Fotokonst till väggarna

Häromdagen pratade jag och en kollega om hur svårt det är att hitta något att sätta på väggarna. Det finns ju textil och tavlor men något som verkligen blivit "inne" är fotokonst. Hos FotokonstGalleriet kan du hitta ett webbaserat fotokonstgalleri med högkvalitativ fotokonst som kan beställas i olika storlekar och i olika material. Klicka här för att gå en rundtur i galleriet!


Foto: kollage med bilder från Fotogalleriet. 1. Contrast - Anders Blomqvist. 2.
Belle de Jour - Eva-Lena Molin. 3. Solitude - Anders Blomqvist 4. Metrograd 19 och Hästhagen - Markus Andersson.
Related Posts with Thumbnails

 Känn dig själv!

Du har väl inte missat att oktober månad är den internationella bröstcancermånaden. Någon som tagit fasta på detta är Ida Form som gör roliga grafiska tryck. Hon har tagit fram motivet Känn dig själv och 20% av priset går oavkortat till Bröstcancerfonden. Gör en insats för Bröstcancerfonden samtidigt som du förgyller ditt hem med ett viktigt budskap. Läs mer om Ida Form här!

Foto: Pressbild Ida Form

Related Posts with Thumbnails

 Tisdagstema: Verktyg

I dagens Tisdagstema handlar det om verktyg. De som följer min blogg vet att ett kärt "verktyg" för min del är en form som jag använder för att gjuta betongrosor i. Varför inte gjuta lite rosor som dekoration till trädgården i höst? Är du också nyfiken på hur man gör så klicka här!

Kika in i Tisdagstema för fler verktyg!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Ljuva Biskopsgården

Om du har vägarna förbi Uppsala så passa på att ta en tur till Bälinge som ligger strax norrut. Här hittar du nämligen underbara butiken Biskopsgården vars byggnad har anor från 1700-talet. I butiken hittar man både möbler och små inredningsdetaljer, allt i en ljuv mix av gammalt och nytt. Här får du lite inspiration från deras underbara hemsida och ta gärna en titt i bloggen Biskopsgården där du hittar ännu mer!


Foto: eget kollage med bilder från Biskopgården, fotograf Mari Eriksson
Related Posts with Thumbnails

 172 mjuka medlemmar

Så här en lite trist söndag passar det kanske med lite pyssel. Med rubriken "172 mjuka medlemmar" syftar jag på antalet som är med i Flickr-poolen "Spool Bird Softies". Pethra på Inredningsbloggen, som öppnade mina ögon för den här lilla mjuka fågeln, är även medlem och här hittar man en härlig blandning fåglar. Alla har den gemensamma nämnaren att de är gjorda av mönstret från Spool Sewing. Ni kan hitta det här (pdf-format)!
Bland alla fågelbidrag hittar man bl.a. bloggarna Sew Liberated och Crafty Kin. Jag är inte medlem än men jag får nog tillverka mer än en om det skall räknas...


Foto: Karin Borg samt
Sew Liberated och Crafty Kin.
Related Posts with Thumbnails

 Fototriss: Utblommat

Söndag och dags för ännu en Fototriss. Den här veckan råder det höst då temat är utblommat. Det är ganska otroligt vad vackra blommorna är i formen fastän de förlorat sin forna glans. De här blommorna växer som ogräs hemma hos oss och på sommaren är jag inte så jätteförtjust i dem men idag såg jag dem i ett helt annat ljus tack vare temat. Vilka underbara små spröda klockor som har bildats där blommorna satt. De är faktiskt vackrare som utblommade!

Kika gärna in i Fototriss för fler bilder på utblommat!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Fredagsmys med Kajsa Varg...

Igår blev det lite fredagsmys a la Kajsa Varg. Vi fick nämligen hastigt inbjudna gäster och vad gör man om man inte har några att blommor att dekorera med? Jo, man tager vad man haver och i mitt fall fick det bli prydnadskålen som jag köpt för att plantera utomhus. Jag satte två stycken i en bakform (!) i mitten på bordet och den rosa/lila färgen i bladen plockade jag upp i servetter (för det har jag i mängder på lager i alla de färger och mönster...). Det blev en riktigt mysig kväll i vårt uterum och gästtofflorna uppskattades kan jag hälsa...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Jimmy tipsar hos Åhléns

Du kanske känner igen Jimmy Schönning från bl.a. TV4:s "Äntligen Hemma". Nu dyker han upp hos Åhléns och kommer att tipsa om inredning på deras nya inredningssajt. Först ut är sköna tips på hur du förändrar ditt hem med textil. Klicka här för att komma till sajten och inspireras!


Foto: Eget kollage med Pressbilder från Åhléns
Related Posts with Thumbnails

 Fredagspanelen drömmer sig bort...

I den här veckan fick vi i Fredagspanelen hos Elle Interiör en fråga om vårt drömresmål när det gäller inredningsinspiration. Det var väldigt lika platser bland svaren och mitt kan ni få en liten hint om här. Du kan nämligen besöka detta nyöppnade showroom med möbler från Fritz Hansen i denna stad. Klicka här för att se mitt svar!


Foto: Pressbild Fritz Hansen

Related Posts with Thumbnails

 Min supersnabba servettvikning

Som jag berättade förra veckan som var jag på en tillställning och pratade om dukning. Ett av tipsen jag visade var den här servettvikningen som du fixar i ett nafs. Använd gärna kraftigare servetter antingen i "linnelook" (min från Duni) eller riktiga linneservetter om du har detta. Börja med att lägga servetten diagonalt. Vik vänster och höger del in mot mitten, lite omlott skall de vara. Därefter viker du "spetsen" som bildas in mot mitt och lägger över kanten. Fäst inviket med en liten nål på insidan. Så enkelt har du skapat en liten vacker servettficka perfekt att placera en liten dekoration i som du kan anpassa efter säsong. Rosdekoration visade jag hur du gör igår, klicka här!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Sveriges första "varuhus-hotell"

Svensk Inredning har gjort en "total make over" av Hotell Rica i Stockholm. Hotellet är beläget i anrika PUB-varuhuset och känslan av "varuhus-hotell" har förstärkts genom den nya inredningen. Eva Steinwall, designer på Svensk Inredning, säger "Man har vidareutvecklat konceptet "hotellet i varuhuset och varuhuset i hotellet". Den rätta känslan har skapats genom trendiga och färgstarka tyger och läcker konst! På Svensk Inrednings hemsida kan du ser fler bilder från hotellet och även från andra snygga projekt de gjort.


Foto: Pressbild Svensk Inredning
Related Posts with Thumbnails

 Enkel rosdekor till bordet

Idag bjuder jag på ett superenkelt dekorationstips för en festlig dukning. Välj en liten lykta eller kopp och fyll med en bit oasis. Klipp av en ros i lagom längd och sätt fast i oasisen. Dekorera med två av rosbladen på var sin sida. Pricken över i blir en liten pärla som placeras i knoppen! Imorgon visar jag servettdukningen från förra veckans dukningstillställning. Till den passar den här dekorationen perfekt!!

 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Måttanpassad bänk

Den här bänken är en smart lösning som visar hur man kan utnyttja utrymmet ett burspråk som annars kan vara svårt att möblera. Skivan måttanpassar du i te.x. mdf eller trä. Hos bygghandeln kan du få den tillsågad i rätt mått så slipper du fixa med det hemma. Klä skivan med skumgummi så du sitter mjukt och häfta fast ett kraftigt tyg. Snygga kuddar i läckra färger blir pricken över i!


Foto: Boligmagasinet - Anitta Behrendt

Related Posts with Thumbnails

 Farmarliv utanför New York

Strax utanför New York i Hudson Valley har en barnfamilj tagit steget från storstaden Los Angeles till ett mer avstressat liv på den egna farmen. Det nya huset är personligt inrett med en härlig mix av gammalt och nytt. Lägg märke till detaljer som den stora spegeln i vardagsrummet som ger illusionen av att du har ett helt rum bakom soffan, de roliga klädhängarna i hallen i form av grenkrokar och den snygga fåtöljen gjord i lappteknik. Jag tycker det är kul att de vågar blanda både ljusa och mörka miljöer i ett och samma hus!


Foto: Lucas Allen - Country Living
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Tisdagstema: Grönt är skönt

"Grönt är skönt" låter dagens Tisdagstema och först hade jag tänkt att visa någon växtlighet med så kikade jag i ett av köksskåpen och fick se en av mina små "mocca koppar". Den passar ju alldeles utmärkt till dagens tema då den är både grön och har en skön stil!!

Flera "Gröna sköna bidrag" hittar ni här!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Ljuva 50-tal hos Cosas

Det råder verkligen 50-talsfeber över vårt avlånga land. Hos Cosas på nätet kan man hitta flera prylar som ger den rätta "retro-känslan". Eller vad sägs om lampan med det passande namnet Retro från House Doctor? Dessutom finns en massa andra roliga saker med en känsla av svunnen tid och hyllremsan som kommit tillbaks i våra kök hittar du i flera roliga mönster hos Cosas.


Foto: Cosas
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Skriv i blommigt

Skriv i blommigt, ja den uppmaningen kommer från webbutiken Vackra Väggar. Nyhet bland deras sortiment är nämligen de här ljuvliga bokstäverna från Bombay Duck. Snygga även i kombination med vita bokstäver.


Foto: Pressbilder Vackra Väggar
Related Posts with Thumbnails

 Gäster med varma fossingar...

Uterummet till trots så får man nog inse att det kommer att bli lite kyligt nu när hösten är i antågande. Men man får ju helt enkelt göra det bästa av situationen och se till att man håller sig varm och go! Plädar har jag ju redan införskaffat i mängder som ni kanske minns och nu får även de små fossingarna sitt!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Kitschigt och färgglatt!

I det här hemmet har ägarinnan valt att inreda med ett hopkok av både gammalt och nytt. Hon är inte rädd för att blanda klassiker som "Ägget", som fyndades för 200 kr för många år sedan, med en TV-bänk av ett bildäck! Ja, bara fantasin sätter gränser och souvenirer från resor till bl.a Indien har bidragit till en "kitschiga looken".


Foto: Boligmagasinet - Pernille Howalt 
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Pyssliga Hillary Lang + gratis mönster

Visst har det blivit för lite pyssel här hos mig? Det får vi se till att ändra på och jag blev väldigt glad när jag trillade över bloggen Wee Wonderfuls som drivs av Hillary Lang. Hon bjuder på otroligt mycket inspirerande pyssel och kika gärna in på hennes Flickr-sida där hon visar sina egendesignade dockor, djur och underbara lappverk. Vill du försöka dig på att tillverka den söta katten nedan så kan du ladda ner hennes gratis mönster genom att klicka här (pdf-format)!

Har du gjort något roligt pyssel eller vet en rolig pysselblogg. Tipsa mig! mailto:ellasinspiration@comhem.se


Foto: Hillary Lang
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Fototriss: Siluett

Då var det söndag igen och en ny Fototriss står på schemat. Den här gången har Helena gett oss utmaningen att tolka "siluett" och då mindes jag några bilder jag tog på påskafton tidigare i år. Kvällen bjöd nämligen på ett helt fantastiskt ljus så jag smög mig ut med kameran och tog några bilder. Det slog mig att jag kunde använda dem till dagens tema. Kul för man vet ju aldrig när man tar bilderna på vilket sätt de kommer till användning...

Kika gärna in på Fototriss för fler siluetter!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration


Related Posts with Thumbnails

 Lavendelscones i uterummet...

Imorse överraskade jag och dottern övriga familjen med att bjuda på nybakade lavendelscones till frukost. Nja, så mycket lavendel var det inte utom att de dekorerades med några små blommor men jag hittade receptet i senaste numret av Allt i Hemmet och tyckte att det var kul att prova. För att göra det lite festligare bakade vi dem i söta muffinsformar jag fått från min goa kompis C. Hon har även inhandlat den ljuvliga marmeladen i Skottland som avnjöts till... Jag måste erkänna att jag njuter verkligen av vårt nya uterum. Underbart att man kan sitta och äta frukost ute fastän det är slutet på september! Som ni ser har piffningen kommit igång med nyköpt ljuskrona från IKEA och en "stege" för några av alla plädar jag köpt.


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Inredningsprojekt hos Fredagspanelen

I dagens Fredagspanel hos Elle Interiör fick vi frågan om vårt nästa inredningsprojekt och mitt pågående arbete fick ni ju en glimt av förra veckan och arbetet fortskrider, om än i långtsamt tempo. Är ni nyfiken på vad Frida (som numera bloggar under namnet Trendenser), Malin, Hildur, Pethra&Mikael samt Helena har för renoveringsplaner i höst, klicka här!

Här lite inspirationsbilder från en familj som helt började från grunden med sitt hus. Efter många timmars hårt arbete har de nu skapat ett luftigt och ljust hem!


Foto: Country Living - Dana Gallagher
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Igår dukade jag för 400 tjejer!

Ja, igår blev ingen vanlig kväll för min del. Det är helt otroligt vad "bloggandet" kan leda till. Jag var nämligen inbjuden till en "festkväll" med 400 tjejer för att ge dukningstips. Vem hade anat detta när man började blogga i januari 2008? Som sagt var så dukades det upp till höstfest och jag valde ett litet "skogstema" där jag dekorerade med bl.a. små lyktor som jag fyllt med mossa och rönnbär och placerade i en liten "servettficka". Hur man gör denna enkla vikning kommer jag att visa här i bloggen.

Jag samarbetade även med en otroligt duktig florist, Pernilla på Flora, som gjorde den höga dekorationen och de vackra flamingoblommorna fyllda med "höstfägring". Mio var med som sponsor och hade gett mig fria händer vilket var otroligt roligt! Jag får erkänna att jag var väldigt nervös men att döma av mottagandet så oroade jag mig helt i onödan...

Jag passar även på att hälsa nya läsare välkomna, misstänker att några av er från gårdagen kikar in idag!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

För er som inte var med på "festen" så kan jag berätta att två av kuverten dukades bort och sedan la vi dit en plommonfärgad duk, lite rosdekorationer och dukade med inslag av silver. Allt för att visa att man kan utgå från en enkel bas och förändra med textil och accessoarer. Får se om jag kanske återskapar dukningen för er här i bloggen...
Related Posts with Thumbnails

 Ugglor i mossen...

Förstår inte riktigt hur det gick till med det skall visst vara en Uggla att inreda med i höst. Min älskade mormor, som inte finns med oss längre, samlade på ugglor och det är faktiskt lite roligt att inse hur före sin tid hon faktiskt var! Några ugglor har sonen ärvt som står på hans rum och kanske skall jag fråga om man får låna dem lite...

Här ugglor i både stort och litet format. Wallies i Uggleform från
Perlan Living. Kökshandduk, träuggla och kudde från Village. Tallrik och doftljus från Lagerhaus.

Foto: eget kollage med bilder från Perlan Living, Village och Lagerhaus
Related Posts with Thumbnails

 Hemma hos Pernilla Wahlgren

Hos Sköna Hem kan du just nu kika in hemma hos Pernilla Wahlgren och få en inblick i hennes liv och hus. Hon är bosatt i ett stort, gult sekelskifteshus på Lidingö utanför Stockholm. En del av er kanske känner igen vissa delar av hemmet från serien "Berg flyttar in". Fler bilder och trevlig läsning hittar du här!


Foto: Lena Granefelt - Sköna Hem
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Färgväljare hos Inreda.com

Du har väl inte missat att Inreda.com har slagit upp portarna på webben igen? Efter en tuff tid är de alltså på banan igen och med flera roliga nyheter. En fiffig funktion i deras webshop är att du kan söka efter produkter med samma färg i deras Färgväljare. Man hittar då en massa kul prylar som man kanske inte hade lagt märke till annars. Här ett axplock från det gröna valet...

Foto: eget kollage med bilder från Inreda.com

Related Posts with Thumbnails

 Orange och lila - en skön kombination

Härom dagen gjorde jag en oväntad upptäckt för egen del. Lila och orange passar ju ruggigt bra ihop! Såg detta i en butik och det var faktiskt riktigt läckert. Här ett urval för en snygg matchning i vardagsrummet! I höst är det också "helrätt" att inreda med en fåtölj i avvikande färg och varför inte låta den vara orange?1. Randig kudde från Indiska.  2. Enfärgad kudde från Åhléns. 3. Gummivas från Royal Design. 4. Snurrfåtölj KARLSTAD från IKEA.
Related Posts with Thumbnails

 Tisdagstema: Fångad

Tisdag igen och ny fotoutmaning! Den här gången skall tolkningen handla om fångad och något som verkligen "fångade" mitt intresse hemma hos min moster var de här underbara blommorna. Tror att det är vita Rudbeckia och de är helt fantastiska i både färg och form.

Kika gärna in i Tisdagstema för fler föremål som "fångat" oss deltagare.


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 ANNAMOA – ny textil från IKEA

Nu kommer en färgstark nyhet från IKEA i form av textilkollektionen ANNAMOA, designad av mönsterdrottningen Lotta Kühlhorn. Så här kan man läsa i pressmeddelandet:

"Metervarorna, som finns i fem olika utföranden, är inspirerade av fabler och ordspråk om djur. Mönstren berättar historier som utspelar sig i Lotta Kühlhorns egna favoritmiljöer, allt från stadsdjungel under Skanstullsbron i Stockholm, till en brant fjälltopp i Storlien. Med ANNAMOA är det enkelt att skapa trivsel hemma i höst. De stormönstrade metervarorna passar lika bra som kudde eller väggkonst."

Visst är de härliga! Du hittar dem i ett varuhus nära dig med start 1 oktober och priset kommer att vara 59 kr/meter.


Foto: Pressbilder IKEA
Related Posts with Thumbnails

 Grattis Mia, du vann!!

Ledsen att det tagit lite tid att berätta vem som vann men jag har haft besök av min goa kompis N och vi har nallat på kakorna jag fick...Men oj så många ni var som ville vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Det verkar råda ett sug efter pyssel nu när hösten kommer men tyvärr kan bara en vinna här hos mig. Får jag lov att presentera vinnaren Mia som även har bloggen Fyra rum och kök. Ett stort grattis till dig och lycka till med pysslandet! Ett stort tack till Isaberg Rapid som bidrog med den fina vinsten!!


Related Posts with Thumbnails

 Söta handsydda dockor

De här ljuvliga små dockorna är tillverkade för hand av en amerikansk tjej som numera bor i Norge. Kika gärna in i hennes blogg för fler underbara pyssel, Ravenhill heter bloggen.

På tal om pyssel... Vinnaren av ett StarterKit från Isaberg Rapid presenteras senare idag!!


Foto: eget kollage från Ravenhill
Related Posts with Thumbnails

 Bokstäver här för att stanna

Ja, det verkar som bokstavstrenden håller i sig även i höst. I flera större inredningsaffärer har jag sett både bokstäver och tänkvärda ord. Men några som sticker ut lite grann är Nunc Inredning med sina roliga och riktigt maffiga bokstäver i både silver, svart och rost!


Foto: eget kollage från Nunc Inredning
Related Posts with Thumbnails

 Fototriss: Avlång

Då var den söndag och dags för en ny tolkning av Fototriss. Den här gången är temat avlång och det var väldigt svårt att hitta några avlånga saker att fotografera. Jag tog en sväng till skogen för att få lite inspiration och upptäckte att en nyponbuske faktiskt passade in på temat. Med sina avlånga blad och något avlånga form på bären (?) så fick de stå för dagens tolkning. Kika in på Fototriss för fler tolkningar!!

Tips: Idag är sista dagen att anmäla sig till tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Stig Lindberg låg i soffan...

Idag tog jag och dottern en tur till min moster. Jag har tidigare visat bilder från hennes underbara hem och dagens besök blev inget undantag... Det visade sig att några nya kuddar tagit plats i deras härligt mörkröda soffor. Det var inte vilka kuddar som helt utan två klassiska modeller signerade Stig Lindberg. Den ena i mönstret Pottery och den andra Lustgården. Båda varianterna är en del av The Art Collection som återfinns hos Design House Stockholm och innehåller några av 50-talets största formgivare.


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Hemma hos Made by Girl

En av mina personliga bloggfavoriter är Jennifer Ramos som ligger bakom Made By Girl och hon driver även ett företag med samma namn. Som designer skapar hon underbara tryck och kort som hon säljer hos bl.a. Etsy. Att det är en färgstark och kreativ tjej som bor i det här hemmet avslöjas av den underbara inredningen med flera fiffiga och snygga detaljer.

Tips: Imorgon är sista dagen att anmäla sig till tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!


Foto: eget kollage med bilder från Jennifer Ramos
Related Posts with Thumbnails

 Färgstarkt hemma hos oss

Det är inte bara hos Gudrun Sjödén som man hittar färgstarka detaljer... Förra veckan inhandlades lite nya kuddar till vardagsrummet. Jag har funderat på om jag skulle haka på "plommon-trenden" men vid ett besök hos Indiska så vände jag tvärt! Jag hittade nämligen helt underbara blommiga kuddar i grönt och fuschia som jag helt enkelt inte kunde motstå. Jag kompletterade med enfärgade kuddar, även de från Indiska. Nu sprakar soffan verkligen i färg och man blir så glad när man ser den. Jag valde även att plocka upp accentfärgen i ljuslyktor och blommor och en liten "kärlekshälsning" från USA kom även till pass som en kul detalj...  Ps. Lampfoten är förresten en av tre som jag som fyndade hos Serholt Outlet i somras... Ds.

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Vitamininjektion hos Gudrun

Hösten hos Gudrun Sjödén bjuder inte på några större överraskningar utan här hittar man som alltid en massa härliga färger och mönster. En titt bland alla nya textilier ger en välbehövlig vitamininjektion och något som man definitivt kommer att behöva mörka höstkvällar...

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!


Foto: Gudrun Sjödén
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Med mormor i köket...

Normann Copenhagen har lanserat Mormorserien som är gjord i keramik för det moderna köket och matbordet. Bakom designen står Gry Fager som hämtat inspiration från klassiska kökstextilier. För visst påminns man om  gamla kökshandukar som man numera nästan bara hittar på loppis. Du hittar serien hos Danskdesign.nu.

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!


Foto: Pressbild Danskdesign.nu

Related Posts with Thumbnails

 Vita golv är alltid rätt...

Häromdagen diskuterade jag och en kollega hennes kommande renovering av huset. Hon berättade att hon var sugen på att måla alla golven vita och jag kan inte annat än hålla med för vita golv är otroligt läckert. Dessutom spelar det ingen roll om du bor i slott eller koja för allt kommer till sin rätt med en vit "grund".

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!Tips:


Foto: Kollage från Shootfactory

Related Posts with Thumbnails

 Tisdagstema: Vänskap

Dagens Tisdagstema handlar om vänskap och att man skall ta vara på sina vänner. Jag har förmånen att omge mig med helt underbara vänner som står mig nära. En vän är någon som finns där i vått och torrt, i med- och motgång och fastän tiden inte alltid räcker till så vet man att man finns där för varandra. Det är riktig vänskap för mig och när vi ändå är inne på goa vänner så får jag ju visa vad en av mina vänner N hade med sig när hon var på besök sist. En underbar kakburk som dessutom var fylld med en massa smarriga kakor. Sådana goa vänner omger jag mig med!!

För fler tolkningar av vänskap, kika in på Tisdagstema!

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!Tips:

 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Plommon och en kofot...

Ja, ibland händer det grejer och riktigt snabbt... Igår kom mammas goa make förbi med en påse smarriga plommon. Då han inte bara är go utan otroligt händig så berättade jag om ett av våra nya projekt nämligen att ta bort den enländiga spaljen som suttit i huset sedan 60-talet... När barnen var riktigt små så var det ju bara att gilla läget pga fallrisken men nu står de på stadiga ben och då lyftes idén igen av maken i lördagskväll. Nu gällde det att smida medans järnet var varmt så jag frågade mammas make om det skulle vara knepigt att plocka bort "pinnarna". Nej, det tror jag inte alls svarade han och nämnde i nästa sekund att "jag har en kofot i bilen sen vi grejade sist"... Ja, jag får erkänna att vi har många projekt på gång. Sagt och gjort, 30 minuter senare var spaljen ett minne blott och jag kan säga att det var en väldigt förvånad make som klev in igenom ytterdörren till sin "nya" hall efter ha varit borta ett par timmar. Nu är det "bara" slipning och målning kvar och det går väl säkert lika snabbt..eller?

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 CanCan ny annonsör hos mig

Ni kanske har noterat att i dagarna dök en ny annonsör upp här hos mig, CanCan. CanCan är en inredningsbutik som du dels hittar i Stora Köpinge på Österlen och på nätet i form av webshopen cancaninterior.  De har både inredning, smycken och kläder  i sortimentet så det finns mycket snyggt att shoppa både till dig själv och hemmet. Du hittar välkända märken som Day Home, Rice, Tove Adman med flera så ta gärna en titt i webshopen.


Foto: Kollage från CanCan

Related Posts with Thumbnails

 Fototriss: Gissa filmen

Veckans tema i Fototriss är lite annorlunda. Den här gången har vi nämligen fått i uppdrag att tolka en filmtitel. Nu är frågan om min tolkning är tillräckligt tydlig... Bilderna jag visar skall symbolisera titeln på en film från 1984. Försök göra en gissning och vill du veta om du gissade rätt klicka här!

Fler utmaningar att "Gissa filmen" hittar du här!

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 En riktig röjarfest!

Igår höll vi en riktig röjarfest så svetten bokstavligt lackade! Det var 10-årige sonen som bjöd sin klass på kalas. Vi hade förmånen att få låna lokaler hos ett av stans träningsanläggningar då maken själv är delaktig och kör pass där ett par kvällar i veckan. Han hade satt ihop ett "lagom" tufft pass till ungarna så de fick "springa av sig".  Efter detta fick vi levererat pizza och sedan avslutades kalaset med glass och den obligatoriska godispåsen. Kan säga att det var en nöjd och utmattad 10-åring som somnade på golvet varför TV:n när vi kom hem igår kväll...

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Related Posts with Thumbnails

 Tävla & Vinn "StarterKit"

Snart är det helg igen och det tänkte jag fira med en ny tävling här hos mig! Ni vet ju att jag är väldigt förtjust i pyssel så jag är extra stolt över att kunna erbjuda en riktigt pysslig vinst! Isaberg Rapid har nämligen lanserat ett helt nytt sortiment Fun to Fix som har dekorations-, hobby- och enklare renoveringsarbete i fokus. Produkterna har en modern och ergonomisk design, som även passar mindre händer så både stora och små kan pyssla tillsammans.  

Just nu har man tagit fram ett "StarterKit" som innehåller en häftpistol, en limpistol, klammer och lim och det roligaste är att du har chansen att vinna ett kit här hos Ellas Inspiration.

Med häftpistolen kan du t.ex klä stolar, göra tygtavlor och tittskåp och med limpistolen kan du t.ex dekorera ljuslyktor, glas eller mobiler, ni minns väl snäckmobilen från i somras?

Tävlingsregler!

Det enda du behöver göra är att svara på den här frågan och lämna ditt svar i detta inlägget!

Fråga: StarterKitet går just nu att köpa hos ett av de större varuhusen, vilket? Svaret får du om du klickar här!

Om du länkar med bilden ovan till tävlingen från din blogg så ökar dina chanser att vinna med det dubbla...men har du ingen blogg så kan du vara med och tävla ändå.  

Även du utan blogg kan öka dina chanser att vinna. Det enda du behöver göra är att  tipsa tre vänner om tävlingen via mail och du får också dubbel chans! Skicka kopia på mailet till ellasinspiration@comhem.se, märk mailet med "TÄVLING".

Glöm inte att lämna ditt svar som en kommentar till detta inlägg!!

Tävlingen pågår tills Söndag 13 september kl. 23:59.

Lycka till!

Karin

Inspiration och enkla instruktioner om hur du gör om snabbt och snyggt där hemma hittar du på www.isaberg-rapid.com/create

Related Posts with Thumbnails

 Köksnyheter från Åhléns

Hos Åhléns andas höstnyheterna lite 50- och 60-tal. Men en och annan "modern" accessoar hittar man också som den fiffiga lösningen med både diskmedel och förvaring i ett. Påminner om ett annat välkänt "kub-märke"... Håll utkik på ett varuhus nära dig i höst.

Foto: Pressbilder Åhléns
Kollage: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Välkommen hem!

Vem drömmer inte om en inbjudande hall när man öppnar dörren? Själv får jag kliva över högar med skor, cykelhjälmar, väskor och annat som av någon märklig anledning aldrig verkar komma längre än precis innanför ytterdörren. Men kanske bjuder den stundande hösten på det rätta tillfället att börja rensa i röran. Här är några som har gjort sina hallar välkomnade med ljusa färger och bra förvaring precis som man skulle ha det!


Foto: Kollage från Boligmagasinet
Related Posts with Thumbnails

 Kalasgod glasstårta

Som jag redan berättat firade vi sonen som fyllde hela 10 år i helgen och vad önskar man sig då att äta när man är huvudperson på kalaset? Jo, räkor och glass!! Smörgåstårta fick det bli och till efterrätt bjöd vi på den här väldigt smarriga glasstårtan. Ett superenkelt recept och ni som följer min blogg vet att ju enklare recept desto bättre kalas, det är iallafall mitt motto!Här får ni receptet på helgens Kalasgoda Glasstårta:

Lägg en färdig marängbotten i en form med avtagbar kant. Bred över en burk med Kesella Jordgubb/Lime och avsluta med ett paket vispad Vaniljvisp. Låt stå i frysen över natten. Ta fram en stund före servering. Dekorera med bär, gärna färska så länge säsongen tillåter. Jag valde jordgubbar och stora blåbär. Blev väldigt smarrigt!
Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved