I paketen låg...

Som jag berättade igår skulle vi på kalas hos min kompis C. Vi hade ju självklart med oss presenter och den här gången hade jag köpt lite piff till köket. Ett stort tårtfat för kommande kalas och färgglatt tårtpapper, roliga servetter med bakverk och slutligen härligt prickiga grytlappar. Allt är inköpt på Åhléns.

Tack goa C för det mysiga kalaset!!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Nu är det kalasdags!

Ja, i eftermiddag är det kalasdags för oss. Vi ska hem till min goa kompis C och fira hennes födelsedag. Självklart har vi med oss en massa paket. Jag och dottern har slagit in dessa i härligt färgglatt presentpapper från Panduro Hobby som även har det roliga kortet jag klippt ut från sk. scrappbooking ark. Visst ser de ut som riktiga karameller. Imorgon får ni se vad som låg i paketen! (Födelsebarnet läser nämligen bloggen så hon får inte tjuvkika...)


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Barnsliga konstverk...

Hos Decor8 fick jag syn på de här underbara tavlorna. Holly bjuder på ett inspirerande reportage med dekoratören Jan Eleni och det är hon som gjort de underbara konstverken. Hon har helt enkelt tagit teckningar som hennes barn gjort och skapat riktiga mästerverk. Som hämtade ur från ett exklusivt galleri. Otroligt snyggt och personligt!


Foto: eget kollage från Decor8

Related Posts with Thumbnails

 Nytt från Boråstapeter

Är man sugen på förändring i vår så kanske nya tapeter kan vara ett alternativ. Hos Boråstapeter är deras nya kollektionen MOMENT VII kanske något för dig. Här har man valt att blanka moderna stilar med klassiska mönster. Kanske hittar du en favorit?


Foto: Pressbilder från Boråstapeter

Related Posts with Thumbnails

 Vårt badrum: Färgklickar (del 5 av 5)

Som jag tidigare berättat valde vi stora vita plattor till väggarna och ljusgrå klinker till golvet. Jag är mycket för att istället variera med färgglada detaljer och då har man inga begränsningar utan färgutbudet blir oändligt. Jag har varit runt och kikat på nya handdukar men tills jag hittar några blev de "gamla" som nya i den här miljön. Det enda som är nyinköpt är tvålen och den passade den lilla budget som är kvar till piffning... 19,90 kr på Rusta var ett kap!

Ett stort tack till alla er som mailat och även lämnat så goa hälsningar och hejarop under resans gång. Er medverkan i detta projektet har betytt mycket och jag hoppas att ni följer mig på fortsatta äventyr!

Ha nu en riktigt skön fredag och jag tror att jag tillbringar min i badrummet med ett glas vin...

Kram Karin


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 En fläkt av sommar...

Hos Pethra fick jag syn på de här helt underbara lyktorna från danska House Doctor. Visst är de ljuvliga! Tänk att hänga upp dem i uterummet och njuta av sommarvärmen. Ja, det känns verkligen långt borta när det fortfarande kommer mer och mer snö...


Foto: eget kollage med pressbilder House Doctor
Related Posts with Thumbnails

 Vårt badrum: Elcentralen... (del 4 av 5)

Jag skämtade ju om i ett av alla badrumsinlägg att vi skulle behöva ett eget "elaggregat" för vårt nya badrum men vår elektriker har försäkrat oss att alla lampor är energisnåla och det känns skönt! Det är ju de små detaljerna som räknas så vi valde att lägga en liten extra slant på att få snygga uttag och dimer. I det stora hela så är det "småpengar" och vi ville ha rostfria detaljer som passade den övriga stilen i badrummet. Jag är extra nöjd över uttaget vid spegeln som kommer att bli perfekt när man fixar håret. Med vår "elcentral" så reglerar vi värmegolv, spottar i tak, på väggar och lamporna i spegeln. All belysning går alltså att tända var för sig. Sedan har vi även valt att sätta in en fläkt i taket för att få bort ev. fukt och den regleras också härifrån.

Flera av er hade frågor om våra spottar på väggen och tyvärr kan jag bara "stoltsera" med en otroligt duktig elektriker. Det var han som tog fram dessa som förslag och vi föll direkt! Vet alltså inte vart de är inköpta.

Tips! Imorgon avslutar vi "rundturen" i vårt nya badrum genom att kika på färgglada detaljer! Klicka här för del 1, del 2 och del 3!

 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Vita huset hos Elle Decoration

Nja, nu är det inte DET vita huset utan Tine K:s underbara hem som fått namnet "The White House" i senaste numret av engelska utgåvan av Elle Decoration. Hennes hem valdes också ut att pryda omslaget vilket är väldigt stort! Klicka här för att se reportaget.

Ni har tidigare sett bilder hos mig från hennes vackra hem, klicka här!


Foto: eget kollage från Tine K Home press
Related Posts with Thumbnails

 Vårt badrum: Belysning (del 3 av 5)

Som jag berättade i ett tidigt skede valde vi att satsa på effektbelysning och vita väggar istället för effekt i form av kakel. Med facit i hand var det helt rätt beslut. Jag älskar verkligen att väggarna enbart är vita och effekten från de små rostfria spottarna på väggen gör underverk när skymningen faller. Vi har även satt en minispot i fönstret som tänds samtidigt med spottarna på väggen. I taket sitter 8 spottar som regleras med dimer för olika effekt. Belysningen i spegeln fick ni en skymt av igår så ljuskällor har vi ingen brist på!

Tips! Imorgon får du se hur bl.a. vår dimer ser ut! Här hittar ni del 1 och del 2.


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Vårt badrum: Badrumsmöbeln (del 2 av 5)

Ni är många som har hört av er och undrat över vårt val av betonghandfat. Detta kommer tillsammans med möblen och spegeln från Kvik. Vi är otroligt nöjda över att vi vågade satsa på ett handfat i ett ganska unikt material. Det är behandlat för att tåla fukt och man bör smörja in det med stenpolish två gånger per år för att behålla den skyddande hinnan. Möbeln har två stora lådor, är i högblank och kommer från serien Mano hos Kvik. Vi hittade även blandaren hos Kvik och den kommer från Westerberg. Spegeln har infälld belysning på båda sidorna och man känner sig som en stjärna i logen när man tänder den!

Tips! Imorgon visar jag hur vi valt ljus som effekt i vårt badrum! Del 1 såg du här!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Vårt badrum: Äntligen! (del 1 av 5)

Ja, nu är det dags att utropa "äntligen"! Vem trodde när ni fick se vårt badrum från starten att det skulle se ut så här 4 veckor senare. Inte jag iallafall... Men nu är det klart, bara skydd för fönstret saknas (så det inte blir fullt så ljust och ingen insyn...) men det är klart att inviga. Jag måste verkligen ge en stor eloge till teamet som arbetat med att förverkliga vårt drömbadrum. De har verkligen lyckats och vi är otroligt nöjda över slutresultatet. Den stora fyrkantiga blandaren från Gustavsberg/FM Mattsson blev perfekt i duschhörnan.

För att fira vårt nya badrum kommer jag att visa bilder i dagarna fem!

Tips! Ni kan se renoveringen från start i kategorin
"Hemma hos oss - badrum".


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Färgmix kring bordet

När jag såg den här bilden föll jag direkt för den härliga färgmixen av stolar kring bordet. Dessa kommer från Piet Hein Eek och finns hos bl.a. NK Inredning. Men det går att skapa samma känsla fast till billigare peng med stolen Norvald från IKEA.


Foto: eget kollage från Dwell och IKEA

Related Posts with Thumbnails

 Fototriss: Oväntat

Dagens Fototriss handlar om något oväntat och det kan man väl säga att motivet på de här bilderna var något oväntat... Maken har nämligen hållit på och skottat hela helgen. Man brukar ju säga att det som göms i snö kommer upp i tö men med de snömassor vi har lär det dröja innan vi får någon tö... Och tur är väl det kanske med tanke på vad maken skottade fram! Ja, ni ser rätt! Vår alldeles egna tomte dök upp i en av högarna. Vi får väl försöka övertyga grannarna att det är vår hustomte och inte jultomten som blivit kvar ute...

Tips! Den fina tomten har min lilla mamma gjort. Hennes make har sågat och hon formgivit och målat. Visst är den fin!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Jag stannar inne!

Hjälp så mycket snö vi har fått i natt. Jag tror aldrig jag har upplevt så mycket snö förut. Det ligger driver utanför huset och maken fick ta i med hårdhandskarna för att kunna öppna ytterdörren för all snö. Nu känns våren väldigt långt borta och att mys i uterummet lär dröja...

Hur ser det ut där du är? Visa gärna bilder du också och lämna en kommentar hos mig!


Foto: Karin Borg -Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Vitt och lantligt porslin

Som jag lovade igår skulle jag tipsa om ett prisvärt porslin idag. En av nyheterna hos Rusta är nämligen det här otroligt fina vita porslinet. Lite lantlig stil som har drag av Mateus och som passar både till vardags och fest. Som alltid hos Rusta är det överkomliga priser och du hittar delar från 29,90 kr!

Med det här tipset önskar jag er en riktigt skön fredag och ta det försiktigt i snön!

Kram Karin


Foto: eget kollage med Pressbilder från Rusta
Related Posts with Thumbnails

 Bevingad nyhet från Mateus

Vårens nya kollektion från Mateus har fått namnet Butterfly. Det vackra fjärilsmönstret är gjort som en relif och produkterna finns i hela 10 härliga vårfärger.

Tips! Sugen på nytt porslin i vår men har en liten budget? Missa inte mitt tips imorgon!


Foto: eget kollage från Mateus
Related Posts with Thumbnails

 Vårt badrum i helt nytt ljus!

Nu är vi verkligen nära! Ligger hemma förkyld och följer framstegen på nära håll... Badrummet är bara dagar ifrån att bli klart. Det som kvarstår är duschväggar och blandare som förhoppningsvis sätts upp innan veckan är slut. Sedan ska elektrikern koppla in handdukstork, spegel och övrig el. Med risk för att jag upprepar mig igen, men vi är verkligen så nöjda med våra val. Handfatet i betong blev bara så läckert! Allt känns så himla rätt nu när man ser sakerna på plats. Jag gillar to.m de små krokarna till handdukarna, en liten men viktig detalj!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Mugg & fat från min dukning

Jag visade ju bilder från vår Alla hjärtans-fika i söndags och då var ni flera som la märke till muggarna och faten jag dukat med. Otroligt roligt! Muggarna är en "specialvariant" av välkända Swedish Grace från Rörstrand och jag verkligen älskar de här muggarna. Skillnaden mot deras "vanliga" modell är att mina inte har några "öron". Faten hittade jag i en antikaffär i somras så de är en mycket gammal modell från Gefle porslinsfabrik. Ni kan läsa mer här!

Tips! Jag fick en fråga via mail om blommorna jag dukat med. Dessa hittar du hos Panduro Hobby och de säljs i 6-pack med blandade färger. En kul detalj för att få lite vårkänsla inne.


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Himla + Mio = Sant

Du har väl inte missat att det inte bara är Dixie som finns hos Mio i vår? Nu kan du även hitta den del av Himlas underbara textilier hos Mio. Bland vårens nyheter finns både ljuva pasteller och vackra mönster.


Foto: Pressbilder Himla
Related Posts with Thumbnails

 Kakel & klinker på plats!

Ja, nu är vårt kakel och klinker på plats. Jag är så nöjd över att vi valt bara vita väggar och grått golv!! Fogningen är i princip klar och det blev så himla fint. Vi valde ljusgrå fog till väggarna och mellangrå till golvet. Även golvbrunnen är på plats och passar perfekt vårt kantiga tema...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Alla hjärtans gott...

Idag bjöd vi hem min mamma & hennes man på lite Alla hjärtans fika. Jag och barnen hade bakat muffins och vi använde självklart formar med hjärtan på. Dekorationen blev en riktig sockerbomb med både glasyr, hjärtan och strössel! Mammas goa make hjälpte mig därefter att skruva ihop badrumsmöbeln medans maken tog hand om snöberget utanför huset. Han skottade nämligen ner all snö från taket igår och det gjorde att vi utanför ena köksfönstret hade en snöhög på nästan 2 (!) meter!!

Fototriss: Dagens tema är känsla och de här muffinsarna är verkligen bakade med både hjärta och känsla så det får bli dagens bidrag!!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Färgglad vitaminkick...

Ibland dyker det upp roliga förfrågningar och jag fick ett erbjudande om att testa den nya GOD MORGON-juicen "Nypressad" som haft premiär i dagarna. Med smak av blodgrape och apelsin är den syrligare än de juicer jag vanligen brukar dricka. Men det var en angenäm överraskning och den hade en riktigt frisk smak! En kul detalj är att man kan läsa på förpackningen vart frukterna kommer. Den här gången var de från Turkiet.  Sedan har den dessutom en härligt färgglad förpackning som bara den gör att man piggnar till på morgonen. Du hittar den i en kyldisk nära dig!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Mia har ny hemsida!

I dagarna lanserade underbara keramikern Mia Blanche sin nya hemsida. Här kan du hitta prov på hennes konstnärliga talang i form av underbara krukor, muggar, änglar och fat. Följ med och inspireras (klicka här)!


Foto: Pressbilder Mia Blanche
Related Posts with Thumbnails

 Har du sett Howard live?

En kompis till mig är i färd med att inhandla nya soffor. Hon är väldigt sugen på två klassiska Howard-soffor och har hittat en variant hos Furniturebox. Priset på den här typen av soffa brukar vara ganska högt men hos Furniturebox kan man "fynda" en 3-sits för runt 7.000 kr. Nu är ju frågan om priset märks på kvaliteten och känslan hos den här varianten. De har bara en butik i Stockholm så hon kan inte se den i verkligheten utan det blir en ren chansning isåfall att köpa den på nätet. Därför behöver hon er hjälp! Är det någon av er som har en sådan soffa eller kanske har provsuttit och kan ge ett utlåtande? Era synpunkter tas tacksamt emot!!

Foto: eget kollage från Furniturebox

Related Posts with Thumbnails

 Hjärtliga prylar...

Vi fortsätter i kärlekens tecken även idag... Det är ju (som säkert ingen har missat vid det här laget) Alla Hjärtans dag på söndag och det är många som uppvaktar sina nära och kära. Idag tänkte jag därför tipsa om lite hjärtliga prylar!1. Mugg med hjärtan från Indiska. 2. Söta pappersänglar att vika själv från Jurianne Matter. Finns hos Cosas. 3. Skål och servetter med hjärtmotiv från Ellis Corner.  4. Hjärtformade bakformar från Åhléns
Related Posts with Thumbnails

 Säg det med kärlek...

Hos engelska Rockett St George kan man hitta rolig och ibland lite udda inredning. Man kan även få tips och idéer på saker man faktiskt kan göra själv bara man är lite pysslig. Se bara på de här kärleksfulla motiven! 


Foto: eget kollage från Rockett St George

Related Posts with Thumbnails

 Helt rätt grå nyans!

Jag börjar ana slutet på vår badrumsrenovering, eller iallafall vill jag tro det när alla kartonger med kakel och klinker nu står här hemma. Vad tror ni om den här kombinationen? Väggplattorna är vita, högblanka i storlek 24x38 och golvet i lite rustik grå, storlek 20x20. Det är ju i princip omöjligt att förstå hur det kommer att bli. Den vita plattan är ju "bara vit" men när man står där i kakelbutiken och ser på en grå liten platta till golvet det är då frågorna snurrar runt. Hur blir färgen hemma i vårt ljus osv men jag får erkänna att jag blev så nöjd över vårt val! Golvplattan vi valt är "helt rätt grå" och ser precis ut så som jag hade föreställt mig nyansen i vårt nya badrum!! Gud vad jag längtar efter att se allt på plats...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Snygga betongkrukor

Ni vet ju att jag älskar betong så därför är det nog ingen överraskning att jag verkligen gillar de här krukorna från Dixie. "LOVE"-krukan passar ju dessutom perfekt som gåva nu på Alla Hjärtans dag... Du vet väl om att Dixies inredningsprylar även säljs hos MIO!

Tips! Vårens MIO-katalog är här, klicka här för att läsa mer!


Foto: Pressbild Dixie
Related Posts with Thumbnails

 Popkonst på väggarna

Ni var många som gillade den lite rockiga stilen med graffitti-konst som jag visade förra veckan. Då gjorde vi ett besök hemma hos svenske Jimmie Karlsson i hans fräcka våning i London.Nu är man kanske inte lika konstnärlig som Jimmie och kan göra egna tavlor men det finns en enkel lösning. Hos The Home kan man nämligen beställa läcker popkonst bara ett klick bort...


Foto: Living Etc samt The Home
Related Posts with Thumbnails

 Vårens MIO-katalog är här!

Ett säkert vårtecken är när möbelkatalogerna dyker upp och nu har MIO:s katalog kommit.Fylld med härliga vår- och sommarmiljöer glömmer jag nästan bort att hela tomten är täckt av snö....Bland alla nyheterna hittar man frun till en välkänd musiker, nämligen inredaren Åsa Gessle. Hon ligger bakom lampan "In Love" men den kommer bara att finnas i MIO:s Stockholmsbutiker.


Foto: Pressbilder från Mio

Related Posts with Thumbnails

 Gamla dukar får nytt liv

Hittade den här dukningen via Style Me Pretty, den ultimata bröllopsbloggen. Till den här dukningen har man använt sig av flera gamla virkade dukar. Man har sytt ihop dem till en löpare och lagt mitt på bordet och visst ser det otroligt personligt och rustikt ut! Väldigt kul idé som man kan använda loppisdukar till.  

Önskar er alla en riktigt härlig fredag!!

Kram Karin


Foto: kollage från Style Me Pretty/Tracy Turpen

Related Posts with Thumbnails

 Lyx eller budget tunna...

En av vårens nyheter från Rusta är en snygg svart tunna och visst har den vissa likheter med välkända Vipp-tunnan... Priset skiljer sig dock markant. Den billiga varianten från Rusta kostar 119 kr och en Vipp-tunna kostar från 1895 kr hos Dansk Design. Modellen hos Rusta dyker upp i butikerna under februari.

Vilken väljer du?


Foto: eget kollage från Dansk Design och Rusta pressbild
Related Posts with Thumbnails

 Söta små askar...

Snart är det Alla Hjärtans Dag och kanske dags att ta tag i lite pyssel. Hos bloggen Inchmark hittade jag det är roliga tipset att göra små godisboxar av tändsticksaskar. Perfekta i storlek att ge bort till sin Valentin...


Foto: eget kollage från Inchmark
Related Posts with Thumbnails

 Vad var det jag sa?

Ja, ni kanske minns mitt inlägg om Kicki Edgren Nyborg som tog examen från HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk i somras. Då tippade jag att vi skulle få se mer av den här "lokalförmågan", ja Kicki och jag är från samma stad, och så rätt jag hade! Nu kan du nämligen hitta hennes läckra tapetmönster "City Trees" och "Parrot" hos Mr Perswall i deras senaste kollektion Urban Nature.Dessutom har hon även sitt "examensarbete" Off the wall i produktion via det egna företaget Kredema Design som hon driver med sin man, en gammal kompis till mig...  Du hittar henne även på Stockhom Design Week nu i februari och på the Museum of Decorative Arts i Barcelona i sommar. Ja, sa jag inte att vi skulle få se mer av duktiga Kicki! *ler* 


Foton: Mr Perswall och Kredema Design/Off the wall
Related Posts with Thumbnails

 Kuddar att älska...

Ni vet ju att jag är en aning kuddgalen så då blir jag självklart lite extra förtjust när en ny webbutik slår upp portarna. Den här gången heter den passande nog PilLove och här hittar man kuddar i både roliga former, glada färger och kul mönster!


Foto: Pressbild PilLove
Related Posts with Thumbnails

 Badrummet tar form...

Vår badrumsrenovering går fram i rivfart, för en vecka sedan såg det ut så här (klicka). Det är så kul att komma hem varje dag och se vad som hänt sen sist. Nu är rören på plats, omdragning är klar och den nya "planlösningen" är på plats. Idag har dessutom både golv och väggar kommit på plats. Elen är framdragen och man inser att vi kommer att få många kontakter... *ler*. Det blir flera beslyningskällor som ska regleras, spottar i taket, spottar på väggen, elvärme i golvet och fläkten i taket. Ja, det kommer nog att behövas ett extra elaggregat när vi "startar upp" vårt badrum på morgonen... Hi hi!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Ett inspirerande boktips...

Då och då dyker det upp små boktips här hos mig. Idag måste jag bara tipsa om den här boken som heter "Bröllop och fest" skriven av duktiga stylisten Katarina Ehn-Olsson och de vackra bilderna är tagna av Mari Eriksson, även välkänd från bloggen "An Angel at my table" . Boken är en av vårens nyheter hos Panduro Hobby och kan beställas där (klicka här).


Foto: eget kollage från Panduro

Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved