Rabarberkompott

Bak & Mat, Inspiration / rabarber, rabarber, rabarberkompott, rabarberkompott / Permalink / 0
Ja, vad gör man en tråkig söndag med en trädgård full med rabarber? Man testar ett nytt recept. Jag har provat att göra en kompott eller kräm kan man också nog kalla den. Blev otroligt god och kan tänka mig att man har den som fyllning i  bakverk eller till glass. 

(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Rabarberkompott

Ger ca 4 dl: 

  • Ca 4-5 normalstora stjälkar rabarber
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 msk maizena
  • 1 msk vatten

Gör så här: 

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. 
  2. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, strösocker och vaniljsocker. 
  3. Koka på medelhög värme tills rabarbern är mjuk. Rör om så det inte bränner i botten.
  4. Blanda maizena och vatten väl i en liten skål och rör i rabarbern. Låt koka ytterligare ett par minuter under omrörning,
  5. När den är klar, kan du gärna köra med en mixer i kastrullen om du vill ha en slätare konsistens.
  6. Häll upp i en glasburk med tätslutande lock och ställ in i kylen.
  7. Håller ca 1 vecka i kylskåp.





Till top