Dags för semlor!

/ Permalink / 11
Idag är det inte bara start för Bokrean utan även officiell premiär för Semlan. Det är nämligen Fettisdagen men jag får erkänna att jag tjuvstartade redan för ett par veckor sedan... Men visst är det gott med semlor och jag föredrar mina med vaniljfyllning. Men numera finns det ju en uppsjö sätt att njuta sin semla på och hur vill du ha din semla?


Foto: Karin Borg/Ellas Inspiration

#1 - - Fyraihuset:

Hur gör du med vaniljfyllning? Jag är allergisk mot nötter så jag letar efter ett gott recept utan mandelmassa.



/nina

#2 - - Ellas Inspiration:

Godmorgon Nina!



Du fyller dem helt enkelt med marzankräm dvs "tjock vaniljsås". Tillsammans med grädden blir det ljuvligt!!



Kram Karin

#3 - - J o h a n n a - Inredning & pyssel:

Vilken söt semla! Jag har också tjuvstartat och ätit fler stycken redan i år. =) Det ska vara mandelmassa i mina semlor. Först äter jag locket och sen resten. Ha en bra dag! Kram

#4 - - Petra:

Åh, vilken underbart vacker och originell semla!

#5 - - Proforma:

Som den semlefantast jag är så startade jag redan i mellandagarna och har ätit några stycken sedan dess :)

Naturligtvis vill jag ha mandelmassa i och florsocker på locket. Sedan gärna en kopp kaffe till! Mums!

Ha en bra dag!

Kram

#6 - - Anonym:

Jag har precis ätit en god glutenfri semla på jobbet!!! Den första för i år dessutom! Bokrean hoppas jag hinna med innan de stänger! Jag har en utlottning inne hos mig, välkommen in! Kram fr C

#7 - - Katja:

mmmm, gott ;)

#8 - - Helen:

Jag vill gärna ha orginalet med mandelmassa!

#9 - - Solvarma Irene:

Hej!



Ja semlor är goda, jag föredrar mina egengjorda, hela bullen är fylld med urgröpet från bullen, blandat med mandelmassa, malda hasselnötter, vaniljsocker, lite strösocker, 1 droppe bittermandelsolja och så grädde efter behov. Locket penslar jag med lite smält smör och doppar det i strösocker, mumsfilibaba.



Kram från Irene

#10 - - Sofie:

Min semla vill jag ha med mycket mandelmassa, inte för mycket grädda och viktigast av allt: riktigt färskt bröd! Semlan på bilden såg riktigt god ut. Ha en fin dag! Kram, Sofie

#11 - - Njut i din trädgård:

åh vilken bra idé att smycka semlorna!!!! urfint!

Till top