Tävla & Vinn 48 timmar i Göteborg

Dags för ny vecka och vad kan väl vara bättre än rivstarta den med en tävling... I samarbete med Göteborg & Co erbjuder jag mina läsare en tävling där du har chansen att vinna två stycken Göteborgspass som innebär att du och en vän under 48 timmar får uppleva "hela stan på ett kort". Här kan du läsa om vad som ingår i passet.Tävlingsregler:

Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna är att berätta vilka tre platser du skulle välja som mest spännande att besöka om just du vann 48 timmar i Göteborg. Alternativen hittar du här!

Om du länkar med bilden ovan till tävlingen från din blogg så ökar dina chanser att vinna med det dubbla...men har du ingen blogg så kan du vara med och tävla ändå.  

Även du utan blogg kan öka dina chanser att vinna. Det enda du behöver göra är att  tipsa tre vänner om tävlingen via mail och du får också dubbel chans! Skicka kopia på mailet till ellasinspiration@comhem.se, märk mailet med "TÄVLING".

Resa och boende får vinnaren stå för men du och en vän får pass som ger er gratis sevärdigheter i Göteborg under 48 timmar.

Som sig bör varar tävlingen i 48 timmar och avslutas på Onsdag 2 juni kl. 08:00. Ev.vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!

Karin
Related Posts with Thumbnails

 Här har ni mig!

Som mamma har jag blivit ordentligt uppvaktad idag med frukost på sängen i form av min favorit, äggröra & bacon. En väldigt bra start med andra ord! Sedan hade dottern gjort ett väldigt fint kort med ett porträtt på mig. Ja, så här ser jag ut! *ler* En fikakorg fick jag också som passar perfekt till alla fikastunder som sonens alla fotbollsmatcher för med sig. Idag blir det också uppvaktning av både svärmor och mamma. Ja, för idag är det ju alla Mammors dag!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Den inofficiella bröllopsservisen

Det är ju väldigt mycket på tapeten med den "officiella bröllopsservisen". Nu kommer K2 Keramik med bl.a. Mia Blanche (känd för bl.a. sina små änglar) med en egen variant nämligen den "inofficiella bröllopsserien". Här hittar du en härlig blandning av tallrikar och skålar, muggar och koppar, tårtfat och tillbringare och allt som hör kärleksbordet till.Allt gjort för hand i tålig stengods och visas på Rosendals Trädgård den 4 - 24 juni. Läs mer här!


Foto: Pressbilder K2 Keramik, Lena Granefelt
Related Posts with Thumbnails

 Fredagsdukningen: Fest för mor

På söndag är det ju som bekant Mors dag och idag bjuder jag på bilder från förra årets uppvaktning. Jag valde att bjuda in mor på middag som avslutades med en härlig sommartårta. Ja, för förra årets Mors dag bjöd faktiskt på en försmak av sommar och jag plockade bl.a. prästkragar i trädgården. Men i år lyser de med sin frånvaro men då är det ju alltid praktiskt att ha lite betongrosor på lager som man kan dekorera bordet med...

Tips! Tårtan jag gjorde var busenkel, tar 15 minuter att göra och receptet hittar du här!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Kakfat till vardags och fest...

Min lilla "kakfatsproduktion" har verkligen tagit fart. Just nu har jag fler beställningar än jag hinner med och jag tror knappt det är sant! Det har varit mycket aktiviteter med barnen i veckan men jag har hunnit med 2 "önskebeställningar" och dessa får ni se nästa vecka. Sedan har faten haft en strykande åtgång hos inredningsbutiken Gräddelin så jag har även gjort en ny liten leverans. Den här gången har jag valt att introducera en ny modell, kakfat på fot. Perfekt för det lite mindre kaffekalaset eller varför inte till buffébordet inför stundande studentfester?

Jag hittade nämligen underbara, gamla fat från Gustavsberg i blått och grönt som jag inte hade hjärta att "borra" i och då slog det mig att det finns ju andra sätt att göra kakfat på...Sedan har även detta fatet hamnat hos Gräddelin. Ett våningsfat med lite kunglig glans, kanske en passande bröllopspresent... *ler*. Vackra mörkblå detaljer, guldiga inslag och sedan självklart lite blomsterprakt...  


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Hemma hos Sarah Jessica Parker

Idag är det premiär för filmen "Sex and the city 2" och återigen får träffa de lite smått galna New York-tjejerna med Carrie i spetsen. En gäng som jag följt sedan start och som jag verkligen njuter av att titta på! Så vad passar väl bättre än att kika in hemma hos Sarah Jessica Parker och få en glimt av den "verkliga" Carrie. Man ser tydligt att hon har väldigt lite gemensamt med sin rollfigur när det gäller inredningen. Medans Carrie har en modern, sofistikerad stil och känns det här lite mer "bohemian-chic" med starka färger och en mysig blandning av olika stilar. Bilderna kommer från hennes hus i Hamptons.


Foto: eget kollage via Flickr
Related Posts with Thumbnails

 Picknick för lilla mor

På söndag är det Morsdag och många mammor ska få en välförtjänst uppvaktning. Varför inte bjuda ut mamma på en liten picknick? Låt väskan fyllas med en läcker fruktpaj a la Leila och tillbehör i härliga pasteller som mor får ta med sig hem efter kalaset...Turkos kopp och fat från Indiska, övriga tillbehör från Rice. Klicka här för att hitta en återförsäljare nära dig.
Related Posts with Thumbnails

 Min betong hos Gräddelin

Som jag berättade förra veckan har jag lämnat några av mina kakfat till försäljning hos Gräddelin. MEN ryktet säger att det bara finns ett kvar så det blir att göra fler... Gud så roligt att ni gillar mina små alster!!

Men du kan även köpa några av mina små betongverk om du varken har ork eller lust att gjuta egen dekoration till trädgården. Förutom rosor i olika storlekar och hjärtan så gör jag även små fjärilar i olika modeller. Allt finns just nu att hitta hos Gräddelin i Trollhättan. Välkommen in till Annika!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Stylad kolonilott på 60 kvm

När man ser de här bilderna är det svårt att tro att man faktiskt kikar in i en kolonilott på 60 kvm. Ägarinnan är stylist och det märks verkligen på den smakfulla inredningen. Med vita väggar och några få färgklickar får stugan oväntad rymd. Sedan har hon valt att inreda lika omsorgsfullt ute som inne. Fler bilder ser ni här!

Vinnarna i tävlingen är dragna! Klicka här för att se vilka som vann en Torky on The Wall!

 
Foto: eget kollage från Boligmagasinet, foto Ibsen & Co
Related Posts with Thumbnails

 Vinnarna är...

Då var tävlingen om Torky on the Wall avslutad och det är inte ofta man kan dela ut priser till nästan hälften av de som deltog men så blev det den här gången. Väldigt kul!


Så ett stort grattis till er 5 som vann var sitt set komplett med en vägghållare och en Simon & Tomas-designad Torky On The Go.

Carina - Inspirera
Henricks tankegångar
- Inredning Design & Trädgård
Elin med bloggen esheline.blogg.se
Lena Andersson
och Nina H

Jag hör av mig till vinnarna och ber om era uppifter!! Grattis än en gång och ett stort tack till er övriga som deltog och till Edet för det roliga bidraget!

Kram Karin
Related Posts with Thumbnails

 Vacker patina på altanen...

Vilken sommarväder vi har fått! Iallafall i mina trakter där vi varit bortskämda med 25 grader och strålande sol. Som jag berättade i fredags har det varit fotboll på schemat för sonen både lördag och söndag. Jag smet dock ifrån en sväng för att besöka en loppis och hittade det här underbara stora fatet. Lite naggat och med en spricka men ack så vackert med sin patina. Jag har placerat det på en bänk på altanen och där står det och bara ser vackert ut i all sin enkelhet. Priset, ja det var ett fynd för ynka 35 kr!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Ett sovrum i skön harmoni

Om du kikar in hos Hemmakanalen kan du få en titt in i detta underbara sovrum. För underbart är bara förnamnet... Kvinnan bakom inredningen (som jag vet vem det är...) har valt en ljus bas och vågat bryta av med en mörk säng som hennes sambo byggt. Till detta har hon valt härliga färgklickar i form av rosa och gröna toner. Ja, man kan nog inte annat än att vakna med ett leende i ett sånt härligt sovrum. Klicka här för att se fler bilder!


Foto: eget kollage från Hemmakanalen, Venus
Related Posts with Thumbnails

 Fredagsdukningen: Med ogräs på bordet...

I helgen hoppas jag på sol och värme så man kan tillbringa tiden utomhus. Förutom fotbollsturnering på schemat hade jag tänkt mig lite trädgårdspyssel. Trädgårdsarbete låter alldeles för betungande så det får någon annan göra... En sak som dock behöver åtgärdas är den lilla gräsmattan som just nu är täckt av dessa små gula maskrosor. Men om man bortser från att de är ogräs och bara ser den vackra gula färgen i allt det gröna så ser det faktiskt ut som en sommaräng för en kort sekund.Ja, maskrosorna behöver ju inte bara vara ett "otyg" i gräsmattan. De är faktiskt väldigt vackra att använda som snittblomma och alldeles gratis! Sätt ihop flera små vaser i olika storlekar. Mina har jag hittat på loppis för en billig peng och jag ser dem titt som tätt dyka upp på loppisar och antikaffärer. Sätt vaserna på te.x. ett kakfat på fot och knyt ett grovt snöre runt. Klipp maskrosorna i lite olika längder och sätt i. Blir ett soligt inslag på bordet och gästerna lär dra på smilbanden över att du dukat så vackert med ogräs på bordet...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 Kakfat på allmän begäran...

Ni som följer mig här i bloggen vet att jag gav mig på att göra kakfat för ett tag sedan. Dessa väckte stort intresse hos många så efter viss övertalning från nära och kära har jag "på allmän begäran" som man brukar säga *ler* bestämt mig för att göra fler... Det är därför med "pirr i magen" som jag kan berätta att jag har inlett ett samarbete med Annika som har den helt underbara inredningsbutiken Gräddelin. Hon kommer nämligen att sälja några av mina fat i sin butik. Varje fat är unikt och kommer bara finnas i ett ex...

Här hittar du Annikas butik:
Gräddelin, Storgatan 41 i TROLLHÄTTAN
Tel: 0520-10660

Igår leverade jag dessa båda fat till Gräddelin tillsammans med det rosa med den lilla koppen som ni sett tidigare (klicka här). Det blå fatet består av porslin från början på 1900-talet från bl.a. Gustavsberg och två söta virkade dukar.


 
Det andra är ett våningsfat för dig som vill ha lite guldkant på tillvaron, kryddat med några blommor, en sirlig kopp och lite spets... Men skynda er till Gräddelin för de är unika och naggande söta...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Jag kommer att tillverka fat allt eftersom men som ni förstår är det ingen massproduktion. Jag väljer mitt porslin med omsorg och tillverkar inte på löpande band. Tyvärr har jag inte möjlighet att skicka faten per post i nuläget men Trollhättan är en härlig stad att besöka...*ler*

Tips!! Om du är intresserad av att beställa ett unikt kakfat för avhämtning så kan du även lägga in en önskan direkt till mig. Skicka då ett mail till: ellasinspiration@comhem.se och i den mån jag kan hitta porslin får du gärna lägga en liten önskan om färg te.x. rosa toner så ska jag göra mitt bästa för att uppfylla din önskan...

Varför inte ett kakfat som present inför stundande Mors Dag, Student eller Bröllop i sommar?

Related Posts with Thumbnails

 Bemz goes Shabby Chic

För första gången, och som enda företag, kan Bemz nu erbjuda överdrag till Ikea-möbler inspirerade av den omtyckta och mångsidiga lantliga inredningsstilen. Inspirationen har de hämtat från både den franska och engelska lantliga stilen. Klädseln är i linnetextil och har en lite lösare passform och har fått namnet Loose fit – Country Style. Kommer att finnas till modellerna Ektorp, Tomelilla, Nikkala, samt matssalstolen Henriksdal med säljstart 25 maj hos Bemz.

Missa inte tävlingen hos mig! 5 st vinster står på spel så chansen att du vinner är stor... Klicka här!


Foto: eget kollage med Pressbilder Bemz

Related Posts with Thumbnails

 Med Jade Jagger i sovrummet...

Nja, nu är det väl inte direkt Jade Jagger som jag har i sovrummet utan en av hennes kuddar från Indiska. Som jag berättade i helgen föll jag som en fura för hennes design med rosor och mixade mönster. Kudden visade sig passa perfekt till våra rosa-prickiga roskuddar som jag snabbt norpade från dotterns säng och sedan fick symaskinen fram... Jag hittade nämligen ett blåblommigt tyg i form av två handdukar (!) hos Hemtex. Med några snabba körningar med symaskinen så var två kuddar till klara. Blev en härlig kuddmix i sängen som piggar upp! Iallafall för stunden för risken är stor att dessa hamnar i stugan...

Missa inte tävlingen hos mig! 5 st vinster står på spel så chansen att du vinner är stor... Klicka här!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Toner av lavendel i trädgården

I år verkar alla vilja ha en rottinggrupp i trädgården och något som är väldigt vackert ihop är lila och rottning. Se bara på den här inspirationsbilderna från Brafab och Hasselfors Garden. Här har man tagit in små färgklickar av lavendel och se så snyggt det blir tillsammans.


Foto: eget kollage med bilder från Brafab och Hasselfors Garden
Related Posts with Thumbnails

 Tävla & Vinn Torky on the Wall!

Tänkte att vi startar den här måndagen med en liten tävling. I samarbete med Edet Torky erbjuder jag nämligen er läsare chansen att vinna en alldeles egen Torky on the Wall. Torky on the Wall är en snygg designad vägghållare för ditt hushållspapper och ni är 5 st som har chansen att vinna ett set komplett med en vägghållare och en Simon & Tomas-designad Torky On The Go.Tävlingsregler

Det enda du behöver göra är besvara dessa två frågor. 1) Hur många modeller av Torky On The Wall finns det? 2) Skriv en kort motivering om varför just du behöver piffa ditt hem med en Torky on the Wall.

Om du länkar med bilden ovan till tävlingen från din blogg så ökar dina chanser att vinna med det dubbla...men har du ingen blogg så kan du vara med och tävla ändå.  

Även du utan blogg kan öka dina chanser att vinna. Det enda du behöver göra är att  tipsa tre vänner om tävlingen via mail och du får också dubbel chans! Skicka kopia på mailet till ellasinspiration@comhem.se, märk mailet med "TÄVLING".

Glöm inte att lämna ditt svar som en kommentar till detta inlägg!!

Tävlingen pågår tills Söndag 23 maj kl. 23:59. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren själv.

Lycka till!

Karin
Related Posts with Thumbnails

 Budget vs Lyx: Vårmys på altanen

Trots helgens trista väder gäller att vara ute i god tid att planera sina nya inköp till altanen. Nu är ju frågan vad plånboken tillåter och här bjuder jag på två liknande alternativ men där prislapparna skiljer sig betydligt! Du får betala 13.019 kr för de lite lyxigare valen och 5.093 kr för budget-alternativen.

Vad väljer du?


Lyx: Virkad filt från Wasabi Home, 720 kr.  Utegrupp Holmsund från Mio totalt 7.450 kr (paketpris). Stelton Skeppslampa 4.849 kr hos Danskdesign.nu.

Budget:
Utemöbler Furuvik från Rusta totalt 4.495 kr. Virkad filt från H&M Home, 399 kr. Oljelampa i rostfritt stål, 199 kr hos Åhléns.

Related Posts with Thumbnails

 Lördagspyssel i väntan på solen...

Regn, regn och åter regn. Ja, så ser helgvädret ut där jag är iallafall. Det verkar som solen befinner sig norröver men här lyser den med sin frånvaro. Men att tillbringa helgen inne behöver ju inte bara vara trist. Man kan ju faktiskt göra lite pyssel som man får användning för när solen väl kikar fram. Hos Marks & Spencer fick jag syn på det här klassiska spelet som man faktiskt kan göra själv. Allt du behöver är 10 tomma konservburkar eller små drickburkar, färgglatt papper, siffror som du antingen skriver ut på datorn eller köper som klistermärken, sax och lim. Tre små påsar att kasta med syr du i tyg och fyller med ris. Ett kul spel inför sommarens uteliv!


Foto: Marks and Spencer Home
Related Posts with Thumbnails

 Fredagsdukningen: Vattenväxter...

Då var det dags för Fredagsdukningen igen. Den här veckan blev ju väldigt kort så helgen kom snabbt... Idag bjuder jag på lite dekorationstips till dukningen. Färska blommor är ju ett självklart inslag på bordet och varför inte dekorera dem på ett lite annorlunda sätt? Här får ni lite inspiration på vad man kan göra om man låter vattnet vara den centrala punkten och blommorna används på ett lite ovanligt sätt. Var inte rädd för att klippa av stjälkarna och nästan bara använd blommorna i dekoren. Det ger ett stilfullt intryck istället för den traditionella vasen på bordet. Vill man vara riktigt "vågad" kan man ju även lägga den avklippta blomman i en plastpåse med vatten...  

Tips! Jag har själv använt mig av stora konjakskupor som jag fyllt med vatten och blommor. Klicka här!


Foto: eget kollage från Fotobank.nu

Related Posts with Thumbnails

 Jade Jagger hos Indiska

Det verkar vara "inne" med att låta kändisar designa både inredning och kläder. Tidigare idag berättade jag om Kylie Minogue som numera även gör sängkläder i England. Här hemma i Sverige lanserades i dagarna flera nyheter hos Indiska som kändisdottern Jade Jagger ligger bakom. Hon har designat både kläder och inredning för hemmet. På specialsajten "Jade Jagger for Indiska" kan ni se hela hennes kollektion. Mycket snyggt kan jag utlova!! Har nämligen precis kommit hem med mitt inköp... Ja, jag fick visst inte nog av shopping i Manchester... *ler* Vad jag köpte visar jag inom kort...


Foto: skärmdumpar från sajten "Jade Jagger for Indiska"
Related Posts with Thumbnails

 Kylie Minogue bäddar mjukt

Det har ju varit väldigt tyst från popstjärnan Kylie Minogue de senaste åren men nu vet jag vad hon har gjort... Förutom att hon är aktuell med en ny singel den 28 juni har hon även gett sig in i inredningsbranschen. Vid min trip till England förra helgen upptäckte jag nämligen en textilkollektionen som fått namnet "Kylie at Home". Hon har designat kuddar och olika set av sängkläder. Inpirationen har hon hämtat från svunna tider och de var faktiskt riktigt snygga. De säljs i England hos bl.a Debenhams som ligger både inne i centrala Manchester och på Trafford Centre. Läs mer om mina shoppingtips här!


Foto: eget kollage från Kylie och Debenhams
Related Posts with Thumbnails

 Bästa shoppingen i Manchester

Som jag berättade igår har jag varit en sväng till Manchester. De som känner mig vet att jag ÄLSKAR att shoppa och strosa i butiker och det har jag gjort med råge... I Manchester är nämligen utbudet obegränsat och jag tänkte ge några tips till er som är sugna på både inredning och kläder som jag...

Mitt inne i centrala Manchester hittar ni Arndale, ett varuhus som har inte mindre än 230 butiker. Här hittar man främst kläder i form av välkända butiker som G-star Raw, Billabong och en liten otippad butik, Clas Ohlson (!). En av de få inredningsbutikerna inne i centrum är Next Home. På en shoppinggatorna utanför hittar man varuhuset Primark som är något av ett budgetalternativ men med en massa kul och prisvärda prylar, både kläder och textil.   


Foto: eget kollage från Trafford Centre hemsida

Men det stora "shopping-meckat" hittade vi ca 15 minuter utanför Manchester i form av Trafford Centre. Ett varuhus som ser ut som ett monument från romarriket. Byggnaden är en av Englands dyraste och det förstod man för här var det otroligt lyxigt inrett med både glaskupoler, marmor, väggmålningar och en av världens största kristallkronor. 


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

På Trafford Centre finns också 230 butiker och även 60 (!) restauranger, flera biografer och nöjesaktiviteter för både små och stora. Min favoritdel av centret var Barton Square, en alldeles egen gata utomhus där man samlat alla inredningsbutiker. Här hittade man bl.a. Laura Ashley, HabitatBritish HOME Stores, M&S Home, John Lewis och Home Sense. Ja, som ni förstår åkte vi inte hem tomhämta och vi har redan börja fundera på när vi ska åka tillbaks... Kronan står sig just nu bra mot pundet så priserna var bättre än väntat.

Som sagt, har ni en slant över så boka en flygbiljett till Manchester och upplev den här otroliga staden! Packa lätt för shoppar gör ni på plats...
Related Posts with Thumbnails

 Manchester - mer än bara fotboll...

Ja, då var man åter på svensk mark. Ni fick ju en liten ledtråd med förra veckans fredagsdukning och visst har jag varit i England en långhelg. Jag, maken och våra kompisar har nämligen besökt Manchester. Jag måste säga att det var en stad som verkligen överraskade mig fullständigt. Vilket härligt ställe! Den har bjudit på både kulturella inslag som ett besök i katedralen, en himla massa shopping, ljuvlig mat med inslag från världens alla hörn. Eller vad sägs om tapas, indiskt och italienskt men den självklara höjdpunkten var såklart fotbollen! Maken fick nämligen den här resan i present av mig och det har varit en dröm för honom att se Manchester United live på Old Trafford. Jag slog på stort så vi fick både rundtur och Vip-lounge på arenan men det var värt vart enda pund...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Manchester är alltså inte bara fotboll utan här hittar man njutning för både kropp och själ. Imorgon tipsar jag om de absolut bästa shoppingställena för er som gillar inredning (och kläder förstås)...

Ett stort tack till min goa kompis Sofia som stod för "pausunderhållning" under min lilla semester!
Related Posts with Thumbnails

 Som i utlandet fast hemma...

Nej, någon grillning blev det inte igår. Däremot blev jag inbjuden på middag till min kära mor och far. Jag betvivlar inte för en sekund att mitt behov av att plantera blommor och fixa i trädgården kommer från just dem.
I år hade de dock bestämt att skapa en medelhavs-lounge-stämning på en av uteplatserna som kontrast till alla enorma planteringar runtom huset.
I helgen hade de nämligen besökt ett företag som säljer"fuskväxter" och i detta fall inhandlades ett antal PALMER.
Otroligt verklighetstrogna....

Om det hade varit lite varmare hade jag trott att jag satt på en lounge just i Spanien.

Med detta tackar jag för mitt gästbloggande hos Ellas Inspiration och lämnar varmt över till Karin, som säkert har många spännande och inspirerande inlägg att packa upp ur resväskan.

♥ ♥ Sofia / Sbazar


Related Posts with Thumbnails

 Nu är man "mörbultad"...

Vaknade tidigt i morses av att solen lyste in genom fönstret. Vilken underbar dag att plantera och pyssla i trädgården på. Efter morgonens måste "en kopp kaffe" var det dags att hämta grus, jord, växter samt redskap för att sätta igång.

Först det mindre roliga, att ta bort allt ogräs (kan tillägga att jag har spindelfobi så detta är inget jag gillar att göra men naturligtvis ett måste).
Kantstenen runtom ville jag bevara lite "rå" så istället för högtryckstvätt tog jag hjälp av en stålborste.

Min lilla plantering är väldigt grund därav hade jag ingen duk i för att förhindra ogräs (kan komma att ångra det senare vem vet idag). Nu började det bli lite roligare..nu skulle äntligen gruset hällas dit. Kan rekommendera en stor hink. Själv hade jag en liten bunke så jag fick gå fram och tillbaka till bilen (där jag hade gruset) ett 20-tal gånger. Dock ändå positivt med lite påtvingad motion.


Nu dags för det roliga, plantering !!

Nedan ser ni slutresultatet. Glöm inte att vattna när ni nyplanterat samt att vissa blommor får man ta in på natten tills frosten försvunnit.

Nu snabbt in i huset för att göra "makeover" på mig själv för strax bär det av med goda vänner på bowling.
Hoppas att solen kommer tillbaka i morgon. Då kanske vi kan grilla ihop? Eller så gör vi något annat projekt.

♥ Sofia

Related Posts with Thumbnails

 Gästbloggaren, ja det är jag det....

Hej !

Jag heter Sofia och jag har fått det stora förtroendet att vara gästbloggare hos Karin och hennes Ellas Inspiration den här helgen.
Min första tanke var ..oj vad skall jag kunna inspirera Ellas Inspirations anhängare med ?

Ni får väl helt enkelt hänga med på min "makeover" eller rättare sagt iordningställande av min lilla "bakficka".
Jag älskar att plantera och mysa till det på min lilla "bakficka" där det på somrarna bjuds på mycket grillmat och gott samkväm med nära och kära. Inget ställe är för litet för att umgås på...det är "ompysslandet"  och tanken som är det viktiga...anser jag.

Inget påbörjat än (usch vad jag är sen i starten i år) men här följer några "förekort" och jag hoppas kunna visa er några trevliga "efterkort" och kanske rent av några kort emellan..

♥  Sofia

Related Posts with Thumbnails

 Fredagsdukningen: Afternoon Tea

Dags igen för Fredagsdukningen som jag förstått har blivit en uppskattad avslutning på veckan. Förra fredagen var jag ju upptagen med makens överraskningsfest så då fick ni se dukningen först dagen efter. Men den här veckan är allt sig likt igen fast dukningen är nog mer en liten fest den här gången... Idag dukar jag nämligen upp till "Afternoon Tea" och den rätta stämningen får du med vackert porslin. Duka gärna med olika sorters koppar och vackra kakfat. På loppisar och te.x. Myrorna finns ett stort utbud av udda porslin som passar perfekt till ett litet "tea-party". Bjud dina gäster på te, nybakta scones och smarrig marmelad. Lovar att de uppskattar gesten och är vädret vackert, duka utomhus!


Foto: eget kollage från Country Living/Robin Stubbert

Att det blev just "Afternoon Tea" har med helgens överraskning för maken att göra men mer än så avslöjar jag inte... Jag kan dock berätta att jag kommer att ta lite bloggsemester ett par dagar...

Men ni blir inte utan inspiration för det! Min goa kompis Sofia med bloggen Sbazar rycker ut och kommer att ge er en härliga tips och idéer de närmsta dagarna. Blir spännande att se vad hon hittar på!

Vi ses snart igen och tills dess lämnar jag över bloggen i Sofias kreativa händer!

Kram Karin
Related Posts with Thumbnails

 Nostalgiska kakfat

Lill O. Sjöberg är designern bakom den söta "Nostalgi"-tallriken som blev en ljusstake. Nu är det dags för även Lill att ge sig på kakfat. Ni såg ju mina egna varianter för några veckor sedan (klicka här) och Lill har valt en lite lägre modell men ack så söt. Hennes kakfat finns till försäljning hos både Wilma & Friends och Swedish Design House.

Foto: Pressbilder Lill tagna av www.lennart.se

Related Posts with Thumbnails

 Runda, hårda former i trädgården

En av vårens nyheter från Hasselfors Garden är trampstenar i betong. De finns i en ljus och en mörk nyans och i flera modeller. En variant som jag gillar speciellt är de runda med ett hål i mitten. Kul att bryta av den runda hårda formen med lite grönska i mitten. Särskilt bra gör de sig tillsammans med dekorationsstenar i olika färger och storlekar. Kan liva upp även den tristaste rabatt...


Foto: eget kollage med pressbilder Hasselfors Garden
Related Posts with Thumbnails

 Chhatwal & Jonsson (och vinnare av Loppisboken)

I senaste numret av Hus & Hem fick jag syn på de här ljuvliga kuddarna från Chhatwal & Jonsson. De skulle mer än gärna få pryda min vita träsoffa i uterummet!! En återförsäljare nära dig hittar du här!

Vinnaren av Loppisboken av Ida Magntorn är nu dragen. Läs i slutet på tävlingsinlägget (klicka här) vem som vann!!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Bloggpussel på Campadre

Idag startar en tävling hos Campadre.com. Hos Camapdre hittar ni välkända varumärken som Pappelina, Designers Guild, Himla och Normann-Copenhagen för att bara nämna ett fåtal.  Ni som läsare hos mig har möjlighet att vara med i tävlingen som går ut på att hitta pusselbitar som gömts hos ett antal bloggare. Vilka ser ni här! Ni ska försöka hitta så många pusselbitar som möjligt och maila en lista med länkarna till de blogginlägg som har en pusselbit till win@campadre.com. Glöm inte att ange att ni hittade tävlingen hos mig isåfall.

Min pusselbit ligger gömd i ett inlägg här hos mig så det är bara att börja leta...

Tävlingen pågår mellan idag måndagen den 3:e maj klockan 12:00 och avslutas måndagen den 17:e maj klockan 12:00.

Om flera tävlanden har lika många hittade pusselbitar så kommer den som först mailade dessa länkar till Camapdre att vinna.

Lycka till!


Foto: eget kollage från Campadre
Related Posts with Thumbnails

 Vilken kalashelg!

Oj, vilken kalashelg vi har haft! Som ni kunde läsa om i lördags inleddes den med en överraskningsfest för maken i fredags. Då var ett stort gäng kompisar inbjuda och det blev verkligen ett lyckat party. Lördagen ägnades åt välbehövlig avkoppling för igår var det dags igen. Då var hela tjocka släkten inbjuden och självklart hade jag sett till att jag hade dukningsmaterial över så jag kunde köra en "dukning i repris". Vi dukade långbord både inne och i uterummet och på menyn denna dag stod smörgåstårta och marängtårta. Ja, jag tror nog inte att det har undgått någon att maken fyllt 40 år... Men det är inte slut på firandet... Nästa helg står det mer spännande saker på schemat. Håll utkik i veckan så får ni se vad det blir...

Vinnaren av Loppisboken presenteras imorgon!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Sista chansen....

Du har väl inte missat att idag är det sista chansen att tävla om den inspirerande Loppisboken av Ida Magntorn. Klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen!

Som ni kanske såg igår har maken fyllt jämt och idag står det släktkalas på schemat...

Related Posts with Thumbnails

 Fredagsdukningen: Makens 40-årsfest!

Ni kanske märkte att gårdagens fredagsdukning uteblev. Anledningen var att jag hade fullt upp med att fixa makens 40-årsfest! Ja, han fyllde nämligen 40 år igår och jag hade i hemlighet bjudit in ett stort gäng kompisar varav 24 st dök upp för att fira denna stora dag. Festen hölls i en lokal nära vårt hus och här bjöd jag på buffé och sedan avnjöt vi efterrätten hemma hos oss. Planeringen har ju pågått i månader och för mig var dukningen självklart ett viktigt inslag. Efter lite inspirationsletande hittade jag precis vad jag sökte i en av vårens nyheter från Duni, kollektionen Mikado. Placeringskorten gjorde jag i form av små fjärilar som jag satte på varje glas. I mitten på bordet dukade jag med ljuslyktor och två sorters vaser med en "enkel tulipan"...Redan med inbjudningskorten kunde man ana ett turkos tema så jag blev otroligt glad när jag hittade den här kollektionen från Duni som passade perfekt i färgerna! Fjärilarna gjorde jag te.x. i samma papper som "banden" jag satte runt varje inbjudan. En sådan detalj tycker jag ger det där lilla extra när gästerna känner igen sig från inbjudan även när de sätter sig till bords... Festen blev otroligt lyckad och maken verkade väldigt nöjd med all uppståndelse!


Tack till lilla mamma som hjälpte till med dukning, mat och barnvakt!!
Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved