Busenkel fikonchutney

Bak & Mat / Permalink / 4
I lördags hade vi kompisar hemma för lite julpyssel och inget pyssel utan energikick... Vi började med att samla kraft med glögg, lite goda ostar, pepparkakor och kex. Jag hade också gjort en fikonchutney som är ljuvlig till starka och smakrika ostar. Busenkel att göra och supergod!!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Här får ni receptet (källa Arla)

200 g torkade fikon
1 1/2 dl vatten
pressad saft av 1/2 citron
2 msk grovhackade valnötter
1 – 2 msk madeira

Strimla fikonen. Blanda fikon, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka på svag värme utan lock ca 10 min. Låt svalna. Rör ner nötterna och madeira. Servera till osten.
#1 - - Tina:

Låter riktigt mumsigt, det ska jag prova! :-)

#2 - - Ylva:

tack för tipset om detta, verkar hur gott som helst!

#3 - - Bodil:

Wow, det både låter och ser gott ut. Receptet åker direkt ner i receptmappen för "oprövade måste-recept".

#4 - - Jessica:

Det låter riktigt gott!

Får testa att göra en egen chutney till glöggpartyt den 18. =)



Må gott!

Kram

Jessica

Till top