Godaste pajdegen!

Bak & Mat / Permalink / 0
Det här receptet på pajdeg är jag uppvuxen med och enligt mig finns det inget bättre. Passar till både frukt och bär. Igår blev det en mix av den sista rabarbern och mammas äpplen. Trots att vi har 5 fruktträd så har skörden uteblivit i år så det är tur man har bidragsgivare i släkten. 
 
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Godaste Pajdegen! 
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
175 gr smält smör
ca 500 gr frukt/bär tex äpplen, rabarber, hallon
 
Smöra en ugnsform och fyll med valfri frukt/bär. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.  Smält smöret och häll i. Rör ihop till en deg och klicka sedan över frukten.
Grädda i 225 gr i 20-25 minuter. Servera med vaniljvisp, vanlijsås eller glass! 
 
Tips! Även perfekt att göra i portionsformar! 
Till top