Inte likt mig att gå "all in"...

Jag håller fast vid min "fredagstradition" att sätta lite guldkant på tillvaron inför helgen. Den här veckan blev det en stor bukett med tulpaner men detta är faktiskt inte riktigt likt mig... Vadå tänker ni säkert, jag brukar ju köpa blommor men det är själva buketten som inte är riktigt JAG... Jag brukar nämligen alltid vara försiktig och köpa tulpaner i en och samma färg. Jag har en tendens att alltid fastna för vita eller rosa men när jag stod i blomsteraffären i fredags och såg ett hav med färgklickar så kunde jag inte motstå en stor mixad bukett. Sedan hade de precis fått in lite blåbärsris också så det var lika bra att gå "all in" och köra max!

Idag har jag lite "premiärnerver"... Imorgon händer nämligen något stort!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 En klassiker till frukost...

I fredags hade vi en riktigt härlig dag. Hela familjen hade sportlov och först var vi och bowlade med kompisar och tog lunch och sedan samlades vi hemma hos dem på kvällen för middag. Väldigt mysigt med en sådan heldag. Lite mer problematiskt blev det "dagen efter"när man insåg att brödet var slut och bilen hade vi lämnat hemma hos dem.  Vad göra? Jo, man får helt enkelt inventera skafferiet på ingredienser och baka en gammal klassiker, scones. Ja, övriga familjen var iallafall väldigt nöjda med att få rykande nybakt bröd till frukost!Recept till Scones:

4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg.

Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter.

Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

(recept från barnens "Kråkes Kokbok")

Tips! Vet du att det finns en hemsida fylld med bara sconesrecept? Kika på Scones.se

Related Posts with Thumbnails

 Jag diggar Reidar...

En av vårens nyheter hos IKEA heter REIDAR! Hos Livet Hemma kan man läsa att designern bakom REIDAR heter Ola Wihlborg. Stolen är stapelbar och helt i aluminium med en sidenmjuk yta i pulverlack. Med andra ord passar den lika bra inne som ute, hålen i sitsen dränerar bort regnvattnet. Ett plus är dessutom att stolen kommer i flera färger och finns i vit, beige, svart, orange och blå. Priset är 499 kr styck.


Foto: IKEA/Livet Hemma
Related Posts with Thumbnails

 Livets små underverk...

Visst är det lite märkligt att en sådan sak som att byta batterier och fylla på nya fräscha kryddor i våra kryddkvarnar får en att känna sig tillfreds med tillvaron! Som om man uträttad underverk *ler*


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 Fredagsdukningen: Helt naturligt...

Veckas Fredagsdukning innehåller både lantliga och rustika inslag. Hos amerikanska EmersonMade kan man hitta de mest fantastiska detaljerna gjorda i linne. Dukar, löpare och servetter med enkla tryck och deras ljuvliga blommor även de gjorda i linne. Naturligt och sparsmakat men otroligt vackert på ett rustikt träbord!Foto: via EmersonMade
Related Posts with Thumbnails

 Budget eller Lyx: Loppis vs Nytt

Ni kanske minns att jag i höstas gjorde flera lampor av gamla skärmar som fick nya textilsladdar. En av dessa hamn