Nybakade grahamsbullar!

Fick tipset av en kompis och receptet fanns på mjölpaketet men ni får det även här!
Grahamsbullar ca 15 st
3 dl mjölk
50 gr jäst
1/2 dl flytande margarin
1/2 dl brödsirap
1/2 tsk salt
Ca 5 dl grahamsmjöl
Ca 3,5 dl kärnvetemjöl med fullkorn
Gör så här:
- 1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
- 2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.
- 3. Häll i matfettet och tillsätt övriga ingredienser, spara ca 1/2 dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
- 4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.
- 5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 15 bitar och rulla dem till bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader om varmluft.
- 6. Pensla bullarna med vatten. Man kan garnera ev. med solros- sesam- eller vallmofrö men det hade vi inte hemma. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
- 7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Så himla goda!
Åååh så gott det verkar, nybakat bröd är alltid gott visserligen :)