Design & ljuva drömmar på Nordic Light Hotel

/ Permalink / 7
Under mina dagar på Formex checkade jag in på Nordic Light Hotel. Hotellet ligger mitt i Stockholm city, precis vid snabbtåget Arlanda Express och Centralstationen så det var enkelt att ta sig ut till mässan. Nordic Light Hotel är hotellet för dig som är intresserad av färg och form. Inrett i en skön loungestil i mestadels svart och vitt och porslinet kommer från Ittala. Rummet jag bodde i var ett sk. Mood-rum med ljussäng där du själv ljus- och färgsätter ditt rum.  När jag öppnade dörren möttes jag av söta hjärtan och det var väldigt gulligt. Även Frida hade ett sådant rum och hos henne kan du se andra varianter på ljuset (klicka här). Dessutom stod ett litet Spa-kit med allehanda produkter i badrummet. Kände mig riktigt uppvaktad så det var synd att man inte hade mer tid att spendera på rummet. *ler*



Dessutom pågår just nu en utställning för att fira att Snobben fyller 60 år. Designinstallationen "Being Joe Cool" är signerad Rekostylisterna och pågår fram tills 31 oktober och du behöver inte vara gäst för att utforska den utan den är öppen för alla. I fokus står Joe Cool, ett av Snobbens alter-egon och hela våning 7 är en hyllning till Snobben. I korridoren vandrar man igenom scener från Snobbens liv och rum 710 har förvandlats till ”Snobbensviten". Designkonceptet innefattar även en utställning där svenska kreatörer, artister och designers, genom att styla en statyett, gör personliga tolkningar av Joe Cool. På bilderna nedan ser du varianter gjorda av designern Lars Wallin och inredaren Frida Wanselius. Frida var även aktuell med en Mumin-utställning på Formexmässan. I Bukowskis regi kommer statyetter, den 13 oktober, auktioneras ut till förmån för Friends anti-mobbningsarbete.


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Björn:

Nordic light är helt klart top 3 i Stockholm....



Lycka till med bloggen, den är superbra!

#2 - - Anna:

Nordic Light är absolut ett hotell jag skulle vilja bo på nästa gång jag besöker Stockholm. Det ser jättehärligt ut! Gillar tanken på att få känna mig uppassad ;-) Kram Anna

#4 - - Åsas formaliteter:

Ser jättefint ut! Jag önskar mig en natt där inom en inte allt för avlägsen framtid...

#5 - - Mira:

Kanske man skulle kunna fixa en sån sänggavel hemma... vilket fint hotell att bo på! Du har så många fina bilder från formex, länkade hit så fler ska få se!



Kram/Mira

#6 - - SweGizmo:

Trevlig Blogg :)

#7 - - Anders Flodqvist / Choice Hotels:

Vad roligt att ni (Ella och ni andra i kommentarerna) verkar gilla Nordic Light hotel. Vi är stolta över att få ha dem med i Choice Hotels-familjen :)

Till top