Blomsterlandet Digitalt Magasin

Nu har Blomsterlandet kommit ut med ett nytt digitalt magasin, nummer 3 i ordningen. Fylld med inspiration inför hösten och om du inte vill eller kan ladda ner appen så kan du blädda i den här!  
 
 
I magasinet hittar du en massa inspiration och tips för vårens blomsterprakt som måste i jorden nu!
 
 
 
 
Related Posts with Thumbnails

 IKEA goes British...

Oj så fort tiden rinner iväg. Avslutade förra veckan med slottskonferens utanför Stockholm, hem fredag kväll för att direkt åka på musikal med dottern, middag hos goa vänner i lördags, snickrat skjul i trädgården och slutligen en sväng till IKEA! Men jag klagar inte *ler* för allt har varit superkul! Dock fick ju bloggen vänta snällt... 
 

Foto: Ragnar Ómarsson
 
Men nu kör vi på igen och på tal om IKEA... Fick den här snygga inspirationen i mailen. IKEA goes British och "I like it". Mer inspiration hos ikea.se/livethemma 

Related Posts with Thumbnails

 Clara - dubbelt upp!

Yawama of Sweden har i samarbete med välkända Clara Lidström (http://underbaraclaras.com/) och Anna Lidström, etablerad designer och stylist, lanserat en ny barnkollektion. Yawama of Swedens filosofi är att kombinera afrikansk hantverksskicklighet med svensk design.
 

Dessutom är Clara även aktuell med en ny bok som riktar sig till fixarsugna barn. Detta är andra boken av tre som Clara tagit fram tillsammans med Annakarin Nybergs. Roliga gör-det-självböcker för barn. 
 
 

Första boken i serien, BAKA, kom i våras och blev en stor framgång. Sista boken i serien heter ODLA och kommer våren 2015. 

 
Related Posts with Thumbnails

 Veckans Dukningstips: Höst!

Oj så ruggigt det blev och helt plötsligt var hösten är här! Så vad passar väl bättre än ett dukningstips med "höstiga" inslag. Själv har jag laddat upp med minipumpor och här fick jag en idé...
 
Foto: The Enchanted Home  
 
Den här dukningen gillade jag väldigt mycket! Man har dukat med små minipumpor, gröpt ur och fyllt med blommor. Den bruna "tallriken" är faktiskt ett vanligt blomfat i terrakotta. Snygg kontrast till den ljusturkosa tallriken. 
 
Foto: Rikki Snyder Photographers

Fint att kombinera med ljuslyktor i form av glaslyktor. Ställ på en grov bräda eller skärbräda och dekorera med kryddväxter och ljus i matchande nyanser! 
Related Posts with Thumbnails

 Trendigt öra...

Att det råder trender även bland växter har vi sett under året. Hur många fikonträd har vi inte sett skymta i både inredningsreportage och på instagram? Nu är det en annan liten växt som börjar dyka upp istället. Nämligen parasollpilea eller mer känd som elefantöra!
 
Foto: via Blomsterlandet press
 
Tips från Blomsterlandet: Trivs bäst i halvskuggigt till soligt läge, helst inte i söderfönster. Växer upprätt och kan toppas vid behov. Vattna i kanten av krukan, inte i växten. Låt det inte stå kvar vatten i ytterkrukan. Förökas med rotskott.
Related Posts with Thumbnails

 Nattsvart...

Man börjar ana en förändring från bara vita väggar i våra hem till att man vågar ta ut svängarna med färg och det med råge. Har sett flera miljöbilder där man valt svart som accent både på tak (!), väggar och även en gammal tegelvägg har målats becksvart! Snyggt och vågat!!
 
 
 
Foto: Eve Wilson, producerat av The Design Files via Trendenser
Related Posts with Thumbnails

 Loppishelg!

Hoppas ni haft en bra helg! Själv har jag  haft en riktigt loppishelg! Började igår med en tur till "loppis de lyx" som anordnades av ett gäng glada bloggtjejer. Trots att jag var där tidigt så så hade många före lyckats norpa åt sig fina fynd. Helt lottlös blev jag inte även om det handlade om lite småsaker. 
 
Foto: Karin Borg - EllasInspiration 

Men desto bättre tur hade jag idag. Körde dottern till en kompis som var hos sin farmor på landet. Jag såg en skylt "gårdsloppis" och svängde in och vips hade jag utökat min  "flasksamling" för en billig peng!
 
Foto: Stadshem
 
Nästa gång tänker jag hålla utkik efter tavlor och ramar! Blev så inspirerad av den här bilden och mixen av gammalt och nytt! 
 
Related Posts with Thumbnails

 Retrovåg!

Tänkte avsluta den här veckan med lite återblickar, förlåt framåtblickar! Det har nämligen svept in en retrovåg över vårt avlånga land fast i ny tappning. Den här hösten poppar inredning upp som svampar ur jorden som tar oss tillbaks till 50- och 60-talet med både stil, form och funktion. 
 

En som har tydliga influenser från den här tiden är Brita Sweden som har kommit med en rad nya plädar i årets höstkollektion. Den här varianten fick mig direkt att tänka på något som hade kunnat hänga över mormors fåtölj som hade sitt hem fullt av retroprylar. 
 
 
Marimekkos mest kända mönster, Unikko, fyller 50 år och i samband med firandet lanserar man en ny tapetkollektion med tydlig retrokänsla i samarbete med Midbec. Flera av mönstren  känns verkligen som hämtade från 1964, som den här fruktskapelsen! 
 
 Photo © Littlephant.com
 
Littlephant är kända för både sina härliga barnprylar och mönster som bär tydliga spår av en retroera och det syns även i deras härliga miljöbilder. Bakom Littlephant hittar man designern och illustratören Camilla Lundsten, välkänd från bl.a. Äntligen Hemma.


Och så slutligen en annan som också fångat retrotrenden i höst. Jotex har blickat bakåt med sin nya porslinsserie där både form, delar och mönster är som hämtade från ett bord på 50-talet. Länge leve såskannan!
 
Önskar er en fortsatt skön fredag!!
Related Posts with Thumbnails

 Kök: turkos och mässing

Vedum har nog kikat lite på sin konkurrent som rönte stora framgångar i bloggvärlden med sitt lindblomgsgröna kök och mässingsdetaljer förra hösten. 
 

För här kommer nästan samma upplägg signerat Vedum men de satsar på turkos i två nyanser och accenter i koppar! Ja varför inte, det funkar ju också... 
 


Foto: Vedum pressbilder 
Related Posts with Thumbnails

 Att få tummen ur...

För drygt 1,5 år sedan lyckades jag lägga fingarna på välkända "Guide to Manhattan" av David Ehrenstråhle när den såldes i en ny upplaga. Var överlycklig över mitt köp då jag suktat efter den i flera år men sedan hände inte så mycket mer... En flytt kom i vägen och postern hamnade på vinden men nu har jag äntligen lämnat in den på inramning. Nu gäller det bara att hitta den rätta platsen i vårt nya hus för jag köpte den ju med en annan vägg i ett annat hus i åtanke...
 

Nu går det ju inte längre att få tag i denna poster men det finns en annan "New York"-variant att hitta. Nämligen nya "My monumental guide to New York". Så skynda dig om du vill ha turen att få tag på en innan de är slut. De trycks ju nämligen bara i begränsad upplaga. Säljs här och här!
 
 
 
Related Posts with Thumbnails

 Terracotta på väg tillbaka...

I mitten på 90-talet hade jag en "terrakotta-period". Förr hade jag en tendens att gå "all-in" på ett tema men det har lugnat sig som tur är. Under den här "terrakotta-tiden" så gällde brända nyanser på både textil och tapeter, i mina fönster stod keramikkrukor och jag hade tom lampfötter i terrakotta! Med facit i hand skulle jag kanske behållit en del för terrakottan och keramiken är nämligen på väg tillbaks...
 

Ett exempel på detta är Ronde-taklampa som har ett ultramatt lack som gör att skärmen nästan ser ut som om den var gjord av just det, keramik! Den röda varianten hade definitivt platsat under min "terrakotta-period" men i den här stilrena retro-formen är den ju redo för 2014 också!

En som tycker att vi verkligen är redo för "tegelnyanser" i höst är Indiska. Och vad hittar vi bland nyheterna, jomen visst är det en liten terrakottakruka!
 
 
Sedan har vi Drawn from Clay som är en serie tallrikar och skålar i olika färger och strukturer av lera tagen från olika platser i Nederländerna. Bakom designen står Atelier NL: Lonny van Ryswyck och Nadine Sterk. Snygg kontrast till te.x. vitt porslin!
 

Och kanske kommer vi se fler klassiska klinkergolv framöver? Här från ett objekt hos Bjurfors Göteborg som har ett vackert patinerat klinkergolv från Höganäs i köket som snygg kontrast till allt vitt.
Related Posts with Thumbnails

 Ebbas lya till salu

Hos Simplicity läste jag att Ebba Kleberg von Sydows lägenhet är till salu! Håller med Jannice att visst är det alltid roligt att se hur människor som är kända bor! Som man nästan kunde ana när det gällde Ebba är lägenheten inredd i en sval sparsmakad stil och fylld med designklassiker. Fler bilder hos Simplicity och på Skeppsholmens mäklarfirma


Foto: Skeppsholmens mäklarfirma
Related Posts with Thumbnails

 Höstdukning från IKEA

Den här veckans dukningstips kommer från IKEA Livet Hemma-redaktionen. De har dukat upp med höstens nyheter i design av Lisa Bengtsson, som verkligen lyser upp bordet i höst! Själv har jag laddat upp med servetterna i det oranga mönstret! 
 
 
Hennes grafiska kökstextilier VANJA och porslinsserien DRIFTIG i samarbete med Maria Vinka, har hämtat inspiration både från modevärlden och naturens former.
 

Men jag måste bara ha en liten invändning... Tycker inte att en "skalle" och ett "ben" hör hemma på bordet. Iallafall inte när de är så naturtrogna som dessa... 
 
Foto: IKEA Livet Hemma   
Related Posts with Thumbnails

 Födelsedagsfirande!

Idag är det Estrid Ericsons födelsedag och hos Svenskt Tenn firar man med att lansera nya varianter av en klassiker. Elefantmönstret trycktes för första gången på tapet så sent som 2013. Då fanns den i tre färgställningar – midnattsblå, elefantgrå och hallonröd – vilka nu kompletteras med en svart variant. 
 
 
Men det är inte bara tapeten som kommer i en ny färg utan det är även dags att introducera den grå färgställningen på textil vilket varit efterlängtat av många som gärna vill ha mönstret men kanske inte så mycket färg. Typ moi! 
 
Foto: Pressbilder Svenskt Tenn
Related Posts with Thumbnails

 Lekfulla barnrum

Kreativa mångsysslaren Isabelle McAllister och Ellos har slagit sina påsar ihop och tagit fram en lekfull kollektion. Man bad bla. duktiga Sofia Jansson med bloggen Mokkasin göra sin tolkning med Isabelles kollektion i fokus och oj, så bra hon gjorde det!! Även Isabelles kollega Jenny har gjort sin variant (kika här!)
 
Ellos Textil Lemur, styling Sofia Jansson med bloggen Mokkasin
 
Och det är inte bara Ellos som tagit hjälp av "Mokkasin-Sofia". När Photowall nyligen lanserade sin nya tapetkollektion Fabel signerad illustratören och formgivaren Ingela P Arrhenius så vände de sig också till Sofia. Helt rätt!!
 
Photowall - Tapet Jungle Green, styling Sofia Jansson med bloggen Mokkasin
 
Sofia har ju själv fyra barn så hon är ju lite av en expert på lekfulla och roliga barnrum. För mer inspiration, missa inte hennes egna blogg och webshop där hon bjuder på fantastiska tips och en massa snyggt till hemmet!
 
Photowall - Tapet Town Green, styling Sofia Jansson med bloggen Mokkasin
Related Posts with Thumbnails

 Sarah Jessica Parker väljer svenskt...

Har läst att Sarah Jessica Parkers hus är till salu i New York. Tyvärr visade det sig inte vara särskilt upphetsande när man kikat på bilderna och kan konstatera att detta är inte huset de bor i. Troligen är huset köpt för "business" och har varit till salu flera ggr. Känns väldigt opersonligt och inte alls i enlighet med den stilen vi tidigare sett från Sarah Jessica. Ni kanske minns videon då hon bjöd in oss på en snabbvisit? (kika här). 
Men det som är riktigt kul är att det är faktiskt vår "svenske" mäklare Fredrik Eklunds byrå Eklund Stockholm New York som fått uppdraget att sälja huset. Roligt att se framgångsrika svenskar! Heja Fredrik! Så har du 156 MSEK över så har du chansen att i alla fall bo i ett hus som Sarah Jessica ägt och kanske tom inrett...

Foto: via ESNY
Related Posts with Thumbnails

 Vilket val gör du?

Idag är det ju slutspruten på valet och du går väl och röstar? Trots att jag fortfarande är väldigt krasslig känner jag ändå att det är viktigt att göra min röst hörd och gå till "vallokalen". När vi är inne på val så finns ju även olika alternativ när man ska välja inredningsdetaljer. Vissa av prylarna man kan hitta är precis som partierna väldigt lika och ibland är det svårt att skilja dem åt. Eller vad säger ni?
 
Här har jag satt samman två olika alternativ, så frågan är vilket alternativ som får din röst?
 

Alternativ 1: Kanske vill man göra ett lite lyxigare val? Mattan New Geometric signerad Chhatwal & Jonsson hos Artilleriet. Lampa från Bloomingville hos bl.a. Country Style och Vas Flask från Svenskt Tenn. Prislappen hamnar på runt 9.300 kr.
 

Alternativ 2: Eller så vill man istället lägga lite mindre pengar. Ullmattan Annika från Rusta som även har den veckade taklampan. Glasvasen finns hos H&M Home. Här slutar prislappen på drygt 1.200 kr.
 
Related Posts with Thumbnails

 IKEA på socialt uppdrag!

Övriga familjen är iväg på galej och jag kurerar mig med att läsa veckans mail där ett kom från IKEA. Jag har ju redan berättat om några av höstens nyheter från IKEA och här kommer ännu en... 
 

Förutom att keramiken från den nya kollektionen INVERKAN är riktigt snygg så fyller den även ett viktigt syfte!
 

Den är nämligen ett resultat av ett samarbete mellan IKEA och sociala entreprenörer i Doi Tung, Thailand. IKEA berättar: "Projektets sociala mission är att återskapa de naturskogar som förstörts av opiumproduktion och att förbättra sjukvård och utbildning för människorna som påverkats av den illegala droghandeln i regionen."
 

I kollektionen ingår förutom keramiken även härligt koordinerade textilier i naturliga färger, allt skapat för hand av skickliga hantverkare från Doi Tung Development Project. 
 

Säljstart är 17/10 men tyvärr kommer kollektionen bara finnas på följande IKEA varuhus i Sverige: Barkarby, Kungens Kurva, Kållered och Svågertorp. Vilket är synd för vi är fler i vårt avlånga land som också vill bidra.
 
Related Posts with Thumbnails

 Hemtex - vad har hänt?

Här ligger jag i soffan och kurerar en förkylning, inget kul när det är helg och allt. Dessutom är det alltid farligt med sängläge för man surfar runt och hittar en massa lockelser...*ler* 
 
Foto: Pressbild Hemtex
 
Trillade in hos Hemtex och oj, vad är det som har hänt? Minns faktiskt inte när jag var i deras butik senast för utbudet de senaste åren har ju inte varit så där väldigt inspirerande.
 
 
Men nu råder det annat liv i luckan minsann. Hittade en väldans massa snyggt och är ju väldigt svag för servetter så den guldmönstrade måste jag kika närmare på...
 
Related Posts with Thumbnails

 På Strandvägen 5...

Som jag hoppas på min lilla Stockholmstrip så hann jag med ett snabbesök på Svenskt Tenn. Alltid så inspirerande och speciellt kul att se Josef Frank utställningen på plats och tolkningen av dukningstips signerat Estrid Ericson. Ni som inte har möljighet att besöka butiken får lite inspiration här...
 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Bakom galler...

Designstudion Form Us With Love har formgivit "The Cage Collection" i samarbete med danska Menu. Smart funktion som tar fasta på vårt behov av att snabbt kunna både lägga ifrån oss prylar och samtidigt fortfarande ge hemmet ett snyggt intryck. Fiffigt! Foto: Pressbilder Form us with love
Related Posts with Thumbnails

 Fräsch 50-åring...

Igår när jag var uppe i Stockholm pågick det festligheter på Åhléns City. Man kunde se det genom att hela varuhuset fått en "enorm" rosett. Ni kan se den skymta på bild nedan från måndagens insta...
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
I samband med firandet har man även lanserat en jubileumskollektion som finns i butiken i Stockholm.
 

Och som grädde på moset har man även haft premiär för Design by Bernadotte & Kylberg som är tre mönster framtagna exklusivt för Åhléns av formgivarna Prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. Mönsterbilderna har växt fram ur designduons matta ”Middle of Nowhere” från 2012 men nu fått nya former.
 
Foto: Pressbilder Åhléns
Related Posts with Thumbnails

 Gårdagens lunchställe

Som ni kunde se på Instagram har jag varit en sväng i Stockholm. Det var på jobb så ingen nöjesresa men jag hann iallafall med en liten snabbkik på Svenskt Tenn! Sedan blev det lunch på B.A.R. restaurang på Blaiseholmen. En riktig favorit!
 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Förutom att de har en bra meny med fisk- och skaldjur så är jag ju väldigt förtjust i inredningen som ni säkert kan förstå... 
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Stället är alltid fullt kring lunchtid men vi var lite sena så när vi hade ätit klart hade alla gäster hunnit försvinna så jag knäppte några bilder till er. *ler*
Related Posts with Thumbnails

 Svenskt Tenn hyllar Josef Frank

Hoppas ni haft en bra helg! Efter fredagens kräftkalas har det varit fullt upp. Vi håller på och slutför en massa utomhusprojekt innan hösten är här. Så kul att se ens tankar och idéer förverkligas och helgerna är ju då man får passa på för annars är det fullt upp. Idag ska jag en sväng till Stockholm och som jag berättade förra veckan hoppas jag hinna med ett besök till Svenskt Tenn. Förutom att deras lansering av inspirationsmagasinet lockar så vill jag gärna kika på utställningen om Josef Frank som pågår.
 
 
Utställningen är en hyllning till möbelformgivaren och den pågår till 27 september i butiken på Strandvägen 5. I samband med utställningen lanserar man även åtta helt nya möbelpjäser av just Josef Frank. Ja, jag hoppas verkligen att en besök på Svenskt Tenn hinns med...
 
Foto: Pressbilder Svenskt Tenn
Related Posts with Thumbnails

 Kräftkalas!

Igår hade vi min fina mamma och hennes man hemma på lite kräftkalas. Mamma hade gjort sin supergoda västerbottenpaj och vi fixade havskräftor, räkor, bröd och goda såser! En väldigt trevlig kväll!

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Badkar i koppar

Att koppar är hett på inredningsfronten ser vi ju i var och varannan butik men jag börjar också se ett sug för mer och större kopparsaker! Nämligen badkar! På Instagram har det cirkulerat flera skinande modeller och det absolut snyggaste står faktiskt hemma hos Johanna vars pappa gjort hennes underbara kar!

 
Nu har ju kanske inte alla turen att ha en sån händig pappa men som tur är finns en hel del badkar att hitta och de mer klassiska modellerna kommer från Gamla mejeriet och Qvesarum byggnadsvård Här urval av deras modeller!
 
 
Related Posts with Thumbnails

 Metaller från Eco Wallpaper

Så här års dyker det upp det alltid upp en massa tapetnyheter. Har nog att göra med att vi längtar efter att boa in oss inför vintern och mys skapar vi gärna med lite nytt på väggarna. Den här gången bjuds vi på en kollektion från Eco Wallpaper som är deras hyllning till metaller. Eco Mix Metallic lanseras den 24:e september och är designad och färgsatt av deras designer Madeleine Sidemo.
 


Foto: pressbilder Eco Wallpaper
Related Posts with Thumbnails

 Georg i ny kostym

Danska Skagerak’s prisbelönta möbelserie Georg har fått nya svarta kläder och...
 

...fått tillökning i form av hatthylla, spegel och en smart klädhängare. Perfekta för den lilla trånga hallen! 
 
 
Related Posts with Thumbnails

 Svenskt Tenn fyller 90 år!

Den 25 oktober är det dags för stort jubileum. Då är det nämligen 90 år sedan Estrid Ericson öppnade Svenskt Tenn på Smålandsgatan 40 i Stockholm. Inför 90-årsdagen släpps ett inspirationsmagasin som berättar om företagets historia, dess arbete i dag samt visionen för framtiden.
 

Magasinet kostar 150 kronor och finns från den 5 september i butiken på Strandvägen 5 samt på www.svenskttenn.se, där den också kommer att publiceras i bläddringsbar form. Själv ska jag till huvudstaden nästa vecka så jag hoppas att jag kan norpa mig ett ex... 
Related Posts with Thumbnails

 Veckans Dukningstips: Bondromantik!

I den här veckans Dukningstips bjuder jag på inspiration till en dukning som andas bondromantik! Med porslinfärg kan man nämligen förvandla en helt vanlig vit tallrik till precis vilken stil man vill. Färg finns hos tex. Make & Create och Panduro Hobby.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Sedan börjar det bli skördetid och en klassiker är ju att använda ett päron att hänga placeringskortet på! Till texten valde jag att använda stämplar jag köpt på Panduro Hobby. Billigt vitt porslin hittar du på tex IKEA och Lagerhaus
 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
 
Om du inte vill tumma på stilen så finns dessutom bestick och glas på loppis. Servetten med det fina mönstret är däremot sprillans ny, den hittade jag hos Netto. Och så slutligen, använd ett kraftigt linnetyg som duk för den rätta rustika känslan! 
Related Posts with Thumbnails

 Med respekt för huset...

I det här arkitektritade huset bor stylisten Mie Lerche som även driver Lerche Design. Med respekt för huset tidsepok har hon inrett med både klassiska designermöbler och nya detaljer som gjorda för att fånga husets funkisstil! 
 
 


 


Foto: via Femina 
Related Posts with Thumbnails

 En kruka sparris!

Ja, då har vi trillat in i september och sakta börjar man säga farväl till utelivet och inse att det är dags att fixa inomhus igen efter den här sköna sommaren! Jag började med lite grönska i form av en spännande och rolig växt. Nämligen en fjädersparris och jag gillar verkligen det yviga utseendet. Än så länge verkar den lättskött, ett måste om den ska överleva i det här huset... *ler*
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved