Trillingnöt på godisbordet

Bak & Mat, Högtider - stora & små / Permalink / 2
Trillingnöten försvann ju från Alladin asken för ett par år sedan trots mångas protester. Men det är faktiskt inte alls svårt att göra egna. Sedan dess har vi som tradition att helt enkelt göra egna "trillingnötter". Roliga att ge bort också i en fin strut.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
 
Så här gör du:
 
Använd hela hasselnötter. Om du vill kan du rosta dem lätt i stekpannan innan men det behövs inte. 
 
Smält ca 3/4 av vald mängd choklad i vattenbad. Lägg i de hela nötterna och rör om så de täcks med choklad ordentligt.
 
Ta upp dem tre och tre med en gaffel. Låt stelna på bakplåtspapper.
 
Smält sedan resten av chokladen. Doppa alla "trillingar" en gång till och låt stelna igen. Spara lite choklad som hålls smält under tiden nötterna kallnar.
 
Slutligen ringlar du den sista chokladen över de kalla nötterna. Använd en liten tesked och för fram och tillbaks över nötterna.
 
#1 - - Hanna:

Åh, det måste jag prova!

#2 - - Tobias:

Stort tack för tipset!! Det där måste jag verkligen prova, har minst sagt saknat trippelnöten i chokladaskarna. :)

Till top