Karamelliserad frukt - mums!

Bak & Mat / Permalink / 6
Ja, som ni såg häromdagen blev ju inte tomatskörden särskilt stor men det kan man inte säga när det gäller våra fruktträd... Herregud, det är så mycket äpplen och päron så jag vet inte vad jag ska göra av allt! De är inte riktigt mogna ännu men jag kom på att de passar alldeles utmärkt att steka och ha till efterrätt. Har testat med både äpplen och päron. Ni bara skär frukten i små bitar, låt skalet sitta kvar men ta bort kärnorna. Stek i smör och strö över ca 2-3 msk socker. Frukten ska bli mjuk och karamelliserad. Kompotten serveras varm med te.x. vaniljglass. Rekommenderas!
 
Fråga: Är det någon som har några goda recept på vad jag kan göra med all min frukt (förutom paj förstås...)
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Catarina A:

Hej !
Ooohhh vilka fina päron :)
Har tyvärr inget bra recept att dela med mej av , förutom paj då :)
När jag var liten så la' min mamma alltid in päron i typ sockerlag , det var gott vet jag att jag tyckte då.

Kram Catarina

#2 - - ingmarie:

Äppeldricka

Ta 6 kg sköljda äpplen och dela dem i 4 delar och lägg i en hink(med skal och kärnhus)
Häll på 6 liter vatten och 20 g citro.nsyra och låt stå kallt i 2 dygn.
Sila av och tillsätt 1/2 dl socker per liter äppeldricka och rör om (man kan provsmaka om allt socker behövs beroende på äppelsort).. Häll på flaskor eller tomma juicepaket och frys in eller drick upp direkt.....

#3 - - Helena:

Äppelmos! Bra att frysa in också.

#4 - - Linnéa Edling:

Finns ett jättegott recept av Leila med päron på smördegsplattor som tillagas i ugnen. Mandelmassa, kanel och smör... :) Kan starkt rekommendera! Finns i "A piece of cake".

#5 - - Erica AKA Tomtens Dotter:

Den godaste sylt jag någonsin ätit är en päronsylt.
http://tomtensdotter.se/102034/entries/article/new/2011/october/paronsylt-med-vanilj-och-mork-choklad.html

Har även testat att smaksätta med ingefära, och det är toppen!

#6 - - Anonym:

kanel kokta päron serveras med glass enkelt och gott

Till top