Stefans Trendspaning...del 2

Inspiration / Permalink / 4

Tidigare i veckan berättade jag om Stefan Nilssons på Trendgruppen trendspaning för 2010. Då handlade det om industrialism, naturmaterial och tegelväggar. Den här gången tänkte jag dela med mig av ett annat tema som han pratade om nämligen Rock 'n' Roll. Nu kanske du undrar vad det har med inredning att göra men precis som jag berättade om i det tidigare inlägget så föds trenderna i modehuset men även i storstäderna och det som är inne återspeglas sedan i utbudet av inredning. Stefan berättade att i varje lågkonjunktur så föds en ny musikstil och mycket handlar om att bryta sig loss från etablissemanget. I den här trenden så skall man inreda lite som i en "skum" nattklubb och det skall vara rockigt, ha mycket attityd och gärna en känsla av gatumiljö fast inomhus. De här bilderna  tycker jag avspeglar hans föreläsning om trenden Rock 'n' Roll och visst känns det lite rockigt med en rokoko stol i svart läder!

Tips! Rummen på bilderna hittar du hos Meet i New York. Grundarna insåg nämligen att det fanns ett behov av en särskild plats i New York där kreativa affärskontakter och företagsledare kunde samlas utanför det traditionella kontoret för att hitta nya vägar och knyta nya kontakter. Bland kunderna finns bl.a. reklambyråer, välkända varumärken och tv-stationer. Det är skapat med en säker stilkänsla och visst kan väl man ana att man lockar fram lite rockiga sidor hos mötesdeltagarna...


Foto: Meet, Nathan Kraxberger

#1 - - [room] by sofie:

Hej! Ja, det var såå spännande att lyssna om trenderna 2010 och hur dem föds! JAg gillar ditt uttryck om att inreda som en "skum nattklubb" så bra beskrivit om rock n´roll trenden!



Ha en fin helg!

KRam Sofie

#2 - - Henricks tankegångar:

Jag håller med sofie, jag tycker den här trenden ( rättare sagt, trenderna) kommer att bli riktigt spännande att se hur de ger sig uttryck. Ps: tror jag vet vilket gräs du har i krukan;-) / H

#3 - - Åse:

Oj vilka inredningar, är det så vi ska ha det hemma i vår?! Nja, några tapeter i taket kommer vi nog aldrig ha hemma hos oss.

#4 - - Frida:

Härlig tolkning! Och vad kul att du gillade Stefans föredrag!

Till top