Skapa patina med filmjölk?

Trädgårdsliv / Permalink / 18
Jag läste för ett tag sedan att man kan använda filmjölk till att måla sina terrakottakrukor för att skapa den där mysiga patinerade looken. Undrar om det fungerar. Har någon av er testat?


Foto: Country Living
#1 - - lotta:

har inte testat men det lät spännande!!

#2 - - Petra:

Ja och njaaaeee gick sådär. Krukan blir ju "skruttig" men inte som jag ville. ANvände dock onaka som om det skulle göra någon skillnad hihi! Den som vet får gärna berätta - ska man liksom dränka krukan i fil eller dutta supermycket massor av gånger??

#3 - - Jenny/ Jema Rose:

Jag har provat...men lyckades INTE..!



Jenny



<3

#4 - - Helen:

HAr läst om detta på några olika bloggar (kommer så klart inte ihåg nu vilka det var) och jag tror inte att någon av dem lyckades särskilt bra.

#5 - - Ewa:

Hej!

Filmjölk tar tid! Använd vit grundfärg tunnt och borsta på krukan med ex en svamp när färgen har torkat lite!!Lycka till:)

#6 - - Evelina:

Jag lyckades inte! =(

#7 - - Linda:

Jag har hört talas om det men ej sett reultatet av det, däremot såg jag någon på bloggen som målats tunt, tunt med vit färg och torkat av. Krukorna såg nästan ut som de på bilden!



Kram Linda

#8 - - Brunkullan med Mosipperötter:

Jag fick till det, men det blev inte bra! Sen tog det en evinnerlig tid också. Lät dem stå ute...kanske det som var felet, men jag tyckte de luktade!

Nä svampa på färg istället så blir det fint på momangen!



Sen kan du filmjölka några och gnid mossa på...det kanske funkar bättre. Efter ett år eller två så har de säkert fin patina;)

#9 - - mija:

Hej!

Hhummm...vad konstigt att ingen har lyckats! Jag har gjort jättefina filkrukor. Det tog lite tid men det var det värt. Krukorna jag använde var från gränsfors precis som de du har på bilden. Borstade dem lite och sen på med fil. (Bollnäsfil hahaha...)







#10 - - Helen:

Skulle bara tala om att du har en utmärkelse att hämta hos mig!

#11 - - Mia Blanche:

Hej Ella och alla pysslare! Ett tips är att mixa fil eller yoghurt (inte milda varianter) med lite mossa! Då hjälper man till lite och får den där mossiga looken lite snabbare.

Mia

#12 - - Lallis:

Jag har faktiskt försökt men inte riktigt fått till det.

Kram Lallis

#13 - - Ullis/Leva på landet:

Det är många som har försökt har jag sett på bloggarna men inte så många som har lyckats tror jag. Ska bli spännande att se om du får till det.



Kram Ullis

#14 - - Jorunn:

Jag har också läst om det. Vet inte riktigt om jag vågar testa, men det är snyggt med slitna lerkrukor :)

#15 - - Anonym:

Trevlig helg! :)

#16 - - Anna:

Jag läste samma artikel och kunde inte låta bli att testa. Tyvärr hade jag bara lättfil hemma och det blev mest randigt och gav inte alls särskilt mycket patina.



Ha en bra helg! Kram Anna

#17 - - Jenny/ Jema Rose:

Ha det GOTT du med!



Kram, Jenny



<3

#18 - - Anonym:

Hej jag har provat men jag lyckades INTE!

Vart konstigt, inte som jag har tänkt mig men jag har hört att man kan da gips och smeta in sedan slipa eller ruffa till ytan,,, det såg bra ut



Lisa

Till top