Veckans Fototriss: Så här ser det ut...

/ Permalink / 17

Då var det Fototriss-dags igen. Den här gången lyder utmaningen "Så här ser det ut där jag är idag". Det är alltså nytagna bilder som gäller och jag anar att vi kommer att få se många med våranknytning och så får det även bli hos mig. Jag har nämligen stött på en hel "äng" med underbara vårblommor men som vanligt är mina botaniska kunskaper väldigt begränsade så kan någon vara snäll och berätta vad det är för blommor jag visar upp i trissen?

Kika gärna in i Fototriss för fler bilder!


Foto: Karin Borg/Ellas Inspiration

#1 - - Marie Carpe Diem:

Riktigt vackert! Häääärligt att våren är här :-)

#2 - - Anette:

Godmorgon! Här kommer hjälpen. Du har en äng av Vintergröna, Vinco Minor på latin. Finns en vit variant också. Fina, men sprider sig ohyggligt så man får tänka sig för var man sätter dom! /Anette

#3 - - lilalili:

Det är underbara bilder du bidrar med i din triss!

Ha en skön söndag! Kramis

#4 - - Dahlarna:

Vi har också dessa underbara blommor i vår trädgård. Jag är definitivt inget blomkunnig, men dessa vet jag vad de heter - Vintergröna! De är så otroligt fina blåblommiga hela sommaren & övriga året grön. En perfekt marktäckare & glädjespridare :-)! Hoppa satt du får en bra dag!

#5 - - Irrhönan:

Tack vare fototriss har jag lärt mig nånting nytt idag! :-) (Vintergröna, ska jag minnas.)

Vackra var de i alla fall!

#6 - - paula:

åh vilka undebart fina blommor

#7 - - Nollan:

Fina bilder på de små vårblommorna. Första bilden tycker jag bäst om.

#8 - - Amanda:

Ljuvliga skira ljusblå blommor. Vackra och rigtigt ögongodis fint fotade och kul att trissen har samma blomma ur olika vinklar. /Amanda

#9 - - Hedwig:

Ser att du fått veta namnet på dina blommor - Vinca minor på latin. De sprider sig snabbt, så ge dem en omgång ibland och riv ut revorna.

#10 - - Nilla:

Vad söta!

#11 - - ursula:

vinca finns även i kruka men då i rosa och vitt. kanske inte med "efternamnet" minor

dina blå är dock vackrare

#12 - - Kerstin:

Vilken tur att det finns bloggar. Jag hade ingen aning om vad det var för blomma. Men den var himla söt. :)

Ha en fin kväll.

#13 - - Proforma:

Vintergröna, Vinca Minor, som några sagt är det! Jag har en 7 m lång rabatt som är täckt med sådana blommor. Väldigt tacksam, växer så det knakar och blommar långt in på sommare!

Av dina bilder blir den första min favorit!

Kram

#14 - - Znogge:

De växer lika vackert i vår trädgård. Nu vet jag dessutom vad de heter :-)

#15 - - Moas:

Härliga bilder på din triss.. viss är det underbart just nu.. =). Läste om dig i min tidning imorse.. kul, så det var så jag hittade din blogg.. som är jättefin. Att gjuta är jättekul och man kan gör så himla mycket bara fantasin som sätter gränser .. Ha en bra dag..Monica

#16 - - Monica:

Det är Vinca, kallas också vintergröna för den är grön året om men nu denna tid har den massor med blå blommor. Har den själv som "mattor" i trädgården på landet. Den är tacksam och ökar från år till år. Men den kan bara vara, som marktäckare, andra blommor fortsätter komma ändå. Och så finns den grön där när inget annat är det i vinter. Man kan ta slingor från den då i vinterbuketter.

#17 - - Jah Hollis:

Mycket blommor har det blivit den här gången, men det är ju sådan vi gläder oss över den här årstiden.

Till top