Midsommar med sol!

Ja, i år har vi faktiskt firat Midsommar med både sol och värme. Vi befinner oss på Kreta och njuter med familj och vänner. Följ mig gärna på Instagram @ellasinspiration så ser ni fler bilder. 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
Related Posts with Thumbnails

 Midsommardukning!

Här kommer några enkla sista-minuten-tips på Midsommardukning!
 
Foto: via Steffens
 
Byt ut tomaten mot en jordgubbe och använd enkla kökshanddukar. IKEA har en ny kollektion som heter VARDAGEN gjord av 100% lin som ger en vacker lyster. Använd minivaser till grönskan, de här säjs i 3-pack på Rusta.
 
Perfekt idé om man dukar upp till buffé. Bestick, servett och glas i ett. Lite extra festligt blir det med glas i form av burkar som tex. den här modellen hos Lagerhaus.
 
Foto: via Judy Booth
 
Man hoppas ju på fint väder och att kunna duka upp utomhus men många idéer passar ju lika fint inomhus. En enkel ljusslinga skapar magi över matbordet. Den här varianten i blått och vitt finns hos IKEA.
 
Foto: IKEA
Related Posts with Thumbnails

 Jordgubbspannacottatårta!

Här kommer receptet på dotterns favorittårta, även den funkar utmärkt till midsommarfesten då den kan göras i förväg. Ett tips till dekoration... Gör ett flaggspel med små svenska flaggor, extra festligt på midsommar! 
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
 

Pajdeg 

15 st  digestivekex (jag tog osötade) 

100 gram  smält smör 

 

Fyllning 

6 st  gelatinblad 

6 dl  vispgrädde 

1,5 dl  strösocker (jag använde sötströ)

500 gram jordgubbar (använder du frysta så tina först)

400 gram philadelphiaost 

färska bär, till garnering (jag tog färska hallon)

 

Gör så här!

1. Krossa kex fint och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Vänta ca 5 minuter. 

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Går bra att ställa ut en stund eller röra i kastrullen över en skål med vatten. 
 
5. Mixa jordgubbarna med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller helst över natten. Ska stelna ordentligt. Servera och njut!

 

Related Posts with Thumbnails

 Maten från kalaset

När vi har kalas älskar jag mat som man kan förbereda så man har tid att umgås med gästerna. På dotterns kalas igår bjöd vi på pastasallad med grillad kyckling och smarrig sås. Kanske något till midsommarfesten?
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
 
Allt som behövs är kokt pasta, färdig pesto, cocktailtomater, riven parmesan och grönsallad. Bara att röra ihop efter tycke och smak. Toppa med solrosfrön som du rostat i torr panna. Såsen gjorde jag på turkisk matlagningsyoghurt, mosad salladsost, lite flytande honung. Smaksätt med salt och peppar. 
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
 
Till detta bjöd vi på grillade kycklinginnerfileer som marinerats ett par timmar i Santa Marias marinad för kyckling. Enkel och god. Perfekt bjudmat för alla festliga tillfällen! Vi var nästan 20 st på kalaset så jag överlåter till er att välja mängd själva. 
Related Posts with Thumbnails

 Äntligen....en kalasstart!

Har förstått att ni saknat mig här på bloggen och jag kan ju inte släppa den årliga traditionen att visa bilder från dotterns kalas! Hon fyllde nämligen år i fredags och idag har vi haft kalas för släkt och vänner. Som varje år bjöd vi på hennes favorittårta med jordgubbspannacotta. Så mumsig!
 
 
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
Top Hem & Trädgård bloggar noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2009 All Rights Reserved