Sommarens godaste tårta?
Dagen till ära hade jag bakat en tårta som jag faktiskt tror kan bli den här sommarens godaste... Helt ljuvlig mousse i pajskal täckt med färska jordgubbar... Ja, ni hör hur gott det låter och det var lika gott i verkligheten. Så jag måste ju helt enkelt dela med mig av receptet så även ni kan njuta därhemma...
Pajdeg
200 g smält avsvalnat smör
4.5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
Blanda allt och tryck ut i smörad pajform. Jag valde en med avtagbar kant men en vanlig pajform går lika bra. Grädda pajskalet i 200 grader i ca 15 min
Fyllning
Blanda 2 dl cremefraiche
1 ½ dl vispad grädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker och bred ut i avsvalnat pajskal
Dekoration
Skiva jordgubbar och lägg på.
Smält ihop 1 1/1 dl aprikosmarmelad och ½ dl vatten.
Sila bort eventuell aprikosfrukt.
Låt svalna och häll sedan över jordgubbarna. Låt stå kallt innan servering.
Grattis i efterskott! Det där lät väldigt gott!