Fototriss: Sju

/ Permalink / 9
Dagens Fototriss har siffran 7 som tema. Ett tal som besitter en stark symbolik i olika kulturer och religioner. Jag kom direkt att tänka på sol och midsommar! För på midsommar är det ju en tradition för många att plocka 7 sorters blommor. Enligt den gamla visan "Midsommarblomster" ska buketten bestå av klöver, timotej, karibacka (röllika), ängsull, förgätmigej, blåklockor och violer. Nja, nu lyckades jag inte hitta alla sju sorterna i mitt fotoarkiv så ni får hålla er tillgodo med 2! Vet ni vilka?

Kika gärna in hos Fototriss för fler tolkningar!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Anna ..smyger in:

Mmmm naturligtvis..Klöver (Trifolium pratense) och Förgätmigej (Myosotis scorpioides)...ha ha...jag är lite glad i latin vet du...mmmmså härligt med sju sorter på Midsommarafton..snart är vi där..

#2 - - Camilla-Bilder Av Livets Lust:

...vi har haft samma tanke i vår triss idag ser jag!!!

Fast dina blommor är ju verkligen klockrena för tolkningen, jag hittade alla mina blommor på en marknad i Amsterdam... S

Fina foton!

#3 - - Daniela:

Söta små blommor, och tänk, nu går vi äntligen på sommar tid ☺

#4 - - Monika:

Jättefina bilder och bra tolkning! Älskar förgätmigej och visste du att man kan ta de små kronbladen ur klövern och suga i sig nektarn? Riktigt gott faktiskt!

#5 - - mimmi:

jag kollade också mina bilder på blommor ..men på något konstigt vis .. så var det alltid fel .. det var p st blad eller så var det 5 .. så det fick jag lägga åt sidan ;)

härliga bilder har du på denna triss :)

#6 - - Jah Hollis:

Det var ju ett listigt sätt att lösa uppgiften. ;-)

#7 - - Misswhatsit:

Vacker och smart tolkning av temat. Underbara blommor. Just nu känns midsommar långt borta, men tiden går ju fort.;)

#8 - - AnnCathrine Eriksson:

Fina blombilder som får en att längta till sommaren!

#9 - - Anneli - A'la Foto:

Jag räknade och räknade och fick ingen av bilderna till sju...sen läste jag och det var en bra tolkning! Gillar särskilt den lilla förgätmigejbilden! En söt blomma! :O)



ha en fin kväll!

Till top