Sonens födelsedagskaka...

Bak & Mat / Permalink / 1
Idag har vi firat sonen med kalas. Vi fick ju ställa in firandet tidigare i veckan då både han och dottern blev förkylda men nu blev det alltså av även om många tyvärr hade förhinder men vi kör igen nästa helg.... Han hade önskat sig cheesecake och det är klart han fick! Det fick bli ett recept från Leila med lite modifiering...
  
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
  • 4  ägg
  • 1 1/2 dl strösocker (jag använde sötströ för dotterns skull)
  • Skal av 1 citron
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g digestivekex
  • Färska bär till garnering
  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) och lägg i botten på en form med avtagbar kant. Jag brukar lägga bakplåtspapper först, där är det mycket lättare att få av den av formen.
  6. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  7. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. 
 
#1 - - annelie_ua / blomsterochbakverk:

Mmmm, cheesecake är så gott. Och så fint med både fatet och vimplarna. Det är härligt med födelsedag!

Till top