Jag känner mig vissen...

/ Permalink / 17
Idag skulle visa sig bli en inte så rolig dag! Vår stationära dator brakade ihop och med den försvann massor med dokument och bilder från bl.a. kalas, skolavslutningar, fotbollsturneringar, midsommar m.m. Som tur är hade vi sparat ner en hel del bilder på en extern hårddisk men då vi varit lite slarviga så försvann iallafall 2 månaders bilder inkl. de flesta utlovade bilderna från dagarna på kusten!

Därför vill jag höja ett litet varnande finger så ni inte råkar ut för samma sak. Spara ner bilder och andra dokument ni behöver med jämna mellanrum på en extern hårddisk. För det är verkligen ingen rolig upplevelse när sådant här sker, tro mig!


Foto: ©Ellas Inspiration
#1 - - Ullis/Leva på landet:

Det var trist. Är du säker på att du inte kan komma åt de bilderna ändå, eller r det hårddisken som packat ihop? Jag har alla bilder ligger på hårddisken och i webbalbum, då kommer jag även åt dem även från andra datorer. Dubbel säkerhet med andra ord. Hoppas att det löser sig för dig.



Ha en bra vecka!

Kram Ullis

#2 - - Proforma:

Nej fy vad tråkigt!

Detta har också hänt oss en gång då datorn kraschade. Visst tar man backup osv men det är nog bättre att lägga bilder och sådant som man aldrig kan få tillbaka, externt.

#3 - - Fredrik Frisören:

man blir ledsen...!

#4 - - Jo:

Åh,fy vad tråkigt! :( Det är ju tyvärr inte så att man har några negativ att framkalla nya kopior från heller.. :(

#5 - - Lissen:

Inte kul, man blir lite förtvivlad!!!!!

Var med om det där i fjol!!!!

#6 - - J o h a n n a - Inredning & pyssel:

Nej usch va tråkigt att ni förlorade massa dokument och bilder! Det skulle vara hemskt att förlora massa bilder tycker jag! Så nu kommer jag spara över på externa hårddisken också ännu oftare än jag gör. Men jag brukar vara rätt duktig på det. Nej nu blir det sängen för mig. Nattiskram!

#7 - - Petra:

usch, fy vad trist.

Vi har 2 externa. men ändå har jag massa bilder på bärbara datorn. just nu har jag alla 2008s bilder på den, tror vi ska fixa över dem på externa i morgon. Vill ju helst slippa det du har varit med om.



Tur ändå att ni har de andra bilderna på extern, men visst 2 månaders bilder kan vara många+ många minnen.Mycket tråkigt.

ha det bra

kram

#8 - - Annika:

Det där är riktigt deppigt.

För mig så gick den externa hårdisken sönder och sedan datorn.

Det har tagit all energi i sommar.

Fast allt var bränt.

Numera återställt också.

Ha det så bra du kan och ut och hitta nya motiv.

Annika

#9 - - Snurran:

Nejmen fy ,så hemskt tråkigt !



Kan inte någon "datafirma" hjälpa dig,menar kan man hacka in sig i vad som helst nu för tiden ,borde det gå...Hoppas!



Nu ska jag kika vidare på dina inlägg

Tack för titten /mvh Snurran

#10 - - AnCa:

Tack för tipset på Blocket, det vore allt lite kul med en nasse som stod i skuggan under äppelträdet!!! Får kolla om det blir rea på den framåt hösten...



Vilket öde med datahavereiet, suck!!! Jag har länge funderat på en extern hårddisk, nu fick du mig att "få ändan ur" o sätta i gång o leta på direkten!!!



Kram å ha en skön måndag!!! // AnCa

#11 - - Helena på ROOM & serve:

Hej tjejen, inte ska du vara ledsen. SÄnder dig en varm go cyberkram och hoppas att det känns bättre.

#12 - - Petra:

Oj, stackare, råkade ut för precis samma sak som du i fjol så jag vet hur hemskt det är. Man hinner ju ta en hel del bilder på 2 månader med dagens digitalkameror... Så numera har jag en extern hårddisk hemma hos mig samt en hos min pojkvän som jag laddar upp alla bilder på. Hängslen & livrem...



Och jo, jag såg När & Fjärran om Mallorca i förra veckan. Fick en del bra tips där, tänkte försöka hinna besöka konstnärsbyn och vingården. Har du några fler tips? :-)



Hoppas du får en fin dag ändå, trots den tråkiga början... Kram

#13 - - Stina-Hemma på Landet:

Nää...sådant är ju verkligen inte kul.

De här datorerna ställer då till både det ena och det andra alltså. Kramis gumman

#14 - - Stina-Hemma på Landet:

Nää...sådant är ju verkligen inte kul.

De här datorerna ställer då till både det ena och det andra alltså. Kramis gumman

#15 - - Elin:

Nä vad trist att förlora bilder, har faktiskt arit när om samma sak en gång så nu sparar jag allt på extern hårddisk.

Poolpartyt var helt underbart, vilken sommarkänsla. Förfesterna är absolut bäst :)

#16 - - matte:

Vilken osis! så trist! jag har faktiskt en extern hårddisk där jag sparar in bilderna vartefter.. vore hemskt om allt bara försvann.

#17 - - dahlarna:

ÅHHHH så tråkigt! Lider med dig! Min dator kraschade, men allt fanns tillslut att hitta. Har ni verkligen kollat upp så att det inte finns någonstans. Dataföretaget som hjälpte mig sa att det i stort sett ALLTID finns kvar någonstans. Sällan som allt verkligen försvinner! Jag kan verkligen inte sånt, men kan ju vara värt att kolla upp! LYCKA TILL!!!! Nu är vi på semester, så mitt bloggande är extremt sparsamt. Återkommer igen nästa vecka. KRAMIS!!!

Till top