RajRaj och Rustika golv...

Hoppas att ni har haft en skön helg. Själv var jag på "tjejfest" i fredags hos min goa kompis S. Hon bjöd bl.a. på en fantastik italiensk buffé och till fördrink fick vi "RajRaj" från programmet "Halv åtta hos mig" och raj-raj blev det verkligen under kvällen. Får erkänna att jag var väldigt matt igår så något inlägg blev det inte... Men idag är jag igång igen! Visst är det något visst med rustika rejäla trägolv. Det spelar ingen roll om de är mörka eller ljusa bara de har den "rätta" råa känslan. Inspirationsbilderna kommer från Desire to Inspire och Boolia.


Foto: Desire to Inspire och Boolia
Related Posts with Thumbnails

 Våra badrumsdetaljer...

Arbetet fortskrider med vårt badrum. Än så länge är det inte så mycket nytt att visa utan under veckan har hantverkarna flyttat och dragit fram nya rör och ledningar. Jag kom ju nämligen på idén att vi skulle passa på att ändra planlösningen "lite" när vi ändå är igång... Blir spännande att se om min lilla ritning blir lika bra i verkligheten. Men nu är iallafall alla inredningsval gjorda! Puh! Ni har ju redan hört om färgtemat och när det gäller former så har vi fallit för kantiga sådana. Här ser ni ett urval över några av detaljerna som kommer att finnas i vårt nya badrum. Känns riktigt bra!!

Related Posts with Thumbnails

 Ett personligt motiv

Jag fick en fråga från en tjej som ville ha tips på företag som gör tapeter av egna bilder och självklart kollade jag upp detta. Numera finns det nämligen många som kan trycka en tapet från ditt egna foto. Hos bl.a. Mr Perswall, Photowall och Your Wallpaper kan du få en tapet med ett alldeles valfritt motiv.  

Tips! Du kan även beställa sk. canvas hos flera företag med ett eget motiv om du inte vill ha en hel vägg!


Foto: kollage från Mr Perswall, Photowall och Your Wallpaper
Related Posts with Thumbnails

 Tapetpyssel

Vi fortsätter med lite pysseltips även idag... Har du gamla tapetbitar liggande? Här får du några idéer på hur du ger dem nytt liv. Är förrådet tomt? Du vet väl om att du kan beställa tapetprover till en liten peng och i vissa fall även gratis. Kika hos bl.a. Inreda.com och Måleributiken som har många roliga mönster på lager.

Tips! Hör med nära och kära om de har gamla tapeter liggande. Kanske kan ni byta mönster med varandra!!


Foto: eget kollage från Better Homes & Gardens och Country Living.
Related Posts with Thumbnails

 Quick stitch...

Häromdagen tipsade jag om att man kan brodera egna ordspråk och inreda sitt hem med. Om man inte är så händig och vill få snabbt resultat med minimal insats så är detta istället lösningen för dig. Hos Panduro Hobby är en av nyheterna nämligen sk. wall deco som ser ut som korsstygn. Självhäftade texter som sätts på en slät yta.

Tips! Jag som är "insnöad" på badrum just nu har självklart lagt märke till att i en av bilderna är texten satt direkt på kaklet. En kul detalj om man inte vill renovera hela sitt badrum som vissa andra...


Foto: kollage från Panduro Hobby
Related Posts with Thumbnails

 Nu är arbetet igång!!

Idag drog renoveringen igång av vårt badrum. Aldrig trodde jag att när vi på allvar började prata renovering för 2 veckor sedan skulle komma hem till den här synen redan idag! Här går det undan och det är inte utan att det känns lite pirrigt. Självklart kommer ni att få följa den fortsatta utvecklingen på vägen mot vårt drömbadrum...


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Barock möter graffiti...

En av vårens trender är att inreda sitt hem "rockigt" och den här utflyttade svensken har verkligen satsat på ett "rockigt" tema. Jimmie Karlsson som han heter driver med sin kollega företaget Jimmie Martin som gör fräcka tapeter. Visst är det en skön mix mellan barock, graffiti och moderna detaljer han har fått till i sitt hem. Jag "diggar" (*ler*) den handskrivna tavlan i hallen som påminner om hans svenska rötter.


Foto: kollage från Living Etc
Related Posts with Thumbnails

 Moderna broderade ordspråk

Det är fortfarande hett att inreda med ord och bokstäver. Den som är lite händig kan ju brodera ett eget ordspråk att sätta upp i hemmet. Bilder från duktiga stylisten Sofie Lawett fd Andersson.


Foto: Marcus Lawett

Related Posts with Thumbnails

 Den officiella bröllopsserien

Som jag berättade tidigare i veckan skulle "Den officiella bröllopsserien" för Victoria och Daniel premiärvisas på Formex. Hos Frida kan du se bilder från deras monter på mässan. Nedan några presentaskar som ingår i serien och kommer att säljas hos Åhléns i vår. Den officiella märkningen kommer pryda produkterna som ingår i serien.

Följande företag är godkända leverantörer:


Arvid Nordquist

Cloetta
Delicato
Ekelund
Frödinge Mejeri
Gustavsbergs Porslinsfabrik
Kiviks Musteri
Mema/GAB
Opto Design
Orrefors Kosta Boda
Reijmyre Glasbruk
Rörstrand
Skultuna
Svenskt Tenn
Upside
Weibulls
Åhléns
Related Posts with Thumbnails

 Bitarna faller på plats...

Även den här lördagen har vi ägnat åt badrumsplanering. Vi har hunnit med besök hos både kakelåterförsäljare, IKEA och Kvik. Det har nämligen blivit bråda dagar för vi har genom rekommendationer anlitat ett företag som dr