Plommon och en kofot...

/ Permalink / 14

Ja, ibland händer det grejer och riktigt snabbt... Igår kom mammas goa make förbi med en påse smarriga plommon. Då han inte bara är go utan otroligt händig så berättade jag om ett av våra nya projekt nämligen att ta bort den enländiga spaljen som suttit i huset sedan 60-talet... När barnen var riktigt små så var det ju bara att gilla läget pga fallrisken men nu står de på stadiga ben och då lyftes idén igen av maken i lördagskväll. Nu gällde det att smida medans järnet var varmt så jag frågade mammas make om det skulle vara knepigt att plocka bort "pinnarna". Nej, det tror jag inte alls svarade han och nämnde i nästa sekund att "jag har en kofot i bilen sen vi grejade sist"... Ja, jag får erkänna att vi har många projekt på gång. Sagt och gjort, 30 minuter senare var spaljen ett minne blott och jag kan säga att det var en väldigt förvånad make som klev in igenom ytterdörren till sin "nya" hall efter ha varit borta ett par timmar. Nu är det "bara" slipning och målning kvar och det går väl säkert lika snabbt..eller?

Tips: Missa inte tävlingen hos mig där du kan vinna ett StarterKit från Isaberg Rapid. Perfekt till pyssel och andra små renoveringar! Klicka här för att tävla!



Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

#1 - - Anonym:

Hej du och tack för en jättefin blogg! Er trappa ser ut nästan exakt som våran, spaljen är bortplockad och allt utom stegen är vitmålat. Nu har vi fastnat, vad ska man sätta på stegen? Är det nålfilt ni har eller? Det var ju så otroligt snyggt!

Hälsningar I från Kiruna

#2 - - Sara:

Vilken skillnad! Luftigt och fint! Men visst är det enkelt att starta projekt som sedan blir liggande jättelänge med bara det sista lilla kvar... :)

#3 - - Hanna Zetterlund:

Ja,a nog inspirerar du till shopping allt, massor av vackra saker.

Må gott Hanna

#4 - - Elin:

Vad bra det blev! Mycket luftigare. Ser framemot att få se slut resultatet när du är klar.

Ha en fortsatt bra dag!

#5 - - Lilla jag:

Helt klart ett lyft!

#6 - - Carina - inspirera:

Vilken skillnad! Så enkelt det kan gå ibland - och ibland är det en fruktansvärt lång startsträcka!

Kramen.

#7 - - Luned:

Oh, hur gör man liksom när man river bort sådär? Var får man tag med kofoten? Jag har en gipsvägg att riva, men tänkte att den nog blir svår att få ner utan tigersåg...likaså de reglar som finns kvar ovanför de gamla köksskåpen.

#8 - - House of Jammi - blogg och webshop:

Hoppla, det gick snabbt och lätt. Och luftigt och fint blev det. Nu gäller det bara att ni är nyktra när ni går uppför trappan så att ni inte trillar ner :-)

#9 - - Maria:

Jättefint! Jag tyckte att det var så himla skönt när vi plockade bort vår spaljé, som verkligen var som en bur nere i hallen. Genast blev hela hallen mycket luftigare och inte lika instängd. Det gör verkligen skillnad!

#10 - - Anne, anness design:

oj oj. det var raska tag! Snyggt blev det med, luftigt :)

#11 - - Katja:

Snyggt och fräscht! :)

#12 - - Ingela:

Ska ni inte ha något att hålla er i?

#13 - - Anna:

Visst blir det mycket snyggare! Vi gjorde likadant i våras när vi skulle måla om trappan. Då kom vi snabbt på att spaljen borde kunna tas bort och vips - mycket bättre blev det! Nu undrar vi varför vi inte gjort det tidigare - men precis som hos er så var nog barnen för små.

#14 - - vera:

Jag tyckte det var lite roligt att du e så lycklig för att du har kapat din spalje och jag e så lycklig för att jag har fått upp min!!! haha :)

Vi har satt en ovanför trappen så vi slipper oroa oss över att ungarna ramlar ner. Vi har en klätterapa i familjen på 2,5 ......

Kram

Till top