Blomman no 1

Tulpanen är ju verkligen blomman nr 1 så här års. Den gör sig lika bra i bukett som i ensamt majestät! Dessutom kan man ju placera dem i en högre vas när stjälkarna börjar bli långa eller klippa av dem och placera i småvaser. Ja, det är inte utan att man blir sugen att inleda den här lördagen med att inhandla lite tulpaner till bordet!
 
Foto: pressbilder Blomsterlandet
Related Posts with Thumbnails

 Premiär för restaurang Público

Idag är det premiär för Melker Anderssons och Danyel Couets nya restaurang Público. Spännande smaker utlovas i färgstark inredning och med hög partystämning. Jag och några tjejkompisar ska till Stockholm om 1,5 månad för att se Orup och jag fixade bord åt oss på Público INNAN de ens slagit upp portarna men med dessa killar i spetsen kände jag på mig att det skulle bli bra och nu när man ser det färdiga resultatet längtar jag ännu mer!! 
 


Foto: pressbilder Público
Related Posts with Thumbnails

 Favoritsaker på väggen

Här kommer fler tapetnyheter! Med hjälp av fem illustratörer från den Londonbaserade agenturen Peppercookies har Photowalls tagit fram tapetkollektionen My favourite things. Illustratörerna har fritt fått skapat tio motiv, två vardera, med inspiration av sina favoritsaker och här har ni ett smakprov på resultatet!


Foto: pressbilder Photowall
Related Posts with Thumbnails

 Made in Sweden

Majvillan är ett svenskt företag som specialiserat sig på miljövänliga tapeter ritade av formgivaren Charlotta Sandberg och som dessutom trycks i Sverige. I den nya vuxenkollektionen möter grafiska former den svenska naturen, influerat av världen, nutiden och 50-talet. En mix av lätt sotade pasteller, mjuka klara färger, grått & gräddvitt.
 
Foto: pressbilder Majvillan
 
Related Posts with Thumbnails

 Gröna odlingsvågen!

Det råder verkligen en riktigt grön våg i vår. Aldrig har väl odlingstrenden varit så inne och butikerna laddar upp för att erbjuda de rätta tillbehören till hemma-odlaren! Här ett urval från Granit, Lagerhaus och IKEA!
 


Foto: Granit, Lagerhaus och IKEA
Related Posts with Thumbnails

 Ett lyft för tvättstugan!

Danska Vipp har ju under många år försett oss med snygga sophinkar och nu är det dags för tvättstugan att få sig ett lyft. Nu kan du nämligen förvara tvätten i ursnygga vipp441 som är en ny produkt designad av deras chefsdesigner Morten Bo Jensen. 
Foto: pressbild Vipp
Related Posts with Thumbnails

 Grafiska uttryck hos Granit

Även våren hos Granit bjuder på mycket snyggt. Stilrena grafiska uttryck som den här affischen som jag misstänker kommer pryda många hem och självklart naturliga inslag i form av trärena material, en av vårens heta trender.
 
 
En annan spännande nyhet är samarbetet med illustratören Liselotte Watkins som resulterat i bla de här snygga boxarna!
 
Foto: pressbilder Granit
Related Posts with Thumbnails

 Sommar hos IKEA

Hos oss har äntligen snön kommit men redan börjar butikerna prata om "sommar". Känns väldigt avlägset och jag stannar gärna kvar vid vinter ett tag till men det är ju alltid kul att se vad som väntar när solen och värmen är här. Så här kommer sommaren att se ut hos IKEA!


Foto: pressbilder IKEA
Related Posts with Thumbnails

 Ballingslöv i nya former

Inredare Mija Kinning, arkitekt Åsa Dyberg och arkitekt SAR/MSA Fredrik Almlöf – tre passionerade köksexperter som fick i uppgift av Ballingslöv att dela med sig av sin köksglädje. Resultatet är tre spännande kök med en stor portion personlighet. 
 
 
I Mija Kinnings kök finns Ballingslövs lucka Bistro i den nya kulören peppargrå. Köksön består av en praktisk bokhylla på ena sidan. 
 


Arkitekt Åsa Dyberg valde i sitt kök att satsa på spännande kontraster genom att blanda svartbetsad och grålaserad ek. 
 

Fredrik Almlöfs kök står fritt i rummet och har en fram- och en baksida. Här ser vi luckan Metro i vitpigmenterad ask. 
Related Posts with Thumbnails

 Nytt från Le Creuset

I helgen var vi hemma hos kompisar på middag och de har så snygga tillbehör från Le Creuset i rött. Både grytor, skålar, karaffer och kannor. Inte utan att man blir lite avis... hi hi. Har förresten noterat att Le Creuset släppt en ny kollektion med namnet Scandinavia. I denna ingår stapelbara ugns- och serveringsformar, suffléskålar med raka kanter och förvaringskrukor med trälock i bok. Säljs bl.a. hos Royal Design.
 
 
En annan nyhet som dök upp tidigare i höstas var färgen Ocean i alla de klassiska modellerna.
 
Foto: pressbilder Le Creuset
Related Posts with Thumbnails

 Likt en luftballong

Ja, bloggpausen blev lite längre än planerat men nu är jag tillbaks fylld med uppslag till nya inlägg. Först ut handlar om något som står högt på min önskelista om jag kom över ett par tusen att spendera fritt...
 
 
Ni som är uppmärksamma har sett den skymta bakom radarparet i "På Spåret" nämligen lampan Gatto från Flos. En klassiker som formgavs redan 1960 och finns i två storlekar hos bl.a. Svenssons. En som har skönheten hemma hos sig är Frida
 
Foto: Frida Ramstedt/Trendenser
Related Posts with Thumbnails

 Tävla & Vinn Bosch IXO

Det kommer att bli lite tyst i bloggen några dagar för jag befinner mig på resande fot i England. Men som pausunderhållning tänkte jag att en liten tävling kunde vara ett passande inslag. I samarbete med Bosch bjuder jag på en produkt som kan komma till användning inför vårens nya projekt, nämligen en Bosch IXO. Denna kompakta skruvdragare är endast 20 cm och har sju olika tillsatser som går att köpa separat. Allt från att skruva och skära till att tända grillen och öppna vinflaskan. Den senaste tillsatsen är ett skärverktyg som är perfekt för tunnare material som tapet och papp.
 
 
1) Vad heter tillbehöret som kan användas vid grillning? Du hittar svaret på deras hemsida.
2) Vilket vårprojekt har du i planerna där en Bosch IXO kan komma till användning? Motivera kort.
 
Lämna ditt svar som en kommentar nedan. Lycka till!
 
*Tävlingen pågår till söndagen den 18 januari kl, 24.00. En vinnare får en Bosch IXO värde ca 400 kr. Vinnaren utses av Bosch, som skickar ut vinsten och beslutet kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnarna.

Tävligen är avslutad och vinnaren meddelad per mail och i kommentarsfältet nedan. 
Related Posts with Thumbnails

 En taggig trend!

Redan under förra året såg vi den här grönskan dyka upp i var och vart annat inredningsreportage. Nämligen kaktusen och intresset för denna taggiga växt ser inte ut att mattas av! Här några av vårens miljöbilder från Madam Stoltz där kaktusen blivit en viktig detalj!
 

Och även "oäkta" kaktusar är inne i vår. Hos H&M Home hittar man en grön läcker kaktusburk och Lagerhaus satsar för fullt och har en hel "kaktus-kollektion".
 
 
 
Related Posts with Thumbnails

 Glasklart i liten form!

En av nyheterna hos H&M Home är de här minivaserna. Perfekta både som stilleben och att ha lite grönska i. En av modellerna ser dessutom väldigt mycket ut som en välkänd vas från denna butik... Dock en annan prislapp... Hos H&M får man 3 vaser för ynka 99 kr!
 
Foto: Pressbild  H&M Home
Related Posts with Thumbnails

 Våren hos Indiska

En av höjdpunkterna så här års är att alla vårnyheter börjar duka upp så smått i butikerna. Att det är pasteller och ljusa trämaterial som gäller i vår är det nog ingen som undgått och Indiska gör oss inte besvikna. Här ett smakprov av några av nyheterna, en del har jag redan sett finns i butik! Gillar skarpt porslinet i härligt pigga färger! Riktiga vitaminpiller!
 
Foto: Pressbilder Indiska
Related Posts with Thumbnails

 Grå nyhet från IKEA

Ja, det blev visst en liten paus här i bloggen. Förkylningen gav inte med sig och jag har varit helt däckad men idag är det tillbaks till vardagen igen! Efterlängtat att få vardag igen!
 
Foto: IKEA Livet Hemma -  Ragnar Ómarsson

Tänkte börja med en trevlig grå nyhet från IKEA. Den populära byrån MALM har nämligen fått ny kostym! En härligt grå sober nyans som är helt rätt i tiden och säkert till mångas förtjusning! 
 
Foto: IKEA Livet Hemma -  Ragnar Ómarsson
 
Related Posts with Thumbnails

 Ett väldigt trevligt avslut!

Hoppas att ni hade ett härligt avslut på 2014! Vi hade det väldigt trevligt och firade in det nya året traditionsenligt med tre andra familjer. 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Vi bjöds på fantastiskt god mat eller vad sägs om carpaccio på pilgrimsmussla, helstekt oxfile med rotfruktslasagne och maderiasås och som avslutning en citron semifreddo.  Ja, lika gott som det låter kan jag intyga!

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Sedan hade värdinnan, min goa kompis K, dukat så otroligt vackert! Hela borden var fyllda med små rosbuketter som skimrade! 
Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved