och i samband med firandet lanserar man en ny tapetkollektion med tydlig retrokänsla i samarbete med Midbec. Flera av mönstren  känns verkligen som hämtade från 1964, som den här fruktskapelsen! 
 
 Photo © Littlephant.com
 
Littlephant är kända för både sina härliga barnprylar och mönster som bär tydliga spår av en retroera och det syns även i deras härliga miljöbilder. Bakom Littlephant hittar man designern och illustratören Camilla Lundsten, välkänd från bl.a. Äntligen Hemma.


Och så slutligen en annan som också fångat retrotrenden i höst. Jotex har blickat bakåt med sin nya porslinsserie där både form, delar och mönster är som hämtade från ett bord på 50-talet. Länge leve såskannan!
 
Önskar er en fortsatt skön fredag!!
Till top