Rabarber- och kardemumma kaka
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Rabarber och kardemumma kaka
Rabarber:
- 4-5 stjälkar rabarber
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk strösocker
Sockerkakssmet:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 1 st ägg
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form. Funkar både med en sockerkaksform eller en form med löstagbar botten tex.
- Skär rabarbern i tunna skivor och blanda i en skål med socker och kardemumma.
- Vispa rumsvarma smöret och sockret med elvisp till en smet. Ta därefter i ägget, bakpulver och vaniljsocker och vispa lite till.
- Häll i mjöl och mjölk och vispa ihop till det blandat sig.
- Rör därefter i den sockrade rabarbern med en slev.
- Häll smeten i formen och grädda sedan i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
- Kolla av med en provsticka. Den får gärna vara lite kladdig och inte helt torr.
- När den är klar, låt den svalna i formen.
- Pudra över med florsocker och servera antingen som den är eller med vaniljsås!