Midsommarfestens godaste tårta...
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar
Ingredienser
Portioner: ger 8-10 bitar
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska
GARNERING
1/2 liter jordgubbar
2 dl färska hallon (jag hittade inga i butiken utan det fick bli bara jordgubbar)
Gör så här
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
3. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Källa: ICA.se - Buffé
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Dagens Tisdagstema handlar om Balans och då tänker jag direkt på hur viktig balansen är i tillvaron. Speciellt att hitta en skön balans mellan vardagsliv och arbetsliv. Då är faktiskt våra härliga kalas med släkt och vänner av väldigt stor vikt för just balansen och välbefinnandet hos mig så därför får dessa bilder även gälla dagens Tisdagstema!
Fler tolkningar hittar du här!
Det ser verkligen gott ut :)
kram /iris