Ett liv efter jul...

Vi fortsätter väl på temat jul, det börjar onekligen bli dags av döma av alla pressnyheter. I november presenteras ett samarbete mellan Indiska och NOTE Design Studio i form av en adventljusstake. Gjord i mässig hoppas Indiska att den även får en självklar plats i hemmet även efter jul. 
 
Foto: pressbild Indiska
Related Posts with Thumbnails

 Kvänum lanserar Intro

Kvänums nya kök Intro bjuder på svensk snickerikonst som ett tillskott till det moderna kökssegmentet. Intro presenteras i alm, men kan även fås i träslagen ask, ek och rökt ek. Pricken över i är bänkskivor i sten. 
 
Foto: pressbilder Kvänum
Related Posts with Thumbnails

 Snart jul igen...

Redan vecka 42 anländer julen till Ellos och här får ni ett smakprov. Traditionell stil med skandinaviska inslag och den obligatoriska petrolblå!
 
Foto: pressbilder Ellos
Related Posts with Thumbnails

 Tidlöst från LE KLINT

Låt mig presentera CACHÉ, den nya lampan från LE KLINT. Tidlös och klassisk med modernt snitt, ja så kan man väl beskriva den helt enkelt! Foto: Pressbilder LE KLINT
Related Posts with Thumbnails

 Hösten hos Jysk

Höstens nyheter från Jysk bjuder på många snygga möbler och detaljer. Allt inramat i inspirerande miljöbilder! Foto: pressbilder Jysk
Related Posts with Thumbnails

 Helgloppis!

Igår var jag och mamma på loppis i trakten. Det var ett gäng välkända bloggare och instagrammare som anordnade sin årliga loppis på landet.


Vi hade otrolig tur med vädret och kunde njuta av hembakt fika utomhus. Sedan gjorde vi en del fynd och den här klassikern, stolen Öglan fick jag med mig hem. Så nöjd!

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration via Insta
Related Posts with Thumbnails

 Mer välbalans...

Jag måste ju naturligtvis även bjuda på bilder av textilen som kommer i IKEAs tillfälliga kollektion VÄLBALANS. Här ett urval av både kuddar, dukar och underlägg. Dyker som sagt var upp i utvalda varuhus den 16 oktober. Vilka kunde ni läsa här!
 
Foto: Pressbilder IKEA
 
Related Posts with Thumbnails

 Välbalans hos IKEA

VÄLBALANS är den fjärde tillfälliga kollektion som skapats i samarbete mellan IKEA och hantverkare från Doi Tung Development Project. I kollektionen ingår handvävda textilier, handgjord keramik och handgjorda pappersprodukter. Produkterna är tillverkade av lokala råvaror med hjälp av traditionella hantverksmetoder. Här ett urval av keramik och papper! Säljstart sker 16 oktober 2015 i varuhusen Kungens kurva, Barkarby, Malmö, Kållered, Bäckebol,Älmhult, Uppsala

 
Foto: pressbilder IKEA
Related Posts with Thumbnails

 Helgens kräftskiva!

Det var inte namnfest på schemat i helgen som gick utan vi hann även med en kräftskiva hos min goa kompis S. Det är alltid lika kul att gå på fest hemma hos henne för hon är såååå duktig på att göra fina och inspirerande dukningar. Se bara på det här! Visst är hon fantastisk!
 
Tack söta S för att vi fick komma i år igen! 
 

Foto: via Instagram


Related Posts with Thumbnails

 Lille Hugo

I söndags var vi iväg på namnfest. Det har ju blivit väldigt poppis att istället för dop har man ett namngivningskalas. Detta hade en av mina kusiner tagit fast på så hon och hennes man bjöd in på fest för att fira deras lille Hugo. Med oss som present hade vi den här fina tavlan som jag beställde hos Isa Form
 
 Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Nordisk nyhet från IKEA

Med början av oktober släpper Ikea en ny möbelserie, med inspiration hämtad från skandinaviska hantverkstraditioner. Här hittar man klassiska material som björk, fårskinn, läder och glas i kollektionen Björksnäs.
 
 
Foto: pressbilder Ikea
Related Posts with Thumbnails

 Frodiga kvinnoformer...

Trots att det är nästan ett decennium sedan keramikern Bjørn Wiinblad gick ur tiden lever hans fantasifulla skisser och frodiga kvinnoformer kvar. Nu kommer en ny kollektion i höst när Rosendahl Design Group lanserar produkter med hans motiv  på den svenska marknaden.
 
Related Posts with Thumbnails

 En snabbvisit till Sthlm

Ni som följer mig på Instagram kunde se att jag var iväg till Stockholm i veckan. Det var bara en snabbvisit under dagen för jobb. Men då jag hade mötet på Östermalm ( ja, fint ska det va hi hi) så passade jag på att smita in på Svenskt Tenn som ligger i krokarna. 


Var nyfiken på utställningen jag tipsade om tidigare i veckan och det var precis så fint och inspirerande som man kunde tänka sig. 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 TIll salu på känsla...

Supersnyggt stylat objekt hos mäklaren Fantastic Frank. De har ju gjort sig ett namn genom att inte vara en traditionell mäklare. Deras bostadsannonser ser ut som inredningsreportage och kör på känsla istället för planlösning. I love it! 
 

Foto: objekt via Fantastic Frank
Related Posts with Thumbnails

 Tavelvägg gone wild...

Jag älskar tavelväggar men jag brukar försöka hålla ett enheltligt tema som tex. svart/vitt. Men efter att ha sett den här snygga kombon så blir jag riktigt sugen på att ta ut svängarna och göra en mix av både former, färger och mönster. Snyggt inslag med spegel och hatt som bryter av de fyrkantiga formerna.
 
Foto: via Zio and Sons
Related Posts with Thumbnails

 Glasklar grönska!

Vi har ju sett många varianter på amplar och den här idén gillade jag. Istället för en vanlig kruka använder man en glasbehållare att plantera i. Då får man inte bara grönskan från växten utan även en läcker effekt av rotsystemet. Här har man planterat miniormbunkar och knutit enkla snören omkring.
 
Foto: via Pottery Barn
Related Posts with Thumbnails

 Marmorglasyr

Finfina höstnyheter från danska Kähler design. Naturligtvis hittar vi både gröna och petrolblå nyanser i utbudet. Dessutom flera modeller med marmorglaserad keramik, en teknik som fått en revival vilket är superkul! 
 
 

Foto: pressbilder Kähler Design
Related Posts with Thumbnails

 Barntapeter från Photowall

Photowall har lanserat en ny tapetkollektion designad av svenska Acne Jr presenterar, Trompe l'œil. Kollektionen bjuder på lekfulla mönster i ny grafisk tappning - alla med Acne Jr:s välkända formspråk. Här bjuds på allt från Knubbiga moln, grafiska tegelväggar och charmiga nallen Chester. Som gjorda för ett barnrum!

 

 
Foto: Pressbilder Photowall
 

 

Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved