Rabarberkompott
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Rabarberkompott
Ger ca 4 dl:
- Ca 4-5 normalstora stjälkar rabarber
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk maizena
- 1 msk vatten
Gör så här:
- Skär rabarbern i mindre bitar.
- Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, strösocker och vaniljsocker.
- Koka på medelhög värme tills rabarbern är mjuk. Rör om så det inte bränner i botten.
- Blanda maizena och vatten väl i en liten skål och rör i rabarbern. Låt koka ytterligare ett par minuter under omrörning,
- När den är klar, kan du gärna köra med en mixer i kastrullen om du vill ha en slätare konsistens.
- Häll upp i en glasburk med tätslutande lock och ställ in i kylen.
- Håller ca 1 vecka i kylskåp.