Sommarens godaste tårta?

/ Permalink / 5
I helgen hade vi lite kalas i stugan. Ja, man har blivit ytterligare ett år äldre (egentligen 2/8 men då var vi här) inget jämt *ler* men en liten skara av släkten samlades för lite firande i efterskott iallafall. Av lilla mamma & B fick jag bl.a. den här fina buketten i mixade färger.



Dagen till ära hade jag bakat en tårta som jag faktiskt tror kan bli den här sommarens godaste... Helt ljuvlig mousse i pajskal täckt med färska jordgubbar... Ja, ni hör hur gott det låter och det var lika gott i verkligheten. Så jag måste ju helt enkelt dela med mig av receptet så även ni kan njuta därhemma...



Pajdeg
200 g smält avsvalnat smör
4.5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker 

Blanda allt och tryck ut i smörad pajform. Jag valde en med avtagbar kant men en vanlig pajform går lika bra. Grädda pajskalet i 200 grader i ca 15 min

Fyllning
Blanda 2 dl cremefraiche
1 ½ dl vispad grädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker och bred ut i avsvalnat pajskal

Dekoration
Skiva jordgubbar och lägg på.
Smält ihop 1 1/1 dl aprikosmarmelad och ½ dl vatten.
Sila bort eventuell aprikosfrukt.

Låt svalna och häll sedan över jordgubbarna. Låt stå kallt innan servering.

#1 - - Nilla:

Grattis i efterskott! Det där lät väldigt gott!

#2 - - Malin:

mmmm den ser riktigt smaskig ut. Grattis i efterskott :P



Kramar Malin

#3 - - Margareta:

Men gud vad sugen jag blev på den här. Här sitter man på jobbet och sliter ;-).

#4 - - MissStorm:

Grattis i efterskott! Låter riktigt mumsigt det där.

Läste precis ditt tidigare inlägg om var du tillbringade den stora dagen och det låter (och ser ut som) som ett drömställe!



Kram

#5 - - Karin på Ellas Inspiration:

Tack så mycket för alla grattishälsningar!



Kram Karin

Till top