Nyår - dukningstips!

Är du inte klar med din nyårsdukning? Missa inte att kika in i min kategori "Dukningstips", här hittar du massa idéer för en fulländad nyårsfest! 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Related Posts with Thumbnails

 God fortsättning!

Hoppas ni hade en riktigt mysig Julafton igår. Bjuder på några bilder från vårt dukade julbord. En mix av gammalt och nytt, arvegods och köpeprylar. Idag är det dags att fira Julafton nr 2 hos oss. Den här gången med barnens kusiner och föräldrar och blomsterprakten är ju redan på plats... Hi hi

God fortsättning!
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Related Posts with Thumbnails

 En godare jul!

Smiter in så här dan före dan för att önska er en riktigt God Jul! Nu är vi äntligen i fas efter ett par dagar med flunsan. 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Idag har jag och barnen ägnat oss åt att göra julgodis. I år är det är fjärde julen sedan dottern fick diabetes och jag är så glad över att vi varje år hittar nya spännande recept som passar hela familjen.

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

I år kommer vi bjuda på bla. egen wienernougat och mozarkulor. Allt gjort från grunden. Nougaten gjorde vi av 200 gr mandelsmör och 200 gr Cloetta choklad utan tillsatt socker som smälts ihop på svag värme. Rör sedan i mandelspån innan allt hälls i en form för att stelna. 

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Mozartkulorna har vi fyllt med samma nougat (utan mandel) och sedan gjort egen mandelmassa. Bara rört ihop valfri mängd mandelmjöl och en skvätt mjölk till lagom konsistens. Därefter doppade vi dem i mörk steviachoklad. Vi har redan provsmakat och allt blev såååå gott!!! 

Så med det här "söta" inlägget önskar jag en riktigt fröjdefull jul med era nära och kära!  


 
Related Posts with Thumbnails

 Duka hämtar inspiration från Sydafrika

Duka Africa är en ny kollektion och består av produkter med inspiration från Sydafrika. Fina bilder stylade av Pella Hedeby. Dyker upp i februari i City Gross butikerna och säljs endast under våren. 

Foto: pressbilder Duka Kitchen Life
Related Posts with Thumbnails

 Sista chansen hos Lagerhaus

Fick tips från Lagerhaus att idag är det sista chansen att lägga sin order med fri frakt i deras webshop. Så skynda shoppa klappar och piff till jul!
 
Foto: via Lagerhaus
 
Related Posts with Thumbnails

 Ny färg från Le Creuset

Le Creuset introducerar en ny färg i sin kulörta värld. Mist Gray har hämtat inspiration från en disig vårmorgon och ger en rustik elegans i nordiska toner. Galet snygg om du frågar mig! 
Foto: pressbilder Le Creuset
Related Posts with Thumbnails

 Julklappstips under 100-lappen!

Det råder bråda dagar och att hitta julklappar kan både vara svårt och göra stora hål i plånboken. Här har jag valt ut några snyggingar som kostar max 100 kr! Kanske något att lägga under granen?
 

Kökshandduk Spisa plock 2-pack från Åhléns (finns i flera färger). Tandborstsmuggar med guldtryck från H&M Home. Ljusstake för kronljus/antikljus i mässingsfärgad aluminium, Rusta. Spegel med kedja, finns i flera former hos Lagerhaus. Burkar för kaffe eller tea från Hemtex.

Related Posts with Thumbnails

 Ett "trendigt" julbord

Nu när vi trillat in i december börjar ju många julfester att äga rum. Allt från glöggmingel till adventsmiddagar. Själv går jag i tankar på hur årets julbord ska dukas. I år så är ju linne och grön marmor tredigt och i kombination med naturliga inslag som tallris och kottar ett givet val för många. Snyggt och enkelt!
 
Foto: via här
Related Posts with Thumbnails

 Granit för småfolket!

Den 10 december lanserar Granit en barnkollektion i samarbete med illustratören Elisabeth Dunker som ligger bakom den internationellt uppmärksammade bloggen Fine Little Day. Kollektionen som släpps i en begränsad upplaga, består av barnkläder i 100% ekologisk GOTS- och Fairtrade-certifierad bomull samt en massa roliga inredningsprodukter!

Foto: Pressbilder Granit
Related Posts with Thumbnails

 Ett sparsmakat julhem

Det är ju inte alla som vill ha rött, glitter och glam på jul. En del föredrar en betydligt mer sparsmakad dekoration. Här ett hem där man lyckats få fram julstämningen med några få inslag i form av granris och amaryllis. Vackert och sparsmakat. Personligen är jag lite mitt emellan. Vill gärna ha julpynt men i diskreta färger... hi hi
 
Foto: via här
Related Posts with Thumbnails

RSS 2.0
noscript>Ellas Inspiration -  för ditt ... - Tailsweep Analytics ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved