Snabba rabarberkakan
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Snabba rabarberkakan
Du behöver:
- 2 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 4-5 rabarber, skuren i bitar
- Kallt smör
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (180 om varmluft).
- Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
- Skär rabarbern i tunna skivor.
- Vispa ihop socker och ägg pösigt med elvisp.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och häll sedan ner i socker- och äggblandningen. Rör ihop.
- Häll därefter i rabarbern i smeten och blanda väl.
- Lägg smeten i formen, fördela och platta till lite.
- Hyvla kallat smör över med en osthyvel.
- Grädda i ca 30 min i mitten av ugnen. Kolla av med en sticka. Får gärna vara lite kladdig när den tas ut.
- Låt svalna något innan du tar ur den ur formen.
- Klar att servera, gärna med vaniljvisp eller vaniljsås!